کدام کالای ایرانی در جهان بیشترین مشتری را دارد؟

کدام کالای ایرانی در جهان بیشترین مشتری را دارد؟ اتاق بازرگانی تهران در جدید ترین گزارش خود به بررسی وضعیت تجارت خارجی کشور در فروردین ماه سالجاری پرداخته است.


به گزارش آچار به نقل از ایسنا، بر مبنای آمارهای عرضه شده در فروردین ماه، میزان کل تجارت ایران ۶.۵ میلیارد دلار بوده که از این عدد ۳.۷ میلیارد دلار در ارتباط با صادرات و ۲.۸ میلیارد دلار در ارتباط با واردات بوده است. همینطور از نظر وزنی، تجارت ایران در اولین ماه سالجاری ۹.۶ میلیون تن بوده که ۷.۳ میلیون تن آن در ارتباط با صادرات و ۲.۳ میلیون تن در ارتباط با واردات بوده است.
اتفاق مهمی که امسال رخ داده، مثبت شدن تراز تجاری کشور است. در شرایطی که در دو سال قبل تراز تجاری ایران منفی بود، در فرودین ماه با افزایش پنج برابری مثبت ۸۷۵ میلیون دلار شده است. صادرات ایران در این زمان از نظر ارزشی حدودا ۲۵ درصد افزایش پیدا کرده است و واردات هم افزایشی یک درصدی را ثبت کرده است.
بررسی ها نشان داده است که حدود ۵۴ درصد از کل صادرات ایران به ۱۰ کالا اختصاص دارد. در بین محصولات صادراتی کشور در فرودین ماه، پروپان مایع شده، اوره، روغن های سبک، متانول، بوتان مایع شده، پلی اتیلن، شمش آهن و فولاد و قیر نفت اصلی ترین کالاهایی بوده که بیشترین مشتری را داشته اند.
در لیست اصلی ترین کالاهای وارداتی هم گندم معمولی، گوشی تلفن همراه، برنج، ذرت دامی، دانه سویا، تراکتورهای جاده ای، کنجاله و اکسید آلومنیوم محصولاتی بوده که ایران در این زمان به کشور وارد کرده است.
آنچه در بین شرکای تجاری ایران به ثبت رسیده، همچنان نشان از نقش پررنگ چین دارد. این کشور در فروردین ماه نزدیک به ۱.۳ میلیارد دلار از ایران واردات داشته که ۳۵ درصد از کل صادرات ایران بشمار می رود. همینطور میزان واردات چین از ایران نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش ۳۲ درصدی را تجربه کرده است.
در دیگر تغییر رخ داده، امارات متحده عربی، جایگاه دوم صادرات کالای ایران را به خود اختصاص داده و با افزایش ۶۰ درصد جایگاه عراق را گرفته است. ترکیه و افغانستان هم دیگر کشورهایی هستند که از ایران بیشترین واردات را داشته اند.
در بین مبادی وارداتی اما همچنان امارات متحده عربی بیشتر از ۲۷ درصد از کل واردات ایران را به خود اختصاص داده و بعد از آن چین، ترکیه، هند و آلمان قرار دارند. هندوستان که پارسال در بین شرکای اصلی تجاری ایران نبوده به این لیست راه پیدا کرده و جانشین سوییس و روسیه شده است.




منبع:

1401/02/31
21:32:30
0.0 / 5
458
تگهای خبر: ارز , بازرگانی , پلی اتیلن , تجارت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۵
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار