دبیر انجمن صنایع فرآورده های لبنی عنوان كرد

کاهش قدرت خرید مردم، معضل این سالهای صنعت لبنیات

کاهش قدرت خرید مردم، معضل این سالهای صنعت لبنیات آچار: دبیر انجمن صنایع فرآورده های لبنی می گوید، صنایع لبنی کشور حتی اگر از فشار مداخلات دولتی خلاص شود، کاهش قدرت خرید مردم در بازار گریبانگیر آنها می شود.



به گزارش آچار به نقل از اتاق تجاری، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، رضا باکری اظهار داشت: بعد از اجرائی شدن قانون هدفمندی یارانه ها که حدود ۱۰ سال از آن سپری شده، دولت ها شامل دولت های دهم، یازدهم و دوازدهم هیچ سیاست یا برنامه ای برای جبران خسارت هایی که از ناحیه تورم و سقوط ارزش پول ملی به تولید و درآمد سرانه خانوار وارد شده، ارائه نکردند. حال در شرایطی که تقاضا در اثر کاهش درآمد سرانه افول کرده است، صنعتی چون صنعت لبنیات چگونه باید رشد کند؟
ویبا بیان این که علاوه بر کاهش قدرت خرید، صنایع از ناحیه مداخلات دولتی و قیمت گذاری دستوری نیز در تنگنا قرار گرفته اند، افزود: مساله این است که چنانچه صنعت، از دخالت دولت در قیمت گذاری هم خلاص شود، در بازار با مساله کاهش قدرت خرید مواجه می شود. دیدگاه من این است که به زودی مداخلات دولتی به خودی خود بی اثر خواهد شد. به این علت که تورم، هزینه های تولید و قیمت تمام شده کالا را آنچنان افزایش خواهد داد که عملاً نیازی به دخالت دولت در بازار نخواهد بود. در حقیقت افزایش قیمت کالاها و عدم تطابق آن با قدرت خرید خانوار، تقاضا را کاهش داده و به معضلی برای شرکت های تولیدی تبدیل خواهد شد. فرض کنید که دولت هیچ نوع دخالتی در قیمت گذاری نداشته باشد، تولید کالا چنان گران تمام می شود که مردم قدرت خرید آنرا نخواهند داشت.
باکری اضافه کرد: این چالشی است که فقط با اصلاح سیاست های پولی و مالی و برنامه ریزی برای توسعه اقتصادی قابل حل است که به سبب آن، رونق جای رکود را بگیرد. البته ظاهراً نه برنامه ای برای توسعه اقتصادی وجود دارد و نه اراده ای برای اصلاح سیاست های پولی و مالی مشاهده می شود.
وی در پاسخ به این پرسش که مصرف سرانه لبنیات در اثر کاهش قدرت خرید به چه میزان کاهش یافته، توضیح داد: انجمن صنایع فرآورده های لبنی ایران، قراردادی را با انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور منعقد کرده است تا قدرت خرید چهار دهک کم برخوردار جامعه را مورد مطالعه قرار دهد که امیدواریم نتایج این مطالعات به زودی روشن شود. اما شاخص دیگری وجود دارد که نشان دهنده کاهش مصرف سرانه لبنیات در کشور است. صنایع لبنی سالانه، ۷.۲ میلیون تن شیر دریافت می کنند که یک میلیون تن آن صرف صادرات می شود و ۶ میلیون تن باقیمانده، در سبد مصرفی خانوار قرار می گیرد. اما بنظر می رسد که این سبد درحال کوچک شدن است و جای آنرا تولید شیرخشک پر می کند.
دبیر انجمن صنایع فرآورده های لبنی اظهار داشت: ظرفیت کارخانجات تولید شیرخشک حدود ۱۰ سال پیش، روزانه ۱۵۰۰ تن دریافت شیر خام بوده که حالا این ظرفیت به ۷۵۰۰ تن بالا رفته است. این نشان میدهد از آن ۶.۲ میلیون تن شیر خام که باید در سفره خانوار قرار گیرد، کاسته شده و به تولید شیر خشک اختصاص پیدا کرده است. در حقیقت، مازاد مصرف به شیر خشک تبدیل گشته و از این شیر خشک حدود ۸۰ هزار تن در داخل مصرف شده و باقیمانده آن صادرات می شود.


منبع:

1400/06/06
08:30:23
0.0 / 5
623
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بازار , بی اثر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار