در قالب پروژه سرباز نخبه بررسی شد

كاملینا دومین گیاه روغنی پراهمیت

كاملینا دومین گیاه روغنی پراهمیت آچار: در چارچوب پروژه سرباز نخبه پژوهشگاه بیوتكنولوژی كشاورزی، لاین های امیدبخش پرعملكرد و باكیفیت گیاه دانه روغنی كاملینا منطبق با آب و هوای كرج شناسایی و معرفی گردید.


به گزارش آچار به نقل از ایسنا، سرباز نخبه پژوهشگاه بیوتكنولوژی كشاورزی در طرح تحقیقاتی خود با ارزیابی عملكرد و پروفایل اسیدهای چرب در ۱۳۶ لاین دبل هاپلوئید گیاه دانه روغنی كاملینا موفق به شناسایی لاین های با كیفیت روغن بالاتر و میزان اسید اوروسیك پایین تر ولاین های با عملكرد مطلوب جهت معرفی رقم برتر شد.
جهاد سورنی در جلسه دفاعیه این طرح كه در سالن همایش پژوهشگاه بیوتكنولوژی كشاورزی برگزار شد، در توضیح اهمیت این طرح به نقش مهم دانه های روغنی در تامین روغن مصرفی انسان، كنجاله دام و طیور و نیز صنعت روغن اشاره و اشاره كرد: كاملینا، گیاهی روغنی دارویی است كه خیلی از پژوهشگران كشورهای توسعه یافته خصوصاً آمریكا و كانادا در حال بررسی جنبه های مختلف آن هستند. این گیاه كه اخیرا وارد كشور ما نیز شده در كانادا بعد از كلزا بااهمیت ترین گیاه روغنی شناخته می شود و محصولات خوراكی و آرایشی مختلفی از آن روانه بازار دنیا شده است.
وی با بیان این كه كاملینا دارای پروفایل روغن منحصر به فردی همچون مقادیر بالایی امگا ۳ است، اظهار نمود:
با توجه به سطح گسترده دیم زارها در ایران و واردات بیشتر از ۹۵ درصدی روغن مصرفی در كشور، كارهای به نژادی جهت تولید ارقام سازگار با مناطق مختلف كشور در دستوركار وزارت جهاد كشاورزی قرار دارد. بر این اساس در این پژوهش به ارزیابی و شناسایی لاین های امیدبخش پرعملكرد و باكیفیت با هدف معرفی ارقام برتر اقدام شده است.
سورنی درباب روند تحقیقات این پروژه كه با راهنمایی دكتر زهرا سادات شبر، عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتكنولوژی كشاورزی اجرا شده، اظهار داشت: در این تحقیق تعداد ۱۳۶ لاین دابل هاپلوئید گیاه كاملینا حاصل از ۱۵ تلاقی مختلف در دو سال مختلف در شهرستان كرج مورد آزمایش قرار گرفت. بمنظور غربالگری لاین ها از نظر میزان اسیدهای چرب تمامی، این لاین ها در شرایط مزرعه در دو سال كشت شد و بعد از برداشت محصول، پروفایل اسیدهای چرب همچون اسید اوروسیك در آنها اندازه گیری شد. بعد از مشخص كردن تركیب اسیدهای چرب ارتباط آنها با صفات زراعی عملكرد دانه، روز تا رسیدگی و وزن هزار دانه بررسی گردید و در نهایت لاین های باكیفیت روغن بالاتر و میزان اسید اوروسیك پایین تر به همراه لاین های با عملكرد مطلوب جهت معرفی رقم شناسایی و عرضه شدند.
طبق اعلام روابط عمومی پژوهشگاه بیوتكنولوژی كشاورزی، این سرباز نخبه درانتها ابراز امیدواری كرد كه با پیگیری های بعدی نسبت به معرفی رقم برتر در شرایط آب و هوایی كرج اقدام گردد.





منبع:

1398/11/30
15:31:26
5.0 / 5
4346
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار