كاشفی:

بازار سوریه با عراق متفاوت می باشد

بازار سوریه با عراق متفاوت می باشد به گزارش آچار رئیس اتاق بازرگانی استان كرمانشاه اظهار داشت: برای ورود به بازار سوریه نیازمند رویكرد خاص و متفاوت از بازار عراق هستیم.


به گزارش آچار به نقل از ایسنا، كیوان كاشفی در نشست خبری روز گذشته كه به مناسبت هفته صنعت و معدن برگزار گردید با اشاره به اینكه فضای سخت حاكم بر اقتصاد كشور حداقل در تاریخ معاصر بی سابقه بوده است، اظهار داشت: بخشی از مشكلات كنونی كشور ناشی از اقتصاد كلان همچون سیاست های ارزی، بانكی و امثال آن است.
وی با اشاره به پیگیری هایی كه در بعد ملی برای حل این مشكلات در حال انجام می باشد، تصریح كرد: تلاش می شود با استفاده از ظرفیت مجلس شورای اسلامی و امثال آن این موارد را اصلاح نماییم، اما نباید فراموش كرد كه به علت بروكراسی عجیب و غریب و دشواری كه داریم، اصلاحات اقتصادی در كشور با ترس و كندی پیش می رود.
كاشفی در ادامه با اشاره به وضعیت صادرات استان كرمانشاه، اظهار نمود: با اینكه پارسال شاهد جهش خوبی در صادرات استان بودیم، اما در سه ماهه اول امسال هم نسبت به سال قبل همچنان در صادرات رشد داشتیم.
دو مشكل جدی پیش روی صادرات در كرمانشاه
وی از دو مشكل جدی كه پیش روی صادرات استان قرار دارد یاد كرد و اظهار داشت: از یك طرف آمریكا به عراق فشار وارد می نماید تا واردات بعضی از كالاهای ایران را بخصوص با وضع تعرفه ها ممنوع یا محدود كند. برای مثال الان صادرات محصولاتی مانند دوغ و ماست با محدودیت روبرو شده و ممنوعیت سیمان را هم از قبل داشتیم.
او تصریح كرد: از جانب دیگر هنوز در زمینه بازگشت ارز حاصل از صادرات به عراق با مشكلاتی مواجهیم كه تابحال حل نشده است.
رئیس اتاق بازرگانی استان كرمانشاه با اشاره به اینكه الان نرخ بازگشت ارز حاصل از صادرات به عراق به سامانه نیما حداقل ۱۲ تا ۱۵ درصد است، افزود: به دنبال راهكارهایی هستیم كه بازگشت ارز حاصل از صادرات برای كشورهای عراق و افغانستان مقداری تسهیل شود یا حداقل بتوانیم از گزینه واردات در مقابل صادرات استفاده نماییم.
بازار سوریه با عراق متفاوت است
ایشان در ادامه با اشاره به ضرورت ورود به بازار های صادراتی سوریه، تصریح كرد: البته باید بدانیم سوریه با عراق كاملا متفاوت می باشد و این كشور سابقه خوب تولید در حوزه كشاورزی، صنعت و نظایر آن دارد.
به قول رئیس اتاق بازرگانی استان كرمانشاه، سوریه پیش از جنگ یكی از رقبای اصلی ایران در بازار عراق بود و حتی سهم بیشتری نسبت به ایران در این بازار داشت.
كاشفی با اشاره به اینكه شرایط كنونی كشور سوریه نیازمند بازسازی در بخش های زیرساختی، سدسازی، آب، برق، ساختمان سازی و امثال آن است، اظهار داشت: متاسفانه ما هلدینگ های بزرگ و مهمی برای ورود به این زمینه ها در استان نداریم.
وی با اشاره به اینكه سال ها پیگیر كنسرسیوم سازی برای ورود به این حوزه ها بودیم، اظهار داشت: برای این منظور نیاز داریم بخش هایی مانند مسكن و شهرسازی و نظام مهندسی هم در كنار ما باشند.
عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی ایران با اشاره به وجود حدود ۱۰ هزار تحصیل كننده رشته مهندسی در استان كرمانشاه، افزود: متاسفانه این افراد توان علمی و مالی منسجم برای ورود به بازار بازسازی سوریه ندارند.
مزایای راه اندازی مسیر ترانزیتی زمینی به سوریه از سمت عراق برای ایران
كاشفی اشاره ای هم به راه اندازی مسیر ترانزیتی زمینی به سوریه از سمت عراق داشت و با اشاره به اینكه بخش عمده ای از كار پیش رفته است، خاطرنشان كرد: اگر این مسیر راه اندازی شود، صادرات بخش زیادی از محصولات صنایع ساختمانی و كاشی استان كرمانشاه توجیه اقتصادی پیدا خواهد نمود.
او همینطور از اعزام یك هیات اقتصادی و تجاری به كشور سوریه طی یك و نیم ماه آینده اطلاع داد و تصریح كرد: تلاش می نماییم حتما برخی از واحدهای تولیدی استان در این هیات حضور داشته باشد.



1398/04/14
14:49:04
5.0 / 5
4686
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بازار , بازرگانی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار