تولید دانش فنی پرورش صدف خوراكی

تولید دانش فنی پرورش صدف خوراكی آچار: رئیس پژوهشكده اكولوژی خلیج فارس و دریای عمان از تولید دانش فنی پرورش صدف خوراكی در كشور آگاهی داد.



محمد صدیق مرتضوی در گفت و گو با ایسنا، با اعلان اینکه دریا یکی از نعمات الهی در اختیار انسان است، اظهار داشت: هزاران سال است که بشر از دریا بهره برده و با پیشرفت تکنولوژی و ساخت ابزارهای جدید و دقیق، موفق به برداشت حداکثری از منابع دریا شده که متاسفانه این برداشت بی رویه سبب لطمه به موجودات دریایی و نابودی محیط زیست آنها شده است.

وی اضافه کرد: این وظیفه دانشمندان و پژوهشگران است که ضمن تعیین حداکثر میزان برداشت و نحوه برداشت به دنبال راه هایی برای بازسازی ذخایر دریایی و یا تولید آنها در خارج از محیط دریا باشند. با این اوصاف، صدف های خوراکی یکی از منابع درآمد موجود در دریاست که در بیشتر کشورهای اروپایی، آسیایی و آمریکا نسبت به برداشت آنها اقدام شده است.

رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان افزود: الان دانش فنی پرورش خیلی از گونه ها تعیین شده است. با توجه به این که پرورش این موجودات در محیط طبیعی صورت می گیرد و احتیاج به هیچگونه غذای اضافی ندارند و از سویی موجب تمیز شدن محیط اطراف خود می گردند (آب محیط را فیلتر می کند)، اشتغال زایی، ارزآوری و مهاجرت افراد تحصیل کرده به مناطق محروم را سبب می شود.

به گفته مرتضوی با وجود موارد فوق، در کشور ما تابحال پرورش صدف به صورت تجاری انجام نشده است. بااینکه تحقیقات در مورد آن به خوبی صورت گرفته و زمینه های کشت تجاری آن برقرار است.

این مقام مسئول در پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان عنوان کرد: هدف از اجرای این پروژه، دستیابی به دانش فنی پرورش صدف در دریا و کمک به اشتغال نوار ساحلی بوسیله ترویج یافته های در رابطه با آن است.

مرتضوی در رابطه با مراحل اجرای پروژه بیان کرد: مکان یابی با معیارهایی نظیر جنس بستر دریا، کیفیت آب، جریان های دریایی و عمق آب، از مهمترین پارامترهای در نظر گرفته شده است که باتوجه به داده های به دست آمده و بررسی های صورت گرفته، ۳ منطقه در غرب بندر لنگه مد نظر قرار گرفت.

وی افزود: انتخاب گونه مناسب برای پرورش باتوجه به سهولت دسترسی، امکان جمع آوری، میزان گوشت و اندازه صدفچه ها صورت گرفت و گونه مورد نظر، بعد از انتخاب از دریا جمع آوری و به دو مزرعه از پیش تعیین شده منتقل شد.

با بیان اینکه با انتقال نتایج حاصل از این طرح به بهره برداران بوسیله اجرای پروژه های ترویجی، می توان برای کمک به اشتغال ساکنان محلی غرب استان هرمزگان، گامی اساسی برداشت و از ین جهت، شعار جهش تولید را به عمل، نزدیک تر کرد، اظهار نمود: یک مزرعه تولید صدف خوراکی با ظرفیت ۱۰ تنی، می تواند حداقل بطور مستقیم برای ۳ نفر ایجاد اشتغال کند. ضمن اینکه طول مدت برای بازگشت سرمایه ثابت، کمتر از ۲ سال برآورد می شود.





منبع:

1399/03/18
21:56:00
5.0 / 5
2151
تگهای خبر: ابزار , ارز , تكنولوژی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار