گزارش آچار به نقل از مهر؛

سرنوشت مبهم سود حاصل از حذف ارز 4200تومانی 4 كالا

سرنوشت مبهم سود حاصل از حذف ارز 4200تومانی 4 كالا آچار: یكی از وعده های دولت در سال جاری، بازگرداندن سود حاصل از حذف ارز 4200 تومانی از كالاهایی همچون گوشت به مردم بود كه تا به امروز، هنوز تعیین تكلیف نشده و معین نمی باشد این مبلغ چه شده است.



به گزارش آچار به نقل از مهر، سال قبل با عنایت به نوساناتی كه در بازار ارز رخ داد، دولت تصمیم به اختصاص ارز ترجیحی به نرخ ۴، ۲۰۰ تومان به بعضی از كالاها گرفت. در این بین با عنایت به رانت های به وجود آمده و عدم كاهش قیمت كالاهای مشمول ارز ترجیحی در بازار و رشد بیش از پیش نرخ آنها، كارشناسان و بعضی از متولیان امر، سفارش بر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از نظام پولی كشور كردند.
با این حال، در خلال تدوین بودجه سال ۹۸، مقرر شد ۱۴ میلیارد دلار ارز ترجیحی به كالاهای اساسی اختصاص پیدا كند كه از همان ابتدا، منجر به انتقادات فراوانی شده است؛ این در شرایطی است كه به سبب عدم كاهش نرخ كالاها امسال و نیز افزایش سوءاستفاده هایی كه ناشی از تفاوت قابل توجه نرخ ارز ترجیحی با دلار نیمایی بوده، دولتمردان اعلام نمودند كه قصد دارند سیاست اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات كالاهای اساسی را اصلاح و ما به التفاوت را در چارچوب های مختلف همچون كالابرگ به مردم ارائه نماید.
در همین راستا نیز ارز ترجیحی برای گوشت قرمز حذف شد كه البته پیش از گوشت نیز، این اختصاص ارز برای سه كالای كره، حبوبات و چای نیز لغو شده بود؛ ضمن اینكه بعد از خروج این ۴ كالا از صف دریافت دلار ۴۲۰۰ تومانی، مشخص نشد با چه استدلالی تصمیم بر تداوم سیاست قبلی، یعنی اختصاص ارز ترجیحی به كالاهای اساسی گرفته شده است.
در این بین آن طور كه از قبل اعلام شده بود و با عنایت به تفاوت قابل توجه نرخ ارز ترجیحی با نرخ دلار نیمایی كه تا حدود ۶ هزار تومان هم، در مقطعی قبل از نوسانات نرخ ارز در هفته های گذشته و نزدیكی نرخ در بازار آزاد با سامانه نیما رسید، بود انتظار می رفت كه منابع حاصله از حذف ارز دولتی تخصیصی به ۴ كالا، به مردم بازگردانده شود؛ با این وجود، تا به امروز كه ۴ ماه از سال ۹۸ می گذرد و نرخ تورم سالانه به ۳۷.۶ درصد رسیده و قدرت خرید مردم به شدت تحت تأثیر قرار گرفته است، هنوز دولت و مجلس بعنوان نهادهای مجری و قانون گذار كشور، در ارتباط با نحوه بازگرداندن ما به التفاوت ارز ترجیحی حذف شده به مردم، شفاف سازی نكرده اند.
از سوی دیگر معین نمی باشد این حجم از سود كسب شده به چه نحوی خرج شده است و دولت و مجلس چه تصمیمی برای آن گرفته اند.
در عین حال، اگر قرار بر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بود؛ چرا این سیاست فقط برای ۴ كالا صورت گرفت و با چه معیاری مابقی كالاها، همچنان در صف دریافت دلار ۴۲۰۰ تومانی هستند.
به گزارش آچار به نقل از مهر، بااینكه همچنان كارشناسان و اقتصاددانان بر ضرورت حذف ارز ترجیحی از كالاهای اساسی تاكید دارند؛ اما با عنایت به تداوم سیاست زنده نگه داشتن ارز ۴۲۰۰ تومانی در اقتصاد ایران، حداقل انتظار این است كه متولیان چه در دولت و چه در مجلس، مبادرت به شفاف سازی ابهامات بسیار وضعیت موجود كنند و به وعده هایی كه در مورد بازگرداندن سود ناشی از ما به التفاوت به مردم داشتند، عمل نمایند.


منبع:

1398/04/29
18:11:03
5.0 / 5
4646
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بازار , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۵
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار