معاون امور باغبانی وزارت جهاد كشاورزی:
زعفران به یك گیاه مهاجر تبدیل گشته است
به گزارش آچار معاون امور باغبانی وزارت جهاد كشاورزی اظهار داشت: محصول زعفران در كشور به یك گیاه مهاجر تبدیل گشته، بدین معنا كه 115 هزار هكتار سطح زیر كشت این محصول در چندین استان كشور است كه دیگر محدود به یك یا دو استان نیست.
به گزارش آچار به نقل از ایسنا، مهندس محمد علی طهماسبی امروز در مراسم افتتاح مركز آموزشی علمی كاربردی گروه كشاورزی تولید سحرخیز كه در هتل پردیسان برگزار شد، اظهار نمود: كشاورزی قراردادی در حوزه زعفران می تواند یك رخداد بزرگ در عرصه تولید این محصول به شمار رود، بطوریكه با اجرای طرح كشاورزی قراردادی كلیه برداشت ها و تولیدات زعفران و زمین برداشت شده از آن، دارای شناسنامه می شوند. در نتیجه می توان میزان كیفیت، نقاط قوت و ضعف و نیز سابقه كشت و برداشت را به راحتی ردیابی كرد كه در این زمینه برخی از شركت های تولید زعفران در حال همكاری و مشاركت هستند.
وی با اشاره به اینكه عدم توسعه مكانیزاسیون در حد لزوم و نیاز، نقطه ضعف در تولید زعفران كشور است، اضافه كرد: علت كمرنگ بودن توسعه و ترویج مكانیزاسیون در صنعت زعفران، اشتغالزا بودن این بخش و تاثیر منفی مكانیزاسیون بر میزان اشتغال است.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد كشاورزی اشاره كرد: باید برای درآمدزایی از زعفران بیشتر از گذشته برنامه ریزی هدفمند صورت گیرد و با تمام توان و همین طور همكاری بخش خصوصی، از این محصول باارزش حفاظت و در جهت حفظ و ارتقای جایگاه آن در عرصه جهانی تلاش های زیادی صورت گیرد.
وی با اشاره به اینكه بخش خصوصی باید با تمام قدرت و توان خود وارد عرصه شود و در حوزه بهبود وضعیت زعفران سرمایه گذاری كند، عنوان كرد: بورس زعفران، شفافیت قطعی در قیمت این محصول، تسریع در سپردن زعفران در بورس و اوراق بهادار و تشكیل شركت های بزرگ در عرصه كشت و تولید این محصول استراتژیك از نیازهای امروز این محصول به حساب می آید.
طهماسبی بیان كرد: داشتن نیروی انسانی یكی از مهم ترین مسائلی است كه باید در هنگام آموزش نیروهای توانا و با استعدادی تربیت كرد تا بتوانند در این عرصه مانند یك هنرمند فعالیت های مورد نیاز خودرا در زمینه كشاورزی انجام دهند.
در ادامه این مراسم، دكتر مرتضی اشرفی، معاون مدیر كل دفتر سرمایه گذاری استانداری خراسان رضوی، اشاره كرد: در زنجیره تولید زعفران فرآیندهایی كه خلق ارزش افزوده می كنند، نقش آموزش و پژوهش را در این زمینه بسیار پررنگ تر نشان می دهند.
اشرفی بیان كرد: ما در استانداری الگوی مدل مثلث توسعه اقتصادی كه جناب رزم حسینی استاندار خراسان رضوی مطرح نمودند را اجرا می نماییم و این الگو برای زعفران هم وجود دارد.
در این مراسم همین طور محمدرضا اورانی رئیس سازمان جهاد كشاورزی خراسان رضوی، اظهار نمود: منافع امروز ما در جمع است و باید از منافع پایین، زودگذر و كوتاه مدت گذشت. كشاورزان و زعفران كاران را در سود خود شریك كنید. سود خودرا در بازارهای جهانی دنبال كنید و از رقابت منفی با یكدیگر در داخل كشور و یا از سر سفره كشاورز برندارید.
منبع: آچار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب