بیانیه اتاق ایران درباره پیوستن به گروه كاری FATF

بیانیه اتاق ایران درباره پیوستن به گروه كاری FATF آچار: اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران در نشست امروز خود با صدور اطلاعیه ای بر لزوم مبارزه با پولشویی تاكید نمودند.


به گزارش آچار به نقل از مهر، اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران در نشست امروز خود با صدور اطلاعیه ای بر لزوم پیوستن ایران به گروه كاری اقدام مالی برای پول شویی (FATF) تاكید نمودند. فعالان بخش خصوصی در بیانیه خود پایبندی به اصول FATF و پذیرفته شدن در آن را نشانه ای برای دیگر كشورها دانسته اند تا بپذیرند مراودات مالی با ایران، پرخطر نیست.
متن كامل بیانیه به شرح زیر است:
پولشویی به دلیل تسهیل، تشویق، تقویت و كمك به استمرار فعالیت­های غیرقانونی، پدیده­ای مذموم است. پولشویی سبب آلوده شدن و بی ثباتی بازارهای مالی و بی اعتباری كشورها در عرصه بین المللی می گردد. همینطور به علت تاثیر منفی كه بر رقابت آزاد، ثبات و سلامت نظام مالی دارد، به نظم اجتماعی و اقتصادی كشورها صدمه می رساند. از آنجایی كه اثرات منفی پولشویی می تواند با استفاده از بازارهای مالی كشورها وارد شبكه مالی بین المللی شود، احساس نیاز به قوانین بین المللی مبارزه با پولشویی، به سرعت در عرصه جهان فراگیر شد.
در حال حاضر ۴۰توصیه از سوی FATF صادر گردیده است كه عملكرد كشورهای مختلف را برپایه میزان به كارگیری این سفارش ها مورد ارزیابی قرار می دهد. گرچه سفارش های ۴۰گانه FATF از منظر حقوق بین المللی نمی تواند برای كشورها اجبار قانونی تولید كند، اما این سفارش ها جزء حقوق نرم دسته بندی شده و ازاین رو ضمانت اجرای قوی دارند. عدم پیروی از سفارش های این گروه كاری اقدام مالی و در نتیجه آن برخورد FATF با كشوری كه همكاری نمی كند، می تواند آن كشور را در انزوای مالی قرار دهد.
ایران اولین بار در سال ۲۰۰۹ میلادی در لیست كشورهایی قرار گرفت كه FATF نسبت به آن ها ابراز نگرانی كرد. بعد از آن طی سال های ۱۶-۲۰۱۳ ایران بعنوان كشور دارای خطر راهبردی ارائه شد و از آن زمان تابحال وضعیت ایران از منظر FATF در حالت تعلیق است.
با علم به این مورد كه قرار نگرفتن در لیست كشورهای مورد قبول FATF یك مشكل انكارناپذیر است و به كاهش قابل توجه مراودات مالی با ایران منجر می­شود، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران، اهم نظرات بخش خصوصی را در ارتباط با پیوستن به گروه كاری اقدام مالی برای پولشویی به شرح زیر اعلام ‏می دارد: ‏
۱. لزوم الحاق
پایبندی به اصول گروه كاری اقدام مالی FATF و پذیرفته شدن در آن، این تضمین را به سایر كشورها می­دهد كه مراودات مالی با ایران، پرخطر نیست. در صورت عدم پایبندی ایران به رعایت سفارش های ۴۰ گانه، ‏انزوای مالی كشور قطعی خواهد بود. از آنجائیكه تحریم ضد ایران، تبادلات مالی بین المللی را برای كشورمان به شدت متاثر میسازد، تولید آمادگی برای پذیرفته شدن به این گروه كاری می تواند تا حدودی محدودیتهای پیش رو را تعدیل كند. در این رابطه باید اكیداً از تأثیر عوامل سیاسی براین تصمیم اقتصادی پرهیز شود.
۲. عواقب عدم الحاق
برای كشورهایی كه در ثبات اقتصادی و سیاسی به سر می برند، عدم همكاری با FATF، نتیجه ای جز انزوای كشور موردنظر نخواهد داشت. در ارتباط با ایران این تبعات دوچندان خواهد بود؛ چراكه اقتصاد ایران، در شرایط عادی قرار ندارد؛ بی ثباتی های كم سابقه اقتصادی و بازگشت تحریم ها ضد ایران در كنار انزوای مالی ناشی از عدم همكاری با گروه كاری اقدام مالی، شوك جدیدی را به كشور وارد می سازد كه بنیه اقتصادی تاب تحمل آن را نخواهد داشت.
۳. نیاز بررسی كارشناسی
به دلیل اهمیت مبحث و همینطور حساسیت­های پیش آمده در اذهان عمومی در ارتباط با پیوستن به FATF، بسیار ضروری می نماید كه تمامی جزئیات آن توسط متخصصان و نخبگان این حوزه مورد بررسی قرار گرفته و به اطلاع عموم برسد. از آنجایی كه فرایند كارشناسی، نیازمند دسترسی به مستندات مربوط به برنامه اجرایی مختص ایران (كه توسط FATF تدوین شده است) می باشد، لازم است این مستندات منتشر گردند. شفافیت در این ارتباط می­تواند مانع از برداشت­های ضد و نقیض شود. ضمن آنكه آگاهی عموم از واقعیت FATF، میتواند منجر به همراهی و همدلی مردم با دولت در تمام مراحل بعدی تا به سرانجام رسیدن آن گردد.
در خاتمه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران، بعنوان پارلمان بخش خصوصی كشور، ضمن خشنودی از مصوبه اخیر مجلس محترم شورای اسلامی در پذیرش بخشی از مقررات مبارزه با پولشویی، امیدواراست هرچه زودتر نسبت به بررسی و تصویب سایر بندهای باقیمانده FATF اقدام مقتضی معمول دارند.
اتاق ایران اعلام می دارد كه در این امر آماده هرگونه همكاری خواهد بود.
مرداد ۱۳۹۷ - اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران

1397/05/29
14:20:10
5.0 / 5
5716
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بازار , بازرگانی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار