سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت اعلام كرد:

اولویت تأمین ارز كود و سم محصولات كشاورزی

اولویت تأمین ارز كود و سم محصولات كشاورزی سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت با اشاره به اینكه ستاد تنظیم بازار نرخ عرضه ذخایر روغن استراتژیك كشور را اصلاح كرد تا بخش خصوصی در این عرصه انگیزه های لازم را برای تأمین مستقیم نهاده های مورد نیاز خود داشته باشد، اظهار داشت: در جلسه اخیر مصوب شد كه با عنایت به تأثیر نهاده های كشاورزی مانند كود و سم بر محصولات كشاورزی به خصوص محصولات باغی، بانك مركزی تأمین ارز نهاده های پایه مانند كود و سم را با اولویت ویژه انجام دهد.


به گزارش آچار به نقل از ایسنا، محمدرضا کلامی در مورد مصوبات ستاد تنظیم بازار و در مورد عرضه روغن ذخایر استراتژیک اظهار نمود: نرخ عرضه روغن آفتاب ۵۵۰۰ تومان و روغن سویا و روغن پالم هم ۵۱۰۰ تومان مصوب شد.
وی با تاکید بر اینکه بخش خصوصی خود باید وظیفه تأمین مواد اولیه اش را انجام دهد، اظهار نمود: دولتی کردن اقتصاد به صلاح کشور نیست و ما فقط در حد ذخایر استراتژیک وظیفه و تکلیف داریم.
تکلیف بانک مرکزی برای تأمین ارز دانه های روغنی و کنجاله سویا
سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت در مورد دیگر مصوبات جلسه ستاد تنظیم بازار هم اظهار داشت: در مورد تأمین ارز دانه های روغنی و کنجاله سویا مقرر شد که بانک مرکزی تأمین ارز را انجام دهد. همینطور با عنایت به تکالیف نیروی انتظامی، دادستانی ها و سایر دستگاه های نظارتی به خصوص نیروهای مرزبانی و نیروهای مستقر در نقاط مواصلاتی کشور مقرر شد کسانی که در راه حمل و نقل نهاده های دامی با اختلاط شن و ماسه تلاش در تقلب در تناژ این کالاها دارند و سبب ضرر به دامدار و غیرکیفی شدن محصول می شوند، به شدت مورد برخورد قرار بگیرند. در این راستا اتاق های تعاون، بازرگانی و تشکل های تولیدی و توزیعی مکلف شدند تا گزارش های خویش را به دادستانی، سازمان حمایت، نیروی انتظامی و دبیرخانه تنظیم بازار منعکس کنند.
وی ادامه داد: در مورد هزینه های نقل و انتقال ارز هم مقرر شد کمیته تخصیص ارز وزارت صمت برای ریال عمان و سایر ارزها پیشبینی های لازم را انجام دهد تا کالاهای مورد نیاز بدون مشکل تامین گردد.
ورود تجار همسایه به کف بازار استان ها
این مقام مسئول در مورد سایر مصوبات ستاد تنظیم بازار کشور هم اظهار داشت: با عنایت به دریافت اخباری در خصوص ورود تجار کشورهای همسایه به کف بازار استان های ما برای خرید محصولات کشاورزی سیب و پرتقال به قیمت سردرخت و صادرات این محصولات به نام خود، اتاق های بازرگانی و تعاون مکلف شدند تا با برگزاری جلسات تخصصی راهکار قانونی برای تأمین حداکثر سود صادرات برای تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی را به کارگروه تنظیم بازار ارائه دهند.
وی ادامه داد: به جهت اینکه مقادیر افزایش صادرات در چارچوب نرخ ارز تأثیرگذار در بازار منجر به بالا رفتن قیمت این محصولات برای مصرف کننده نشود، کارگروهی مکلف به رصد و پایش مبحث شد. همینطور برای پشتیبانی از تولیدکننده، مصرف کننده و فعال اقتصادی به وضع عوارض صادراتی هم در صورت ضرورت توجه خواهد شد.
افزایش ۱۵ درصدی تولید پرتقال
کلامی در بخش دیگری از سخنان خود با یادآوری اینکه طرح ذخیره سازی سیب و پرتقال را هر ساله با دو هدف اصلی انجام می دهیم که پشتیبانی از تولید کننده در فصل برداشت یکی از این اهداف است، اظهار داشت: وقتی دولت بعنوان یک عامل کمی به بازار ورود می کند و خرید انجام می دهد، قاعدتا افزایش تقاضا به حساب می آید و با افزایش قیمت سر درخت برای باغدار سودمند خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه طبق گزارشی که وزارت جهاد کشاورزی در جلسه ستاد تنظیم بازار ارائه کرد، خوشبختانه در تولید پرتقال امسال حدود ۱۵ درصد افزایش تولید خواهیم داشت، اظهار نمود: سال جاری در زمینه انواع پرتقال ناول، والنسیا، خونی و سایر اقلام حدود سه میلیون و ۴۷۱ هزار تن تولید می شود که نسبت به سه میلیون تن سال گذشته حدودا ۱۵ درصد رشد خواهد داشت. همینطور در تولید سیب هم حدود یک درصد نسبت به سال قبل رشد خواهیم داشت که امیدواریم با این رشد تولید، بازار هم متعادل شود.



1399/06/25
12:37:40
5.0 از 5
1954
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , اقلام , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۴
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار