سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران خبر داد

اجرای موافقت نامه تجاری ایران و اوراسیا از آبان

اجرای موافقت نامه تجاری ایران و اوراسیا از آبان به گزارش آچار سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران از اتمام فرآیند قانونی تصویب داخلی ˮموافقتنامه موقت تشكیل منطقه آزاد تجاری بین ج. ا ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا و كشورهای عضوˮ اطلاع داد.


به گزارش آچار به نقل از ایسنا، حمید زادبوم با بیان این خبر، اظهار داشت: با بیان رسمی اتحادیه اقتصادی اوراسیا و همینطور كشورمان، در خصوص اتمام فرآیند قانونی تصویب داخلی "موافقتنامه موقت تشكیل منطقه آزاد تجاری بین ج. ا ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا و كشورهای عضو" شامل كشورهای روسیه، ارمنستان، قزاقستان، قرقیزستان و بلاروس، این موافقتنامه در آبان ماه سال جاری اجرا می گردد.
او با تاكید بر این نكته كه قرار نیست ایران به عضویت اتحادیه اقتصادی اوراسیا درآید و فقط اجرایی شدن یك موافقتنامه تجاری بین طرفین است، اظهار نمود: عضویت در یك اتحادیه اقتصادی به معنای تبعیت از تصمیمات كلان اقتصادی، پولی، مالی و تجاری كمیسیون اقتصادی آن اتحادیه، آزادی بازارهای كالا و خدمات و نیروی كار و سرمایه بین اعضا و اعمال تعرفه ها و سیاست های تجاری مشترك در مقابل كشورهای ثالث است، كه به هیچ وجه مدنظر كشورمان نیست.
وی ادامه داد: مبحث تشكیل این موافقتنامه در سال ۱۳۹۴ و در قالب امكان سنجی انعقاد موافقتنامه تجارت آزاد/ترجیحی بین دو طرف مطرح گردید كه به علت طولانی بودن روند مذاكرات مربوط به موافقتنامه تجارت آزاد، مطابق توافق اولیه، مقرر شد موافقتنامه موقتی (Interim Agreement) شامل برخی از اقلام برای اعطای ترجیحات تعرفه ای میان طرفین به امضا برسد.
سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران بیان كرد: موافتنامه حاضر بعد از قریب به دو سال مذاكره به نتیجه رسید و در اردیبهشت سال ۱۳۹۷ توسط وزیر وقت وزارت صنعت، معدن و تجارت و مقامات كشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا به امضا رسید. این موافقتنامه در واقع موافقتنامه ای موقت در جهت تشكیل ترتیبات تجارت آزاد میان ج. ا ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا است و دوره اعتبار موافقتنامه، سه سال (قابل تمدید) در نظر گرفته شده تا متعاقب آن مذاكرات برای تبدیل این موافقتنامه به توافق تجارت آزاد آغاز شود.
زادبوم تشریح كرد: این موافقت نامه مفصل ترین و جامع ترین موافقت نامه تجاری است كه تابحال ایران منعقد كرده و شامل ۹ فصل: قواعد عمومی، تجارت كالا، چاره كارهای تجاری، موانع فنی فرا راه تجارت، اقدامات بهداشتی و بهداشت گیاهی، قواعد مبداء، تسهیل تجاری، حل و فصل اختلافات و مقررات پایانی است.
بنا بر اعلام روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران وی اظهار داشت: همانند سایر موافقتنامه های ترجیحات تجاری، دو لیست كالایی شامل ترجیحات اعطایی دو طرف (ج. ا ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا) پیوست موافقتنامه مذكور است كه تعداد اقلام مشمول اعطای ترجیحات توسط كشورمان به اوراسیا ۳۶۰ قلم و تعداد اقلام اعطایی اوراسیا ۵۰۲ قلم كالا است. مطابق لیست اعطایی اوراسیا مقرر است تعرفه ۱۷۵ ردیف كالا همچون انواع فرش دستباف و ماشینی، پسته، انواع میگو، میوه هایی مانند پرتقال و لیمو، سبزیجات، خرما، بیسكوییت و شیرینی، برخی محصولات از پلیمرهای پروپیلن، ورق های پلاستیكی، محصولات بهداشتی و... صفر شود.
سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران افزود: البته رفع موانع غیر تعرفه ای، توسعه همكاری ها در زمینه گمركی، استاندارد ها، تسهیل تجارت و فراهم آوردن زمینه همكاری بخش های خصوصی از دیگر مفاد مهم این موافقتنامه است و همكاری تمام دستگاههای مسئول را برای اجرای آنها می طلبد كه با عنایت به وجود پتانسیل بالای تجاری و اقتصادی بین ج. ا ایران و كشورهای عضو اتحادیه مذكور، پیشبینی می شود با اجرایی شدن این موافقتنامه سطح همكاریهای اقتصادی و تجاری كشورمان با كشورهای عضو این اتحادیه ارتقا یابد.
وی با اشاره به اینكه این مهم نیازمند همكاری تمامی دستگاههای دولتی ذیربط و تلاش بخش های خصوصی شامل تولیدكنندگان و صادركنندگان جهت حضور موفق در بازارهای كشورهای مذكور است، اضافه كرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت و بخصوص سازمان توسعه تجارت بعنوان متولی این موافقتنامه تجاری، آماده همكاری و عرضه كمك ها و اطلاعات لازم در این خصوص هستند و میز اوراسیا هم برای پیگیری امور مربوط به این موافقتنامه در این سازمان تشكیل شده است.
گفتنی است، لیست اقلام ترجیحی دو طرف در سایت سازمان توسعه تجارت در دسترس عموم قرار گرفته است.



1398/06/10
23:35:18
5.0 / 5
4639
تگهای خبر: استاندارد , اقتصاد , اقلام , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار