در گزارش آچار مطرح شد؛

شکاف 45 درصدی بین عرضه و تقاضای خودرو

شکاف 45 درصدی بین عرضه و تقاضای خودرو آچار: بازار خودرو طی 3 هفته گذشته روند آرام و باثباتی را طی کرده و آنطور که رییس اتحادیه نمایشگاه داران می گوید به سبب عدم پاسخگویی به 45 درصد از نیاز بازار، در صورت واردات خودرو قیمت ها می شکند.



به گزارش آچار به نقل از مهر، بازار خودرو که سال ۱۴۰۰ را با فراز و نشیب های بسیار طی کرد و در اختتام نیز بنا به شرایطی همچون تغییرات نرخ ارز و انتشار اخبار مثبت سیاسی، سال را آرام و نزولی به انتها رساند، با شروع سال ۱۴۰۱ یک دفعه گرفتار هیجانات قیمتی شد.
وضعیت در دو ماه نخست سال جدید در بازار تا جایی پیش رفت که قیمت ها نسبت به اسفند ماه میانگین ۱۰ تا ۱۵ درصد افزوده شد و فروشندگان چه در بخش خودرو های نو و چه در بخش خودرو های کارکرده، خودرو را با قیمت های دلخواه خود می فروختند.
روند صعودی قیمت ها ادامه داشت تا این که اعلام گردید حاکمیت با واردات خودرو موافق است و در نیمه نخست سال، خودرو های خارجی خاصه خودرو های اقتصادی و ارزان قیمت، وارد بازار ایران خواهند شد.
همین خبر ترمز افزایش قیمت ها را کشید و روند قیمتی در بازار نزولی شد. البته آنطور که فعالان بازار می گویند خودرو همچنان بسیار گران است اما نسبت به هیجانات ابتدای سال، روند آرام تری را طی می کند.
بازار آرام است
در این رابطه سعید موتمنی در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار نمود: طی ۳ هفته گذشته، بازار خودرو روند آرامی را داشته و با آنکه نوسانات ارزی داشتیم اما قیمت خودرو تقریباً باثبات ماند و افزایش خاصی نداشتیم.
رئیس اتحادیه نمایشگاه داران و فروشندگان خودرو تهران اضافه کرد: هم اکنون فقط افرادی که نیاز به خودرو دارند، در بازار هستند و خرید و فروش خاصی نداریم و بازار به صورتی راکد است.
وی افزود: عدم اثرگذاری نرخ ارز روی قیمت خودرو به سبب این است که همه در بازار منتظر انتشار جزییات واردات خودرو هستند؛ اگر واردات صورت گیرد قیمت ها بصورت محسوس ریزش می کند.
موتمنی اظهار داشت: وزیر هم که اعلام نمود تعرفه خودرو های وارداتی پایین خواهد بود همین مساله منجر به شکسته شدن قیمت در بازار خودرو خواهد شد.
۴۵ درصد نیاز بازار بی پاسخ مانده است
وی در مورد وضعیت عرضه خودرو نیز اظهار نمود: اگر وضعیت عرضه بهتر شده بود بطور قطع قیمت ها پایین می آمد اما عرضه پاسخگوی تقاضا نیستم. اگر در سالهای قبل عرضه بهتری صورت می گرفت امروز فاصله قیمت کارخانه و بازار ۱۰۰ درصد نمی شد و شاید فاصله قیمتی کمتر از ۵ درصد می شد.
رئیس اتحادیه نمایشگاه داران و فروشندگان خودرو تهران اضافه کرد: مشکلات بازار خودرو برای امروز و روز گذشته نیست بلکه از سال ۹۷ که عرضه نزولی شد، فاصله قیمتی بین کارخانه و بازار نجومی شد و تقریباً به نیاز ۴۵ درصد بازار پاسخی داده نشد.
وی اظهار داشت: ۲۰۶ تیپ ۲ بین ۳۰۳ تا ۳۰۵ میلیون تومان، پراید ۱۱۱ بین ۲۰۲ تا ۲۰۳ میلیون تومان، پراید ۱۳۱ بین ۱۸۰ تا ۱۸۱ میلیون تومان، کوییک دنده ای ۲۱۳ میلیون تومان، پژو پارس ۳۱۵ میلیون تومان و سمند ۳۰۰ میلیون تومان قیمت دارند. خودرو قیمت بازار (مدل ۱۴۰۱) کوییک اتوماتیک ۳۱۷ میلیون تومان کوییک دنده ای ۲۱۳ میلیون تومان پراید ۱۱۱ (مدل ۹۹) ۲۰۲ تا ۲۰۳ میلیون تومان پراید ۱۳۱ (مدل ۹۹) ۱۸۰ تا ۱۸۱ میلیون تومان تیبا صندوق دار ۱۹۲ میلیون تومان تیبا هاچ بک EX ۲۰۱ میلیون تومان ساینا دنده ای ۲۱۰ میلیون تومان رانا پلاس ۲۹۵ میلیون تومان ۲۰۶ تیپ ۲ ۳۰۳ تا ۳۰۵ میلیون تومان ۲۰۶ تیپ ۵ (مدل ۹۹) ۳۴۵ میلیون تومان سمند LX، EF۷ ۳۳۲ میلیون تومان سمند LX ساده ۳۰۰ میلیون تومان تارا اتوماتیک ۵۹۰ میلیون تومان پژو پارس ۳۱۵ میلیون تومان دنا معمولی ۴۰۳ میلیون تومان سورن پلاس ۳۵۲ میلیون تومان


منبع:

1401/04/06
12:33:19
0.0 / 5
723
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بازار , تعرفه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار