سردرگمی آلومینیوم سازان، تعدیل نیرو در صنایع پایین دستی

سردرگمی آلومینیوم سازان، تعدیل نیرو در صنایع پایین دستی آچار: دبیر انجمن آلومینیوم استان مركزی اظهار داشت: عمده صنایع پایین دستی آلومینیوم استان مركزی نیمه تعطیل می باشد.


به گزارش آچار به نقل از ایسنا، میثم محرابی در كارگروه امور اقتصادی و تولیدی استان مركزی و نشست فعالان صنعت آلومینیوم استان با استاندار مركزی با اشاره به فعالیت بیشتر از ۳۰۰ واحد صنعتی فعال در حوزه آلومینیوم، ظرفیت اسمی تعداد مشاغل این واحدها را به صورت مستقیم ۱۵ هزار نفر و مشاغل غیرمستقیم را ۴۵ هزار نفر نفر دانست.
وی با اشاره به اینكه متولی بخش خصوصی آلومینیوم استان مركزی انجمن آلومینیوم است كه مورد حمایت دولت نیست و در تصمیم گیری های دخالت داده نمی گردد در حالیكه باید در مباحث كارشناسی از ظرفیت انجمن استفاده شود، اضافه كرد: نحوه تقسیم بندی شمش و بیلت در بورس مشكل آفرین شده است به صورتی كه واحدهای تولیدی دارای كوره امكان دریافت شمش دارند و واحدهای فاقد كوره ذوب باید بیلت دریافت نمایند كه همواره در بازار در دسترس نیست و این امر سبب می گردد این صنایع بدون مواد اولیه باقی بمانند.
محرابی با تاكید بر اینكه صنعتگران آلومینیوم استان سردرگم هستند چراكه هر روز با بخش نامه ای جدید مواجهند و ثباتی در این حوزه مشهود نیست، اظهار داشت: صنعتگران دریافت كننده سهمیه آلومینیوم درگیر برخوردهای نامناسب بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت است كه در واقع این نوع بازرسی به مفهوم كنترل بازار نیست.
وی با اشاره به مشكل سرمایه در گردش صنایع آلومینیوم بیان كرد: قیمت مواد اولیه امروز به سه برابر قیمت افزایش یافته است و این افزایش به معنای ضرورت افزایش سه برابری نقدینگی نسبت به سال قبل است و با این تفاسیر خیلی از صنایع امكان ادامه كار تولید را ندارند، هم اكنون عمده صنایع پایین دستی آلومینیوم استان تعطیل، نیمه تعطیل و با ظرفیت ۲۰ تا ۳۰ درصد فعالند و تعدیل نیرو رقم خورده است.
محرابی با اشاره به اینكه هم اكنون صادرات مصنوعات آلومینیوم استان مركزی با چالش مواجه شده است به صورتی كه صادرات مواد اولیه تنها توسط شركت ایرالكو انجام می گیرد و قیمت مواد اولیه خریداری شده در كشور هم ۳۰ تا ۴۰ درصد بیشتر از بازار جهانی است.
وی یكی از مهمترین چالش صنعتگران آلومینیوم را قانون مالیات بر ارزش افزوده دانست كه صنایع فعال و یا غیرفعال باشند باید ارزش افزوده پرداخت كند.
دبیر انجمن آلومینیوم استان مركزی خاطرنشان كرد: برپایه سهمیه تعیین شده در بورس امكان فروش كمتر از ۲۰ تن به متقاضی آلومینیوم وجود ندارد این در شرایطی است كه برخی شركت ها ظرفیت كمتر از ۲۰ تن دارند و عملا صنایع خرد امكان تامین نیاز خویش را ندارد.
وی با اشاره به واردات بالای پروفیل با ارز نیمایی به كشور بعنوان یكی از چالش های مهم این صنعت بیان كرد: متاسفانه قیمت تمام شده شركت ایرالكو ۳۰ تا ۳۲ هزار تومان و بالاتر از قیمت جهانی است و این درحالی كه با كارگر با حقوق ۱۰۰ دلاری، برقی یارانه ای و آب مجانی نباید قیمت آلومینیوم تولیدی بیشتر از قیمت جهانی باشد و در واقع باید قیمت تمام شده ایرالكو شفاف شود.
محرابی خواهان تشكیل كمیته جهت بررسی مسایل این صنعت به صورت كارشناسی شده، اختصاص ارز نیمایی برای واردات مواد اولیه جهت تعادل بازار، مجاب شركت آلومینیوم المهدی برای عرضه كافی شمش به بورس و عرصه مداوم شمش توسط ایرالكو و امكان انجام معامله آزادانه، جلوگیری از واردات محصولات آلومینیوم و لحاظ تعرفه و تولید شهرك آلومینیوم و مركز تحقیقات شد.







1397/08/07
13:53:21
5.0 از 5
5581
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بازار , تجارت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار