نیاز صنعت به 75 هزار میلیارد تومان سرمایه ثابت در سال 99
آچار: وزیر صمت با بیان اینكه در شرایط فعلی صادرات منفی نیست و مرزها عموما فعال می باشند، اظهار نمود كه بیش از 60 درصد مالیات كشور را بخش صنعت می پردازد و در سال 1399 به 500 هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش و 75 هزار میلیارد تومان سرمایه ثابت در بخش صنعت نیاز است.
به گزارش آچار به نقل از ایسنا، رضا رحمانی، وزیر صمت با اعلان اینكه اوایل سال ۱۳۹۷ تحریم ها آغاز شد و پیش بینی دشمن تعطیلی كارخانجات بوده كه به حمدالله این نقشه دشمن با شكست مواجه گردید، اظهار نمود: البته برخی وابستگی ها مثلا در حوزه الكترود گرافیتی، وجود داشت كه برنامه های خودكفایی دراین زمینه سریعا آغاز شد. همین طور در نیمه دوم سال ۱۳۹۷ واحدهای تولیدی در پایین ترین میزان تولید قرار داشتند و شركت های خارجی لوازم خانگی كشور را ترك كرده بودند و در بخش فولاد و آلومینیوم نیز شرایط سختی حكمفرما بود.
وی ادامه داد: با وجود همه مشكلات و تحریم ها با برنامه ریزی صورت گرفته و همت جهادی همه همكاران، با بیان بانك مركزی سال قبل از رشد منفی به رشد ۷ درصدی در صنعت رسیدیم كه این رشد در سه ماهه چهارم پارینه هم بیشتر شد.
اشتغال ۱۰۷ هزار نفر با صدور پروانه های بهره برداری در سال ۹۸
رحمانی همین طور با اشاره به افزایش ۱۵ درصدی جواز تاسیس صنعتی در سال ۱۳۹۸ نسبت به سال ۱۳۹۷، اظهار داشت كه با صدور پروانه های بهره برداری برای این جوازها بیش از ۱۰۷ هزار نفر مشغول به كار شدند.
وزیر صمت همین طور با اشاره به افزایش ۴۴۲ هزار نفری در صدور پروانه های كسب جدید، فاكتورهای مثبت در صدور جواز تاسیس و پروانه های بهره برداری را نشانگر روند مثبت تولید و تجارت به رغم همه مشكلات و تنگناها و تحریم ها توصیف كرد.
این مقام مسئول در ادامه از افزایش ۱۴۰۲ درصدی صادرات به لحاز وزنی در سال ۹۸ آگاهی داد و اظهار داشت: كاهش ارزشی صادرات البته به سبب كاهش ۲۵ درصدی مبنای پایه ارزشی ارز وارداتی بوده است، كه در واقع می توان با معیار قبلی این را معادل ۱۵ تا ۱۶ درصد اعلام نمود.
بنا بر اعلام شاتا، رحمانی با اشاره به تولید افزایشی در صنایع مادر و بیش از دو سوم كالاهای منتخب صنعتی و معدنی، اظهار نمود: با تامین منابع مالی برای نوسازی و بهسازی ناوگان حمل و نقل عمومی، روند مثبت افزایشی در عرصه تولید این خودرو ها را شاهد خواهیم بود.
ركورد تولید مس شكسته شد
او همینطور از ركوردشكنی تولید مس و همین طور دو برابر شدن صادرات این محصول در سال قبل آگاهی داد و اظهار داشت: تامین نقدینگی واحدهای تولیدی از مهم ترین مواردی است كه باید به صورت ویژه در دستور كار واقع شود كه تابحال در مجموع ۳۳ هزار میلیارد تومان از محل تسهیلات رونق تولید تسهیلات به واحدها پرداخت شده است و در تبصره ماده ۱۸ نیز نیازمند نگاه ویژه برای تامین مناسب منابع هستیم.
وزیر صمت با اعلان اینكه در سال ۱۳۹۸ حدود ۳۱ درصد منابع بانكی به بخش صنعت و معدن اختصاص پیدا كرد كه این میزان باید افزایش یابد، اشاره كرد: برای سال ۱۳۹۹ برای بخش صنعت و صنایع معدنی، حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش لازم داریم و سرمایه ثابت مورد نیاز ۷۵ هزار میلیارد تومان است.
وی ادامه داد: نسبت تسهیلات پرداختی به بخش تولید از ۷۶ درصد به ۵۶ درصد رسیده است كه كاهشی بوده و این میزان باید افزایش و ارتقا یابد.
رحمانی با اعلان اینكه سال گذشته۷ محور را در دستور كار داشتیم كه امسال آن ۷ محور نیز تداوم دارد و چند موضوع جدید نیز به آن افزوده شده، اظهار نمود: پارینه میانگین واردات ۲۲ درصد كم شد و واردات كالاهای مصرفی نیز ۳۱ درصد كاهشی بوده است و امسال مدیریت واردات برجسته تر خواهد بود و توجه به دانش بنیان ها و فناوری و توسعه صادرات با نگاه به ۱۵ كشور همسایه در دستور كار قرار گرفته است.
مرزها فعالند
این مقام مسئول همین طور اعلام نمود كه صادرات در این شرایط بر خلاف تصورات منفی نبوده و مرزها عموما فعال می باشند.
او همینطور با اعلان اینكه اقداماتی همچون تفویض اختیارات به استانها در امتداد بهبود فضای كسب و كار در دست اجرا است، اشاره كرد: برای تامین نقدینگی واحدهای تولیدی به سمت روش های نوین رفتیم و گامهای خوبی برداشته شد و از بازار سرمایه كمك های خوبی گرفتیم.
وزیر صمت در ادامه با اشاره به داخلی سازی ۳.۴۰ میلیارد دلار داخلی سازی در سال گذشته، اصرار كرد كه مابقی ۱۰میلیارد دلار برنامه هدف گذاری شده تا افق ۱۴۰۰ سال بعد انجام می شود.
وی ادامه داد: در حوزه یخچال و فریزر، ۲ هزار و ۳۰۰ دستگاه توان تولید داریم و سال قبل ۹۰۰ هزار دستگاه تولید داشتیم و حجم تولید ۴۰ درصدی را به ۵۰ درصد رساندیم.
بگفته این مقام مسئول در حوزه هایی مانند شیرینی و شكلات بیش از سه چهارم ظرفیت خالی وجود دارد كه در این عرصه با فعال سازی ظرفیت های خالی صادرات نیز باید مورد توجه قرار بگیرد.
نیاز به ۱۵۰۰ میلیارد تومان نقدینگی برای احیای واحدهای راكد
رحمانی همین طور اشاره كرد كه امسال ۱۵۰۰ میلیارد تومان منابع مالی و نقدینگی برای احیای ۲۲۰۰ واحد نیاز است.
وزیر صمت همین طور از افزایش ۳۰۰ هزار تن به ظرفیت آلومینیوم در حوزه آلومینیوم، با شروع به كار آلومینیوم جنوب آگاهی داد و اظهار داشت كه طرح آلومینای سراب در حال پیگیری جدی است كه به خودكفایی در این صنعت كمك می نماید.
رحمانی همین طور از ساخت ۴ واحد در حوزه لاستیك سنگین آگاهی داد و اظهار داشت كه این واحدها بین ۹ تا ۷۲ درصد پیشرفت فیزیكی داشته است و یك واحد بزرگ نیز سال قبل در اردبیل راه اندازی شد.
۳۰ میلیون متر مربع به تولید چادرمشكی اضافه می شود
او همینطور با اعلان اینكه یكی از وابستگی های ایران انواع پارچه خصوصاً پارچه چادر مشكی است، اشاره كرد: برنامه هایی برای خودكفایی در این عرصه تدوین شده است. هم اكنون ۹۰ میلیون متر مربع مصرف پارچه مشكی است كه حدود ۱۰ میلیون متر مربع در داخل تولید می شود، یعنی ۸۰ درصد واردات در این عرصه انجام می شود اما یكی از واحدهای این حوزه با سرمایه گذاری ۱۵۰۰ میلیارد تومانی حدود ۳۰ میلیون متر مربع به ظرفیت این حوزه اضافه می كند.
وزیر صمت از تدوین برنامه های ویژه ای در بخش معدن برای سال ۹۹ آگاهی داد و ابراز امیدواری كرد كه پس از اتمام كرونا از خودرو های جدید رونمایی شود.
امروز (شنبه) جلسه دیدار وزیر و معاونان وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) با دكتر جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری در محل این وزارتخانه انجام شد.
منبع: آچار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب