چرا قیمت مواد غذایی در اروپا این قدر بالا رفت؟

چرا قیمت مواد غذایی در اروپا این قدر بالا رفت؟ آچار: آچار: اصلی ترین ماده غذایی در بریتانیا یعنی نان سفید در آوریل نسبت به سال قبل 28 درصد بالا رفته است.


به گزارش آچار به نقل از ایسنا، قیمت اسپاگتی و سایر پاستاها که جزء رژیم غذایی ایتالیایی است، نسبت به سال قبل حدودا ۱۷ درصد افزایش پیدا کرد. در آلمان، بزرگ ترین اقتصاد اتحادیه اروپا، قیمت پنیر حدودا ۴۰ درصد بیش از سال قبل افزوده شد و سیب زمینی ۱۴ درصد افزایش قیمت داشت.
در سراسر اتحادیه اروپا، قیمت موادغذایی مصرفی بطور متوسط در آوریل حدود ۱۷ درصد نسبت به سال قبل افزوده شد.
وضعیت در بریتانیا بدتر از همسایگان اروپای غربی است. قیمت موادغذایی و نوشیدنی های غیرالکلی ۱۹ درصد بالاتر بود که نشان دهنده سریع ترین نرخ تورم سالانه موادغذایی در بیش از ۴۵ سال قبل است. در مقایسه، نرخ تورم سالانه موادغذایی ایالات متحده در ماه آوریل ۷.۷ درصد بود.
تورم مداوم موادغذایی خانوارهای کم درآمد را تحت فشار قرار داده و سیاستمداران اروپایی را نگران کرده است. در عین حال هزینه های تولید محصولات غذایی همچون سوخت، گندم و سایر کالاهای کشاورزی، در بیشتر سال قبل در بازارهای بین المللی کم شده است. با افزایش هزینه های نیروی کار و احتمال سودجویی، بعید است قیمت موادغذایی به این زودی ها کم شود.
شاخص سازمان ملل متحد از قیمت جهانی کالاهای غذایی، مانند گندم، گوشت و روغن نباتی، در مارس ۲۰۲۲، بلافاصله بعد از حمله روسیه به اوکراین که یکی از بزرگ ترین تولیدکنندگان غلات در جهان است، به اوج خود رسید.
جنگ تولید غلات و نفت در منطقه را مختل کرد. این تأثیر جهانی نیز داشت و بحران های غذایی را در بخشهایی از شرق آفریقا و خاورمیانه تشدید کرد اما تا حدی به سبب توافق برای صادرات غلات از اوکراین، از بدترین اتفاق اجتناب شد. قیمت گندم اروپا از ماه می گذشته حدود ۴۰ درصد کم شده است. قیمت جهانی روغن نباتی حدود ۵۰ درصد کم شده است اما هنوز شاخص قیمت موادغذایی سازمان ملل در آوریل ۳۴ درصد بیش از میانگین سال ۲۰۱۹ بود.
جدا از قیمت کالاها، اروپا افزایش شدیدی را در هزینه ها در طول زنجیره تامین موادغذایی تجربه کرده است.
تعدادی از اقتصاددانان و خرده فروشان موادغذایی، تولیدکنندگان بزرگ جهانی موادغذایی را نشانه رفته اند که در عین افزایش قیمت ها، حاشیه سود دو رقمی را حفظ نموده اند. غول سوئیسی نستله در ماه آوریل اظهار داشت که انتظار دارد حاشیه سود امسال خود حدودا مشابه سال قبل حدود ۱۷ درصد باشد، در صورتیکه گزارش داد نرخها را حدودا ۱۰ درصد در سه ماهه اول سال ۲۰۲۳ افزایش داده است.
طبق گزارش نیویورک تایمز، با وجود کاهش قیمت شیر در بریتانیا قیمت موادغذایی بطور کلی در آینده نزدیک کاهش نخواهد یافت. درعوض، سیاستگذاران شاهد کاهش سرعت افزایش هستند.



1402/03/18
14:46:23
0.0 / 5
315
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , تولید , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار