سفارش رئیس سازمان دامپزشكی به دامداران مناطق سیل زده

سفارش رئیس سازمان دامپزشكی به دامداران مناطق سیل زده آچار: رئیس سازمان دامپزشكی سفارش كرد كه دامداران دام های خودرا به مناطق امن تری برده تا در معرض سیل و گل ولای قرار نگیرند و همین طور اطلاعات دام های تلف شده خودرا منعكس كنند تا دفن بهداشتی صورت گیرد.



علیرضا رفیعی پور در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینكه پس از اطلاع از وقوع سیل همكاران ما در شهرستان ها و پست های دامپزشكی در مناطق مختلف كشور در حالت آماده باش هستند، اظهار نمود: ۳۱ استان كشور به ۵ منطقه تقسیم شده است كه در این ۵ منطقه استان های معین هر استان مشخص شده اند و در مواقع بحرانی از یكدیگر كمك می گیرند.

وی افزود: نیروها و امكاناتی با عنوان اكیپ های واكنش سریع داریم. این اكیپ ها زمانی كه در هر جایی از كشور اتفاقی بیفتد از استان های معین وارد عمل می شوند. در چابهار، جاسك حدود ۲۴ اكیپ واكنش سریع از استان های مختلف وارد عمل شدند، ولی متاسفانه به سبب حجم بالای آب امكان دسترسی به همه روستاها وجود ندارد.

رئیس سازمان دامپزشكی كشور اشاره كرد: همكاران ما در سازمان دامپزشكی به روستاهایی كه امكان تردد در آنها وجود داشت با قایق و ماشین خودشان را رساندند و اقدامات بهداشتی همچون دفن بهداشتی لاشه ها، واكسیناسیون دام ها مقابل بیماری های استراتژیكی كه در این شرایط می توانند خطرناك باشند مانند بیماری سیاه زخم كه مشترك بین انسان دام است، انجام دادند. همین طور سمپاشی و ضدعفونی محیط هایی كه دام ها در آنجا وجود دارد نیز انجام شد. برای اینكه عوامل بیماری زا در این شرایط فعال تر می شوند و این عوامل بایستی با سمپاشی كنترل شوند.

وی با اشاره به اینكه همكاران ما دستورالعمل هایی مختص به شرایط بحرانی سیل دارند، اظهار نمود: كشور اوایل امسال بارندگی خوبی را تجربه نمود ولی خیلی از شهرها با بحران سیل مواجه گشتند. به همین جهت همكاران ما در بخش دامپزشكی تجربه مقابله و مواجه با بحرانی مانند سیل را دارند. آنها مناطقی كه دام در آنجا وجود دارد، شناسایی می كنند و اطلاعات لازم را به دامداران می دهند. همین طور اقداماتی در حوزه مراقبت بعد از بروز سیل و ارسال اكیپ های دفن بهداشتی لاشه ها را انجام می دهند. در كنار آن نیز اقدامات حمایتی یعنی واكسن رایگان، سم رایگان و مواد مغذی رایگان را به این مناطق می رسانند.

۲۰۰تا ۳۰۰ دام در مناطق سیل زده تلف شدند
رفیعی پور در پاسخ به این پرسش كه آیا تابحال گزارشی از تلفات دام براثر سیل یا بیماری گزارش شده است؟ اظهار داشت: طبق گزارش هایی كه تابحال به دست ما رسیده طی این چند روز حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ دام براثر خفگی در آب و گل ولای تلف شدند كه دفن بهداشتی آنها انجام شده است. درباب بروز و شیوع بیماری و تلفات ناشی از آن نیز هیچ گونه گزارشی وجود ندارد.

نیمه اول هرسال ۸۰ درصد دام ها واكسینه می شوند

رئیس سازمان دامپزشكی كشور با اشاره به اینكه در شرایط بحرانی بیماری زمانی می تواند با بروز و شیوع بالا خساراتی را هم به جمعیت دامی و هم به انسان بزند كه قبلا اقدامات ایمن سازی دام ها انجام نشده باشد، اظهار نمود: در نیمه اول هرسال حدود ۸۰ درصد دام ها ایمن سازی و واكسینه می شوند. در آذر و دی ماه نیز لكه گیری صورت می گیرد. این لكه گیری نیز در مناطقی كه دام جدیدالورود یا متولد شده، انجام و آنها نیز واكسینه می شوند.

به گفته وی ایمن سازی دام ها در ۶ماهه اول سال انجام شده است و این امر كمك می نماید كه بیماری باتوجه به شرایط بحرانی سریعا بروز و شیوع پیدا نكند. همین طور چون احتمال می دهیم در شرایط بحرانی به سبب تغذیه نامناسب و استرس ناشی از این شرایط، بیماری دام سریعا عود كند، واكسن های آنها را پیش از عید تكرار می نماییم.

وی با اشاره به اینكه دامداران ما كاملا نسبت به اقدامات امنیت زیستی و حوزه بهداشتی دام آگاه هستند سفارش كرد كه در این شرایط دام ها باید بجای امن تری منتقل شوند تا در معرض سیل و گل ولای قرار نگیرند. از طرفی دامداران بایستی باتوجه به امكان دسترسی به مراكز بهداشت و یا خدمات جهاد كشاورزی كه در مناطق روستایی وجود دارد، اطلاعات دام های تلف شده خودرا منعكس كنند تا دفن بهداشتی صورت گیرد، برای اینكه دفن بهداشتی دام ها بزرگترین خدمت به ادامه روند دامداری است.

رفیعی پور در پاسخ به این پرسش كه آیا گزارشی از تلفات طیور شده است یا خیر؟ اظهار نمود: مرغداری های بومی و سنتی هنوز آماری از تلفات به ما اعلام نكرده اند. درباب مرغداری های صنعتی نیز خوشبختانه گزارشی از تلفات و بیماری وجود ندارد.

رئیس سازمان دامپزشكی درانتها اظهار داشت: در كنار اقدامات بخش دولتی، بخش خصوصی نیز در حوزه تامین و توزیع اقلام مورد نیاز دام و طیور همچون دارو، خوراك و مكمل ها در مناطق سیل زده انجام داده است.




منبع:

1398/10/28
14:41:43
5.0 / 5
4507
تگهای خبر: اقلام , خدمات , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار