معاون وزیر كشاورزی به ایسنا اعلام كرد

برنامه ریزی برای تنظیم بازار ماه رمضان

برنامه ریزی برای تنظیم بازار ماه رمضان آچار: مدیرعامل شركت بازرگانی دولتی از برنامه ریزی برای اعلام به موقع نرخ خرید تضمینی محصولات كشاورزی برای سال زراعی آینده اطلاع داد و اظهار داشت: برای تنظیم بازار ماه رمضان برنامه ریزی های بسیاری صورت گرفته و محصولات اساسی مانند برنج، روغن نباتی، ماكارونی و... عرضه می گردد تا شاهد تنش و نوسانات بسیار كمی در بازار باشیم.



به گزارش آچار به نقل از ایسنا، یزدان سیف در نشست خبری امروز اظهار نمود: گرچه نرخ خرید تضمینی محصولات كشاورزی در سال زراعی جاری با تاخیر اعلام گردید اما به گونه ای برنامه ریزی كرده ایم كه این نرخ ها برای سال زراعی آینده تا پیش از شهریورماه امسال اعلام گردد و كشاورزان با آسودگی خاطر بیشتری به تولید بپردازند ازاین رو از هفته های گذشته بررسی نرخ های پیشنهادی خرید تضمینی محصولات كشاورزی در دستور كار وزارت جهاد كشاورزی قرار گرفته و به موقع به شورای اقتصاد و دولت پیشنهاد خواهد شد.

وی همینطور در مورد تنظیم بازار ماه رمضان اینگونه توضیح داد كه برای تثبیت بازار ماه رمضان با هماهنگی های انجمن های صنفی و صنایع كشور اعم از روغن نباتی، شكر و ماكارونی كوشیده ایم كه بازار كم تنش و بی تنشی را داشته باشیم كه توزیع آن در قالب طرح ضیافت از شنبه هفته آینده ۲۲ اردیبهشت ماه آغاز می گردد.

معاون وزیر جها كشاورزی افزود: ۳۰ هزار تن برنج با استفاده از فروشگاه های زنجیره های و تعاونی های كارگری توزیع می گردد كه قیمت هر كیلوگرم برنج ۱۱۲۱ هندی به صورت عمده برای تحویل به فروشندگان ۵۲۰۰ تومان و برای مصرف كنندگان ۵۵۰۰ تومان خواهد بود. همینطور قیمت برنج درجه دو هندی PR۱۱ در انبار عمده فروشی كیلویی ۲۳۰۰ تومان و برای مصرف كننده كیلویی ۲۶۰۰ تومان خواهد بود. برنج تایلندی شمالی هم تحویل برای فروشندگان هر كیلوگرم ۳۶۰۰ تومان و برای مصرف كننده كیلویی ۳۹۰۰ تومان است.

سیف ادامه داد: برای روغن نباتی توزیعی در فروشگاه زنجیره ای تخفیف ۱۰ درصدی در نظر گرفته شده است و شكر هم به میزان ۲۰ هزار تن به صنایعی مانند شیرینی، شكلات و... به صورت فله ای اختصاص پیدا می كند و ۱۰ هزار تن به صورت بسته بندی با استفاده از فروشگاه های زنجیره ای برای مصرف كنندگان توزیع می گردد.

وی همینطور در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره واردات برنج اروگوئه ای كه گفته می گردد با وجود تایید نشدن از جانب وزارت بهداشت و تصمیم گیری برای صادرات به كشورهای همسایه مانند عراق برای مصرف غیر انسانی، به بازار برخی استان ها مانند اراك وارد شده است، این گونه توضیح داد كه به هیچ وجه این مسئله صحت ندارد و كاملا آن را تكذیب می نماییم. چون كه برنج اروگوئه ای هنوز اجازه ترخیص از گمرك را دریافت نكرده و از آنجا هنوز خارج نشده است. از جانب دیگر هم این برنج تنها از شرایط بهداشتی اعلام شده از جانب وزارت بهداشت مورد تایید قرار نگرفته اما مشكلی ندارد و در خیلی از كشورها مصرف می گردد.

مدیرعامل شركت بازرگانی دولتی ادامه داد: برای واردات محموله برنج به كشور سختگیری های بسیاری صورت می گیرد و حتی استانداردهای ایران از كدكس هم بالاتر است بعنوان مثال میزان آرسنیك تایید شده توسط سازمان استاندارد ۱۸۰ PPB بوده اما استانداردی كه ایران آن را تایید می كند، ۱۲۰ PPB است كه این محموله از نظر آرسنیك تاییدیه ایران را دریافت اما در سطح استاندارد بین المللی كدكس قرار دارد. البته پرونده ای این محموله به صورت حقوقی در حال پیگیری است چون كه در دستگاه های نظارتی كشور مبدا اعلام نموده بودند كه استانداردهای اعلام شده از جانب ایران در این محموله وجود دارد.

سیف درباره وضعیت واردات برنج بر بازار این محصول استراتژیك اظهار نمود: بر مبنای هماهنگی های صورت گرفته با وزارت بهداشت و نامه ای كه او برای وزرای دیگر مانند وزیر جهاد كشاورزی در هشتم اردیبهشت ماه امسال ارسال كرده، واردات برنج از همه مبادی و كشورهای متقاضی با رعایت همه نكات و استانداردهای بهداشتی و قرنطینه ای این وزارتخانه، مورد تایید است و از روزی كه این ابلاغیه انتشار یافت، شاهد روند قطعی كاهش قیمت برنج وارداتی بودیم و تجار می توانند نسبت به واردات برنج از همه مبادی اقدام نمایند.

وی همینطور در مورد وضعیت خرید تضمینی گندم و تغییر سیاست های دولت در این زمینه اظهار داشت: اگر قرار باشد دولت تصدی خویش را از فرآیند خرید تضمینی گندم بردارد و قانون قیمت تضمینی و معامله آن در بورس اجرایی شود، باید بورس كالا زیرساخت های آن را فراهم آورد و با انبارهای مورد تایید خود در سراسر كشور قرارداد امضا كند چون كه باید به كشاورزان ضمانت دهیم محصولاشان آسیبی نمی بیند و بهای آن را دریافت می كنند. اما دولت به صورت جدی حمایت خود از كشاورزان و بخصوص گندم كاران را كه زحمتكش ترین و ضعیف ترین قشر در بین كشاورزان هستند، حمایت می كند و اجازه نمی دهد تا آنها از تغییر سیاست در این زمینه صدمه ببینند.

معاون وزیر جهاد كشاورزی با اشاره به اینكه گزارش های مركز پژوهش های غلات و میانگین كیفیت خرید تضمینی پنج سال قبل نشان دهنده افزایش كیفیت گندم تولید شده در كشور است، اعلام نمود: در سال قبل در حوزه تولید و بازرگانی محصولات كشاورزی سال خوبی داشتیم، چون كه حدود دو میلیون تن شكر تولید شد به گونه ای كه طی ۱۲۲ سال قبل صنعت قند و شكر سابقه نداشته است و امروز هم به سمت تولید و خودكفایی این محصول در حركت هستیم.

سیف حدود ۶۶ درصد از گندم تولید شده در كشور را درجه یك و دو اعلام نمود و اظهار داشت: سال قبل ۵۴۳ هزار تن گندم یا معادلش را به خارج از كشور صادر كرده ایم كه ۳۴۰ هزار تن آن صادرات آرد، ۵۸ هزار تن صادرات گندم و ۱۹۰ هزار تن مشتقات آرد بود كه در این زمینه ۴۰ هزار نفر اشتغال مستقیم و غیرمستقیم بوجود آمد. همینطور تا ۱۴ اردیبهشت امسال۹۲۸ هزار تن گندم از كشاورزان استان های گرمسیری مانند ایلام، بوشهر، خوزستان، سیستان و بلوچستان، فارس، هرمزگان، كرمان و كهگیلویه و بویراحمد كشاورزان خریداری شده كه نسبت به همین بازه زمانی در با خرید ۶۶۳ با افزایش قابل توجهی مواجه شده است.




1397/02/16
11:57:43
5.0 / 5
5953
تگهای خبر: استاندارد , انبار , بازار , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار