طی ۵ ماه نخست امسال

مصرف ظاهری فولاد در داخل کاهش، اما صادرات افزوده شد

مصرف ظاهری فولاد در داخل کاهش، اما صادرات افزوده شد طبق آمار، طی پنج ماه نخست امسال مصرف ظاهری انواع اشکال فولاد نسبت به زمان مشابه سال قبل به ترتیب کاهش قابل توجهی داشته است؛ در نگاه اول بنظر می رسد که این کاهش مصرف شاید به جهت کاهش میزان تولید در طول این مدت شکل گرفته است، اما بررسی های دقیق تر نشان میدهد که بیشترین افزایش میزان صادرات متعلق به مقاطع تخت فولادی و آهن اسفنجی است که به ترتیب 114 و 190 درصد افزایش صادرات را نسبت به زمان مشابه سال گذشته، ثبت کرده اند.


به گزارش آچار به نقل از ایسنا، برمبنای آماری که توسط انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در اختیار ایسنا، قرار گرفت، طی پنج ماهه سال جاری ۱۰ میلیون و ۸۲۸ هزار تن شمش فولادی (اسلب، بیلت و بلوم) تولید شده است که هفت میلیون و ۷۵۱ هزار تن آن در داخل مصرف شده است. مصرف ظاهری فولاد در پنج ماهه امسال ۲۴ درصد نسبت به زمان مشابه سال قبل که ۱۰ میلیون و ۱۴۴ هزار تن بوده، کم شده است.
همین طور از مجموع چهار میلیون و ۲۹۶ هزار تن کل مقاطع طویل فولادی (تیرآهن، میلگرد، ناودانی، نبشی وسایر مقاطع) تولید شده در پنج ماهه امسال، سه میلیون و ۱۹۷ هزار تن در داخل مصرف شده که نسبت به میزان مصرف آن در زمان مشابه سال قبل ۲۱ درصد کمتر است. از شروع فروردین تا اختتام مردادماه سال گذشته، چهار میلیون و ۲۳ هزار تن مقاطع طویل در کشور مصرف ظاهری شده است.
مصرف ظاهری کل مقاطع تخت فولادی (ورق گرم، ورق سرد و ورق پوششدار) نیز در مدت مذکور سال جاری نسبت به پنج ماهه ابتدایی سال گذشته، ۱۸ درصد کمتر شده و از سه میلیون و ۹۸۱ هزار تن به سه میلیون و ۲۶۵ هزار تن رسیده است.
از شروع سال جاری تا اختتام مرداد ماه، تولید محصولات فولادی نیز معادل هفت میلیون و ۵۸۱ هزار تن ثبت شده که شش میلیون و ۴۶۲ هزار تن آن به مصرف داخلی اختصاص یافته است و بدین ترتیب نسبت به مصرف ظاهری آن در زمان مشابه سال قبل که هشت میلیون و چهار هزار تن بوده است، ۱۹ درصد کم شده است.
برمبنای آمار پایین ترین میزان افت مصرف ظاهری فولادی ها در این مقایسه آماری متعلق به تولید آهن اسفنجی است که با کاهش هفت درصدی، در مجموع پنج ماهه سال جاری به ۱۱ میلیون و ۸۷۰ هزار تن رسیده است. میزان مصرف ظاهری این محصول معدنی در زمان مشابه سال قبل معادل ۱۲ میلیون و ۷۱۴ هزار تن بوده است.
این در حالیست که صادرات فولادی ها در طول این مدت با افزایش قابل توجهی روبرو بوده است و از میزان تولید فولادی ها در پنج ماه نخست امسال، به ترتیب صادرات شمش فولاد ۳۹ درصد، مقاطع طویل فولادی ۸۳ درصد، مقاطع تخت فولادی ۱۱۴ درصد، محصولات فولادی ۸۸ درصد و آهن اسفنجی ۱۹۰ درصد بالا رفته است.
در نگاه اول به آمار مصرف زنجیره فولاد در پنج ماهه ابتدایی سال جاری که نسبت به زمان مشابه سال قبل کمتر شده است، بنظر می رسد که قطعی برق صنایع و محدودیت فعالیت ها که منجر به کاهش تولید شده مصرف را کاهش داده است، اما با بررسی بیشتر مشخص می شود که این کاهش مصرف ظاهری داخلی در شرایطی رخ داده که صادرات همه آنها افزایش قابل توجهی داشته است و رقم های قریب به رشد ۱۰۰ درصدی و حتی بیشتر از آن در افزایش صادرات به چشم می خورد. بدین ترتیب این سوال پیش می آید که باتوجه به پرکاربرد بودن فولاد در صنایع مختلف همچون خودرو، لوازم خانگی و...، کشور آنقدر بی نیاز از تولیدات زنجیره فولاد شده که میزان مصرف ظاهری تا این حد کاهش و صادرات تا این حد بالا رفته است؟ آیا صرفه صادرات بیش از تامین صنایع داخلی است یا صنایع داخلی بی نیاز از فولاد شده و محصولی دیگر را جایگزین فولاد کرده اند که سبب شده تولیدات فولادی ها مشتری داخلی نداشته و آنها صادر کرده اند؟
این مساله از طرف انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در دست پیگیری است.



1400/07/07
09:33:36
0.0 / 5
641
تگهای خبر: تولید , خودرو , صادرات , فولاد
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار