در گفتگو با مهر عنوان شد؛

دو پیش شرط توفیق ارز تك نرخی شده، دولت به تمام تقاضاها پاسخ دهد

دو پیش شرط توفیق ارز تك نرخی شده، دولت به تمام تقاضاها پاسخ دهد آچار: سرپرست اسبق وزارت اقتصاد خواهان پافشاری بانك مركزی بر نرخ تعیین شده در پروسه تك نرخی كردن ارز شد و اظهار داشت: خریداران هر چقدر تقاضا دارند، دولت باید با همین نرخ تامین كند.


حسین صمصامی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اجرای سیاست یكسان سازی نرخ ارز از جانب دولت، اظهار داشت: نرخ اعلامی از جانب دولت مطابق فرمولی از اقتصاد بوده و نسبت به آن محاسبه و اعلام شده؛ اما باید دید آن فرمول چیست و آیا واقعا ۴۲۰۰ تومان را طبق آن فرمول محاسبه كرده اند یا چون در بازار نرخ دلار ۶۰۰۰ تومان بوده و در بودجه سال ۹۷ این قیمت ۳۵۰۰ تومان مقرر شده، دولت میانگین آن را انتخاب كرده است؛ اما مهمترین مبحث در بسته ارزی اعلام شده از جانب بانك مركزی مربوط به حوزه اجرا است، یعنی سیاست ارزی مطرح شده، بسته خوبی است؛ اما این كه دولت بتواند نیازهای واقعی را از غیرواقعی تشخیص داده و به شیوه صحیح و با مدیریت علمی اجرا كند، بحث دیگری است.
سرپرست اسبق وزارت اقتصاد اضافه كرد: سیاست ارزی كه دولت بعد از بحران به وجود آمده برای بازار ارز تعیین كرده، تنها راه تولید ثبات در كوتاه مدت است كه بانك مركزی در اطلاعیه شماره یك به آن اشاره كرده است؛ البته این اقدام به مفهوم یكسان سازی نرخ ارز نیست و مواردی كه دولت در آن ذكر كرده، تنها راه برون رفت از مشكل ارزی كنونی كشور است و راه دیگری فعلاً نمی گردد تجویز كرد.
وی درباره تك نرخی شدن ارز تصریح كرد: تك نرخی شدن ارز یعنی اینكه یك نرخی در بازار تعیین و بانك مركزی تلاش در تثبیت و حفظش آن داشته باشد، یعنی خریداران هر چقدر ارز تقاضا داشته باشند، بتوانند با همان نرخ مصوب تهیه كنند؛ ازاین رو مساله مهم در تك نرخی شدن ارز، محدود نشدن تقاضا است.
صمصامی با اشاره به مشكل كنونی بازار ارز اظهار داشت: مشكل اساسی بازار ارز در شرایط فعلی یكی در مدیریت تقاضا و دیگری در مدیریت عرضه خلاصه می شود؛ این در شرایطی است كه دولت قدرت لازم جهت ثبات بازار ارز با قیمت اعلام شده را دارد، به این معنا كه دولت ابزار لازم برای مدیریت بازار ارز را در اختیار دارد؛ ولی استفاده از این اختیار در گروی دو شرط اساسی است؛ اول این كه، تدبیر لازم در زمان مناسب اتخاد شود یعنی دولت آگاهانه و عاقلانه از این ابزار استفاده نماید. دوم این كه، با قدرت و دقت فرآیند اجرایی را دنبال نماید. اگر این شرط ها در كنار هم باشند حتی اگر ترامپ زیر برجام بزند یا آمریكا به سوریه حمله كند و اتفاقات دیگرحاصل شود، بازار ارز كشور روزهای با ثباتی را تجربه خواهد كرد، چون ما در گذشته شرایط بسیار بدتر از وضع موجود در بازار ارز را هم شاهد بوده ایم.
وی ادامه داد: تاریخ انقلاب نشان داده است در سال ۷۴ درآمدهای ارزی به شدت كاهش پیدا كرد؛ به صورتی كه اصلا ارز نداشتیم، اما آن بحران، مدیریت شد و اقتصاد كشور روبه جلو و تورم مهار شد؛ اما شرطش این است كه عقل، تدبیر و قدرت اجرا به صورت توامان بكار گرفته شوند؛ ضمن اینكه آقایان منافع شخصی شان را كنار بگذارند و اگر همه اینها در كنار هم جمع شود به راحتی همه بحران ها قابل مدیریت می گردد.
صمصامی با اشاره به اینكه راهكار برون رفت از شرایط موجود (در كوتاه مدت) عملیاتی كردن پیمان سپاری ارزی است تصریح كرد: در پیمان سپاری ارزی تاجر مكلف می شود، ارزی را كه به واسطه صادرات به دست آورده به كشور وارد كند كه این مورد در كوتاه مدت می تواند راهكار مناسبی باشد و دولت راهی جز این هم ندارند كه پیمان سپاری ارزی را اجرایی كند اما در دراز مدت اگر چنانچه صادرات غیرنفتی ما به شدت افزایش و بودجه دولت از نفت سهم كمتری داشته باشد و همینطور شفافیت اقتصادی تولید و ساختار را بازار ارزی كشور منسجم گردد، آن زمان پیمان سپاری را می توان حذف نمود. البته دولت باید برای اجرای دقیق این بخش هم تدابیر لازم را اتخاذ نماید.

1397/01/26
14:27:37
5.0 / 5
5187
تگهای خبر: ابزار , ارز , اقتصاد , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار