یك مقام مسئول اعلام كرد:

سایه سنگین تولیدات زیرپله ای بر صنایع غذایی ایران

سایه سنگین تولیدات زیرپله ای بر صنایع غذایی ایران به گزارش آچار یك مقام مسئول اظهار داشت: نمی توان محصولات صنایع غذایی ایران را مشمول مالیات كرد؛ در حالیكه بر محصولات غذایی تولید شده در اصناف و تولیدات زیرپله ای، نظارتی صورت نمی گیرد.



به گزارش آچار به نقل از كانون انجمن های صنایع غذایی ایران، كاوه زرگران با اشاره به مشاركت بالای صنایع غذایی ایران در برنامه كاهش مصرف نمك، شكر و چربی در محصولات صنایع غذایی، كاهش مصرف آنها توسط مردم را مستلزم تمركز بر فرهنگ سازی و آشنایی اقشار مختلف با مخاطرات مصرف بالای مواد غذایی پر نمك، چرب و با قند بالا دانست.
رئیس كمیسیون كشاورزی اتاق بازرگانی ایران، با اشاره به گزارش سازمان خوار و بار و كشاورزی ملل متحد از گسترش گرسنگی در جهان، تصریح كرد: فائو روند گرسنگی در جهان را صعودی اعلام كرده؛ به صورتی كه تعداد افراد گرسنه جهان از ۸۱۱ میلیون نفر در سال ۲۰۱۷ به ۸۲۰ میلیون نفر در سال ۲۰۱۸ میلادی افزایش یافته است كه این امر، نشان دهنده ضرورت بازبینی در رویكرد مبارزه با فقر غذایی و گرسنگی در جهان است.
زرگران با اشاره به اینكه آمار رو به افزایش گرسنگی اغلب در كشورهای با درآمد متوسط و كشورهایی كه رشد اقتصادی در آنها متوقف شده است گزارش شده، تصریح كرد: نابرابری درآمدی در اغلب كشورهایی كه با مشكل گسترش فقر و گرسنگی دست به گریبان هستند، در حال افزایش است؛ به طوریكه مواجه با شرایط ركود اقتصادی را برای فقرا سخت تر از گذشته كرده است.
وی در ادامه با اشاره به آمار ۶۷۰ میلیون نفری سازمان خوار و بار و كشاورزی ملل متحد از تعداد افراد بالغ چاق در جهان خاطرنشان كرد: تلفیقی از رژیم های غذایی ناسالم و بی تحركی نرخ مبتلا شدن به چاقی در جهان را نه تنها در كشورهای توسعه یافته، بلكه در كشورهای كم درآمد هم افزایش داده است؛ به صورتی كه چاقی و گرسنگی توامان در این كشورها به چشم می خورد.
دبیركل كانون انجمن های صنایع غذایی ایران با اشاره به اینكه شهرنشینی تاثیرات قابل توجهی بر عادات غذایی مردم جهان داشته است، خاطرنشان كرد: مردم امروز زمان كمتری را برای آماده كردن غذا در خانه صرف می كنند و از رژیم های غذایی عموما فیبردار و گیاهی به سمت رژیم های سرشار از شكر، چربی، نمك، گوشت و سایر محصولات حیوانی روی آورده اند.
وی رژیم های غذایی ناسالم را مهمترین عامل ریسك مبتلا شدن به بیماری های غیرواگیردار چون بیماری های قلبی و عروقی اعلام نمود و اظهار داشت: در كشورهای مختلف برنامه های گوناگونی برای كنترل عوامل ریسك مبتلا شدن به بیماری های غیرواگیردار به اجرا گذاشته شده است و در كشور ما هم به پیروی از سازمان جهانی بهداشت برنامه كاهش میزان نمك، چربی و شكر در فرآورده های غذایی اجرا شده است.
زرگران با تاكید بر مشاركت بالای صنایع غذایی ایران با برنامه كاهش میزان نمك، شكر و چربی در فرآورده های غذایی، كاهش اسید چرب ترانس مارگارین سفره از ۱۰ به ۲ درصد، كاهش میزان نمك در رب گوجه فرنگی از ۲ به ۱.۵ درصد و كاهش ۱۰ درصدی قند نوشابه های گازدار را از نمونه های اجرای این برنامه در صنایع غذایی ایران برشمرد.
وی همینطور با اشاره به اینكه صنایع غذایی ایران در ارتباط با استفاده از برچسب نشانگرهای رنگی تغذیه ای در محصولات تولیدی بیشترین همراهی را با سیاستگذاران بخش سلامت كشور داشته است، استفاده از ریزمغذی ها چون ویتامین های آ و دی، روی، آهن و اسید فولینك در محصولات صنایع غذایی را از اقدامات صنایع غذایی ایران در جهت ارتقای سطح سلامت جامعه اعلام نمود.
دبیركل كانون انجمن های صنایع غذایی ایران با اشاره به اینكه صنعت غذای ایران علاوه بر اجرای دستورالعمل ها، فراتر از آئین نامه های نظارتی عمل كرده است، اظهار نمود: تولیدات صنعت غذای ایران امروز مایه افتخار هستند و به كشورهای مختلف جهان صادر می شوند.
زرگران كاهش مصرف قند، نمك و چربی در كشور را نیازمند تمركز بر فرهنگ سازی و آشنایی مردم با مخاطرات مصرف بالای آنها دانست و تصریح كرد: با وجود اجرای سیاست كاهش میزان نمك، شكر و چربی در محصولات صنایع غذایی ایران همچنان شاهد مصرف بالای این محصولات در سفره های ایرانی هستیم، در حالیكه در كشورهایی كه در اجرای طرح كاهش مصرف نمك، چربی و شكر موفق عمل كرده اند این طرح به صورت بلندمدت اجرا میشود و از دوران مدرسه به نحوی آموزش داده میشود كه نیازی به نمكدان در سفره نیست.
وی در ادامه با اشاره به اینكه بیشتر از ۱۳۹۰۰ واحد صنایع غذایی از سازمان غذا و داروی ایران مجوز دریافت كرده اند و بیشترین نظارت بر آنها وجود دارد، عملكرد این واحدها را سبب افتخار و سربلندی توصیف و تصریح كرد: مخاطرات غذایی كشور ما متفاوت از كشورهای پیشرفت است، با وجود افزایش چشم گیر تولید محصولات كشاورزی در كشور باید تمركز بیشتری بر ارتقای كیفیت محصولات كشاورزی صورت گیرد، چونكه عمده پایش ها بر محصولات تولیدی صنعت غذا متمركز شده است در حالیكه تولید غذا از مزرعه تا سفره مراحل گوناگونی را طی می كند.
زرگران تصریح كرد: نمی توانیم محصولات صنایع غذایی ایران را مشمول مالیات نماییم در حالیكه بر محصولات غذایی تولید شده در اصناف و تولیدات زیرپله ای نظارتی صورت نمی گیرد كه در نهایت سبب سوق پیدا كردن مصرف كنندگان به سمت محصولات این واحدها خواهد شد.
دبیركل كانون انجمن های صنایع غذایی ایران با اشاره بر اینكه صنایع غذایی ایران امروز با مشكلات بسیاری دست به گریبان است بر ضرورت گسترش نظارت بر تمامی حلقه های زنجیره غذا تاكید نمود.
وی با اشاره به اینكه بیشتر از ۳۰۰ واحد صنایع غذایی ایران طرح نشانگرهای رنگی تغذیه ای را به صورت داوطلبانه اجرا كردند، تصریح كرد: صنایع غذایی ایران از آئین نامه هایی كه سبب ارتقای سلامت جامعه شوند استقبال می كند، اعتقاد داریم محصولات غذایی را ابتدا خانواده خود ما مصرف می كند پس باید بیشترین نظارت ها روی آن صورت گیرد.

1398/08/12
14:58:50
5.0 / 5
3168
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بازرگانی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار