معاون استاندار مركزی عنوان كرد:
ضرورت استفاده از ظرفیت شركت های مدیریت صادرات در تجارت گیاهان دارویی
به گزارش آچار ایسنا/مركزی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مركزی اظهار داشت: از ظرفیت و تخصص شركت های مدیریت صادرات در حوزه تجارت گیاهان دارویی استفاده گردد.
سعید فرخی بامداد امروز شنبه در كارگروه گیاهان دارویی و طب سنتی استان مركزی كه در استانداری برگزار شد، بیان نمود: گردش مالی تجارت گیاهان دارویی در سال های آتی به ۵ هزار میلیارد دلار خواهد رسید و برای سهم داشتن در این بازار باید مسیر و اهداف را مشخص كرد و مسلط پیش رفت.
وی با اشاره به اینكه بازار بزرگ تجارت و تولید گیاهان دارویی در جهان شكل گرفته و در آینده رونق بیشتری خواهد داشت، اضافه كرد: طی چند سال قبل رشد بالایی در اقتصاد گیاهان دارویی حاصل شده، ولی سهم كمی را در این عرصه در اختیار داریم كه كمتر از یك درصد است. اگر خوب عمل نكنیم سهم نسبی ما كمتر هم خواهد شد، در واقع برای داشتن همین سهم هم باید تلاش همه جانبه و مداوم داشته باشیم.
فرخی خاطرنشان كرد: در بحث گیاهان دارویی باید نگاه چندوجهی داشت. باید اقتصاد فعالان كشاورزان را در نظر داشت، هم اكنون كمبود منابع آبی معضلی برای كشاورزان است و باید به سمت تولید گیاهان دارویی حركت كرد.
وی با اشاره به عملكرد كارگروه تجاری سازی گیاهان دارویی اضافه كرد: این كارگروه فقط روی صنایع داروسازی تمركز دارد در حالیكه باید صنایع غذایی و آرایشی و بهداشتی را هم مدنظر داشته باشد. اگر بازار مناسبی را در این حوزه ایجاد نماییم، فعالان این حوزه بطور قطع با قدرت پیش می روند، هر چند كه فعالان كنونی این صنعت در استان با مشكلاتی مواجهند و اگر به سمت حل مشكلات واحدهای موجود نرویم این میزان تولید و تجارت هم از دست می رود، باید در این بخش از ابزارهای تشویقی استفاده بیشتری كرد.
معاون استاندار مركزی بر لزوم توجه به مبحث تجارت در صنعت گیاهان دارویی تصریح كرد و اضافه كرد: سازمان صمت بعنوان متولی دولتی بخش تجارت باید به این عرصه ورود كند. هم اكنون عملكرد فعلی مورد قبول نیست، نحوه ورود به این صنعت باید طراحی شود و حتی در بحث آموزش صادرات و حضور در عرصه های تجاری هم باید برنامه ریزی نمود. اگر از ظرفیت متخصصان و شركت های مدیریتی در صادرات استفاده نكنیم بطور قطع با مشكل روبرو می شویم.
وی بیان نمود: صنایع دارویی می توانند خریدار نهایی محصولات گیاهان دارویی باشند و حتی می توانند به مبحث پیش فرآوری وارد شوند. سال های سال پرورش و تولید گل محمدی سفارش شده و هم اكنون سطح زیر كشت آن به زحمت به هزار هكتار رسیده است، اما اگر شرایط سال جاری در سال آینده هم ادامه یابد، امكان دارد گلكاران نتیجه لازم را نگیرند، پس باید چشم اندازهای این صنعت را به خوبی مدنظرقرار گیرد.
فرخی با اشاره به امكان سرمایه گذاری در این صنعت اظهار داشت: تابحال برنامه خاصی در این راستا عرضه نشده است. سازمان گسترش صنایع ایران، بنیاد بركت و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) آماده ورود به این عرصه در استان مركزی و فرآوری گیاهان دارویی هستند، اما تابحال استان برنامه ای عرضه نداده در حالیكه باید ورود جدی به این عرصه داشته باشیم.
معاون استاندار مركزی با اشاره به تولید سالانه بیشتر از 4200 تن گیاه دارویی در استان مركزی، گل محمدی، زعفران، زیره سبز، اسطوخودوس، نعناع فلفلی، رز ماری، خاكشیر و... را از عمده گیاهان دارویی تولید شده در استان مركزی دانست و اظهار داشت: كم آب بر بودن، صادرات محور بودن، امكان كشت دیم، درآمد زیاد و اشتغال بالا از مزیت های كشت گیاهان دارویی است و هم اكنون 2400 تن گل محمدی، هزار كیلوگرم زعفران و ۱۸۰۰ تن انواع گیاه دارویی سالانه در بیشتر از ۳ هزار و ۳۰۰ هكتار سطح زیر كشت استان تولید می شود و امسال حدود هزار هكتار به سطح زیر كشت گیاهان دارویی در استان اضافه شده است.
منبع: آچار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب