صمت در هفته ای كه گذشت؛

صادرات خودرو از سال 1402

صادرات خودرو از سال 1402 به گزارش آچار، صادرات خودرو از سال ۱۴۰۲، گرانفروشی خودرو های مونتاژی، تکمیل خودرو های ناقص، بسترسازی فروش طلا در اینترنت کاهش صادرات گاز و بنزین به عراق همچون اخبار مهم این هفته حوزه صمت بود.



به گزارش آچار به نقل از مهر، صادرات خودرو از سال ۱۴۰۲، گرانفروشی ۳۰۰ تا ۶۰۰ میلیونی خودرو های مونتاژی، تغییر نشان ملی استاندارد ایران، برگزاری سومین مرحله از قرعه کشی خودرو، فروش خودرو از تولید پیشی گرفت، نهایی شدن تجارت آزاد ایران و اوراسیا در ماه های آینده، بسترسازی فروش طلا در اینترنت، اعلام لیست جدید کالاهای دارای ممنوعیت واردات، بزودی و کاهش صادرات گاز و بنزین به عراق همچون اخبار مهم این هفته حوزه صنعت، معدن و تجارت است.
صادرات خودرو از سال ۱۴۰۲
سید رضا فاطمی امین وزیر صمت اظهار داشت: ما یک برنامه ۴ ساله برای صنعت خودرو طراحی کردیم که بر طبق این برنامه تدوین شده، از سال ۱۴۰۲ اقدامات لازم را برای صادرات خودرو آغاز می نماییم و سال جاری بر بازار داخل تمرکز کرده ایم.
وی افزود: بر همین مبنا هم سال جاری صادرات خاصی در حوزه خودرو نداریم و میزان صادرات کمتر از ۲۰ هزار دستگاه خواهد بود.
گرانفروشی ۳۰۰ تا ۶۰۰ میلیونی خودرو های مونتاژی
منوچهر منطقی معاون صنایع حمل و نقل وزیر صمت اظهار داشت: قیمت فروش خودرو های خارجی مونتاژ داخل، ۲ تا ۳ برابر قیمت های واقعی است؛ بدین سان خودرو های خارجی مونتاژ داخل بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان بالاتر از قیمت واقعی به فروش می رسند.
وی افزود: شورای رقابت این خودرو ها را از قیمت گذاری معاف کرده است، اما اخیراً سازمان حمایت به این مورد ورود پیدا کرده تا آنها را تعیین تکلیف کند.
نشان ملی استاندارد ایران تغییر کرد
سازمان ملی استاندارد ایران طرح جدید نشان ملی استاندارد ایران را با درج علامت اختصاری INSO (Iranian National Standard Organization) به رنگ سبز اعلام نمود. (نشان جدید را اینجا مشاهده کنید.)
فروش خودرو از تولید پیشی گرفت
طی ۵ ماه نخست سال جاری ۳۸۸ هزار و ۵۳۰ دستگاه خودرو تولید از جانب خودروسازان ساخته شده و در مقابل ۴۳۶ هزار و ۵۹۷ دستگاه خودرو فروخته شده است؛ یعنی بالغ بر ۴۸ هزار و ۶۷ دستگاه خودرو بیشتر از تولید فروخته شده است.
این امر مبین تکمیل کردن خودرو های ناقص مانده از ماه های گذشته توسط خودروسازان است. (جزئیات بیشتر)
تجارت آزاد ایران و اوراسیا در ماههای آینده نهایی می شود
اکبر گداری رایزن بازرگانی ایران در ارمنستان اظهار داشت: مذاکرات میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا در مورد مقدمات آزادسازی تجارت در مرحله قانون گذاری از جانب کشورها قرار دارد و طی چند ماه آینده نهایی می شود.
بسترسازی فروش طلا در اینترنت
علیرضا شاه میرزایی معاون وزیر صمت اظهار داشت: با اتحادیه های مربوطه برنامه ریزی هایی را انجام دادیم که بزودی مجوزهای لازم در حوزه خرید و فروش طلا در بستر اینترنتی فراهم گردد.
ابراهیم محمدولی رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران هم در مورد سازوکار فروش طلا در اینترنت، به مهر اظهار داشت: فروش طلا در فضای مجازی احتیاج به زیرساخت های دقیقی دارد همچون این که فرد فروشنده حتما یک فضای فیزیکی هم برای فروش داشته باشد.
وی افزود: همینطور باید شرایط برای پیگیری خرید انجام شده فراهم باشد؛ هر عیار و وزن و ظاهر طلا باید مشخص شود. اگر در خرید طلا یک گرم وزن آن کمتر شود، باید مشخص باشد که به کجا برای پیگیری میتوان رجوع کرد و باید مرجع متقلب شناسایی شود.
خواب زمستانیِ خودرو
سعید موتمنی رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو تهران با اشاره به اینکه رکود کامل بر بازار حاکم شده است، اظهار داشت: هنوز وضعیت عرضه خودرو تعریف چندانی ندارد و به سبب همین مسئله شاهد افزایش غیرواقعی قیمتها هستیم.
وی افزود: مصرف کنندگان به سبب مذاکرات برجام و آزاد شدن واردات، از بازار خارج شده اند و فروشندگان هم بلاتکلیف مانده اند چونکه به خاطر عدم اعلام جزئیات واردات، مشخص نیست خودرو های خارجی با چه قیمتی به دست مصرف کننده خواهد رسید.
اعلام لیست جدید کالاهای دارای ممنوعیت واردات، به زودی
محمد مهدی برادران ضمن اشاره به کالاهای گروه ۴ که مطلقاً واردات آنها ممنوع می باشد و همینطور ممنوعیت واردات بخش دیگری از کالاها که جزو گروه ۲۷ هستند (گروه ۲۷ دارای اولویت ارزی غیرفعال است)، اظهار داشت که بزودی لیست جدید کالاهای دارای ممنوعیت واردات اعلام می شود.
کاهش صادرات گاز و بنزین به عراق
فرزاد پیلتن سرپرست دفتر غرب آسیای سازمان توسعه تجارت اظهار داشت: بر مبنای آمار در دو ماه اخیر، صادرات به عراق کاهشی بوده اما کاهش صادرات ما به عراق در ۵ ماهه نسبت به ۴ ماهه ابتدای سال کمتر بوده است. همینطور بررسی ۱۰۰ قلم کالای صادراتی به عراق نشان داده است که در صادرات ۲۰ قلم کالا به عراق با کاهش مواجه بودیم اما صادرات ۸۰ قلم دیگر از کالاهای مورد بررسی افزایشی بوده است.
وی اضافه کرد: عمده دلیل کاهش صادرات به عراق به کاهش صادرات گاز و بنزین مربوط می شود، به صورتی که در صادرات گاز به عراق ۶۰ درصد و در صادرات بنزین به عراق ۸۰ درصد کاهش داشته ایم ازاین رو اگر صادرات گاز مجدد به عراق از سر گرفته شود صادرات ما مجدداً به این کشور افزایشی خواهد بود ازاین رو دغدغه کاهش صادرات برطرف می شود.


منبع:

1401/06/26
10:50:02
0.0 / 5
395
تگهای خبر: ارز , استاندارد , اقتصاد , اینترنت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار