رییس انجمن صنفی كشاورزان استان عنوان كرد

سقوط قیمت محصول ذرت و زنگ خطر ورشکستگی ذرت کاران خوزستان

سقوط قیمت محصول ذرت و زنگ خطر ورشکستگی ذرت کاران خوزستان به گزارش آچار، خوزستان رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان با اشاره به اینکه هیچگونه هماهنگی و حمایتی از جانب سازمان های ذی ربط در قسمت کشاورزی از ذرت کاران وجود ندارد، اظهار داشت: باید به قیمت تمام شده ذرت را از کشاورزان خرید تا حداقل ضرر نکنند.



مسعود اسدی در گفت و گو با ایسنا، اظهار نمود: متاسفانه قیمت هر کیلوگرم ذرت در حالیکه در فصل برداشت این محصول هستیم به زیر ۱۰ هزار تومان و حدود ۹ هزار و ۵۰۰ تومان سقوط کرده و این در شرایطی است که قیمت تمام شده هر کیلوگرم ذرت برای کشاورزان خوزستانی ۱۴ تا ۱۵ هزار تومان است.

وی اضافه کرد: این مسئله باعث خواهد شد ضرر و زیان هنگفت و غیر قابل جبرانی به ذرتکاران خوزستان وارد شود.

رییس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان اظهار داشت: با عنایت به این که ذرت یک محصول استراتژیک است، این وضعیت بشدت به منافع کشور در قسمت کشاورزی و امنیت غذایی صدمه می زند.

اسدی اظهار داشت: باید توجه گردد که سال قبل در این بازه زمانی هر کیلوگرم ذرت ۱۰ هزار و ۵۰۰ تا ۱۱ هزار تومان از کشاورزان خریداری می شد در حالیکه قیمت تمام شده هر کیلوگرم ذرت برای کشاورزان ۹ هزار تا ۹ هزار و ۵۰۰ تومان بوده است.

وی اظهار داشت: به علت عدم پشتیبانی از ذرتکاران سطح زیر کشت ذرت از حدود ۱۰۰ هزار هکتار به زیر ۲۰ هزار هکتار رسیده است که این مسئله امنیت غذایی را گرفتار مشکل می کند و خطرآفرین است.

رییس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان اظهار داشت: حداقل اگر خودکفا نمی شویم باید به درجه ای از خوداتکایی برای حفظ امنیت غذایی کشور برسیم.

اسدی تصریح کرد: باید دولت سریعا در این حوزه ورود کند و شرکت پشتیبانی امور دام با ورود به بازار و خرید مقادیری از ذرت کشاورزان، تعادل در قیمت ذرت ایجاد نماید و از ورشکستگی کشاورزان ذرتکار بخصوص در شمال استان جلوگیری نماید.

وی اضافه کرد: متاسفانه شاهد هیچگونه هماهنگی و حمایتی از جانب سازمان های ذی ربط در قسمت کشاورزی از ذرتکاران نیستیم. اگر در این شرایط سریعا به داد کشاورزان نرسند، سال دیگر بعید است کسی در خوزستان ذرت دانه ای بکارد.

اسدی اظهار داشت: وظیفه دارم این زنگ خطر را به اطلاع مسؤلان برسانم چونکه با این قیمت، عملا ورشکستگی گسترده همه ذرتکاران قطعی و غیرقابل اجتناب است.

وی اظهار داشت: ما در این شرایط به دنبال سود کشاورز نیستیم و انتظار داریم با عنایت به این که قیمت تمام شده هر کیلوگرم ذرت برای کشاورزان ۱۴ تا ۱۵ هزار تومان است، به جهت اینکه کشاورز ضرر نکند، حداقل باید به همین قیمت تمام شده ذرت را از کشاورزان خرید تا حداقل ضرر نکند.

اسدی با اشاره به دلیل ایجاد این شرایط، بیان نمود: در بحث واردات ذرت فرد یا افرادی بعنوان مونوپل هستند که همه بازار واردات و توزیع و تنظیم را در دست دارند. با عنایت به این که بحث واردات دانه های روغنی در دست این افراد است، در این فصل ذرت وارداتی را با قیمت ارزان می فروشند و سویا را گران می کنند ازاین رو ضرر نمی کنند و تنها کشاورزان ذرت کار گرفتار زیان می شوند که متاسفانه در این چرخه کشاورزان ما درحال نابودن شدن هستند.




1402/09/19
15:56:28
0.0 / 5
279
تگهای خبر: ارز , بازار , خرید , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار