افزایش عملكرد صیفی جات با فرمولاسیون های مبتنی بر باكتریایی محرك رشد اختصاصی

افزایش عملكرد صیفی جات با فرمولاسیون های مبتنی بر باكتریایی محرك رشد اختصاصی پژوهشگران پژوهشگاه بیوتكنولوژی كشاورزی با جمع آوری و بررسی صدها جدایه باكتری بومی از گلخانه های تجاری كشور موفق به تولید محصولات فرموله شده بر پایه باكتری های القا كننده رشد گیاهی شدند كه ضمن افزایش كمی و كیفی محصول خیار، گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای سبب كاهش مصرف سموم شیمیایی و نیترات باقی مانده در این صیفی جات می شود.


به گزارش آچار به نقل از ایسنا، دکتر اکرم صادقی، عضو هیات علمی بخش بیوتکنولوژی میکروبی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی اظهار داشت: با اتمام مراحل مختلف تحقیقاتی و تایید اثربخشی کامل آنها در گلخانه های تجاری، دانش فنی تولید ۷ فرمولاسیون آماده عرضه به بخش خصوصی است و شرکت های علاقمند می توانند این فناوری را در قالب قراردادهای مشخص به صورت انحصاری یا غیرانحصاری از پژوهشگاه دریافت نمایند.
وی با اعلان اینکه این محصولات بر پایه باکتری های بومی با فرمولاسیونی ارزان و هزینه کارگری پایین قابل تولید هستند، اظهار نمود: باتوجه به کارایی مناسب و وجود مشتری در سراسر کشور، کاملا مقرون به صرفه و سودآور هستند.
صادقی در تبیین اهمیت این فناوری و روند تحقیقات صورت گرفته برای دستیابی به آن توضیح داد: پژوهشگران بخش بیوتکنولوژی میکروبی پژوهشگاه باتوجه به حساسیت و ضرورت کاهش مصرف کودها و سموم شیمیایی در صیفی جاتی مانند خیار، گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای که به سبب تازه خوری بیش از سایر ارقام کشاورزی با مشکل بقایای سموم و عوامل شیمیایی بیماری زا مواجهند، از چند سال پیش، تولید محصولات فرموله شده از باکتری های محرک رشد را در دستور کار قرار داده اند.
وی افزود: با بهره بردن از این محصولات ضمن کاهش مصرف سموم و کودهای شیمیایی و کاهش باقیمانده نیترات در محصول، عملکرد تولید گلخانه ای محصول خیار تا ۲۵ درصد و گوجه فرنگی تا ۲۰ درصد افزایش می یابد.
مجری طرح اشاره کرد: در مرحله اول طرح، حدود ۴۰۰ جدایه باکتری از فلور خاک گلخانه های تجاری صیفی جات در استان های البرز، اصفهان، یزد و کرمان جمع آوری و بررسی و در مرحله بعد با همکاری بخش فیزیولوژی مولکولی و تیم دکتر پریسا کوباز انجام و تاثیر این باکتری ها بر رشد گیاه و افزایش حجم ریشه در گلخانه های پژوهشی آزمایش شد. در ادامه با همکاری برخی از گلخانه های تجاری بخش خصوصی، اثربخشی باکتری های منتخب بر عملکرد و کیفیت محصولات گلخانه ای در وضعیت واقعی و با فاکتورهای تجاری مورد بررسی قرار گرفت.
صادقی با اعلان اینکه برخلاف تصور عامه که محصولات مزرعه ای را سالم تر از محصولات گلخانه ای می دانند، صیفی جات گلخانه ای پرورش یافته با این فرمولاسیون های باکتریایی از نظر سلامت مطابق با استانداردهای بین المللی هستند، تصریح کرد: محصولات فرموله شده بر پایه باکتری های القا کننده رشد گیاهی که به صورت اختصاصی برای هر یک از صیفی جات خیار و فلفل دلمه ای تولید شده اند، با تقویت سیستم ایمنی گیاه و همین طور بالا بردن میزان جذب مواد مغذی موجود در خاک راندمان کودهای شیمیایی مورد استفاده در گلخانه را افزایش داده و میزان سموم و کودهای شیمیایی مصرفی و در نتیجه بقایای سمی آنها در گیاه را کم می کنند. علاوه بر این محصولات حاصل عطر و طعم بهتری نسبت به شاهد بدون باکتری دارند.
برمبنای اعلام پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، وی درباره باکتری های شناسایی شده و مورد استفاده برای تولید این فرمولاسیون ها اشاره کرد: باکتری های بومی شناسایی شده عموما متعلق به سه جنس استرپتومایسس (Streptomyces)، سودوموناس (Pseudomonas) و باسیلوس (Bacillus) هستند. همین طور در این طرح برای اولین بار از باکتری نادر آمیکولاتوپسیس (Amycolatopsis) در فرمولاسیون محصول تقویت رشد خیار استفاده شده است.



1399/08/24
14:48:04
5.0 / 5
643
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار