استانداردسازی شرط صنعتی سازی محصولات دانش بنیان

استانداردسازی شرط صنعتی سازی محصولات دانش بنیان به گزارش آچار عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اینکه تابحال این صندوق حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان منابع به صور مختلف به شرکتهای دانش بنیان تخصیص داده است، اظهار داشت: برای آنکه محصولات دانش بنیان در بازارهای بین المللی و داخلی ورود کنند، احتیاج به استانداردسازی دارند و از این طریق قادر به صنعتی سازی این محصولات خواهیم بود.


به گزارش آچار به نقل از ایسنا، مهندس نصرالله جهانگرد امروز در دومین همایش تبیین نقش استاندارد در توسعه اقتصاد دانش بنیان که به مناسبت هفته ملی استاندارد به صورت آنلاین در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، با اشاره به اینکه روز جهانی استاندارد سال جاری با شعار "چشم انداز مشترک برای جهان بهتر" برگزار شده است، اضافه کرد: این روز و این نشست را ما در کشور و در سطح ملی با شعار "تبیین نقش استاندارد در توسعه اقتصاد دانش بنیان" داریم که به نظر من ورود شرکتهای دانش بنیان به مفاهیم استانداردسازی و مشارکت مؤسسه استاندارد در تدوین استانداردهای جدید در حوزه دانش بنیان ها معرف بلوغ هر دو طرف است.
وی با اشاره به اینکه ما در اندازه های ملی، به هر اندازه استانداردها را در شرکتهای دانش بنیان توسعه دهیم، به منزله پایه گذاری اقتصاد دانش بنیان است، افزود: ازاین رو تدوین استانداردهای جدید در این عرصه جزو ضروریات به حساب می آید و تصور می کنم سال جاری با امضای تفاهمنامه ارتقاء یافته است و تولید استانداردهای جدید را در حوزه دانش بنیان ها شاهد خواهیم بود که این امر برای پایه گذاری اقتصاد دانش بنیان نقش مهمی را ایفا خواهد نمود.
جهانگرد با تکیه بر این که اقتصاد ایران درحال گذار به سمت اقتصاد دانش بنیان است، اظهار نمود: ما اندازه این اقدام را از میزان درصد اثرگذاری حوزه دانش بنیان ها در GDP متوجه می شویم که در این حوزه هر چند که تحریم های بین المللی برای کشور مضیقه هایی داشته است، ولی این امر باعث شتاب و رشد کشور شده است.
این عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: هر اندازه حوزه دانش بنیان کشور را با قواعد استانداردسازی و استاندارد ممزوج نماییم، به اقتصاد دانش بنیان نزدیکتر خواهیم شد و صندوق نوآوری و شکوفایی که از سال ۹۲ عملیات اجرایی آن شروع شده است، دو دوره مدیریتی خویش را طی کرده و در کنار خدمات معاونت علمی، تابحال حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان منابع به صور مختلف به شرکتهای دانش بنیان تخصیص داده است.
وی افزود: این حرکت اختصاص منابع مالی به شرکت ها بر مبنای منابع محدود صندوق بوده است که ما بر مبنای تکنیک های اقتصادی و بانکی این منابع محدود را اهرمی کردیم و به بازار تزریق کردیم و این اقدام پله بعدی را شکل داده است که بر مبنای تسهیلاتی که به شرکت ها اعطا کردیم، ضمانت نامه به این شرکت ها را در عقد قراردادهای بزرگ تولیدی هم صادر کردیم.
جهانگرد با اشاره به اینکه حدود ۲۵۹۰ قرارداد منعقد شده است و این صندوق حدود ۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان صادر کرده است، خاطرنشان کرد: با این اهرم ۲۸ هزار میلیارد تومان قرارداد در کشور منعقد شده است و زمانی که به این آمار توجه گردد، مشاهده خواهیم کرد که حرکت موجی بسیار بزرگی در اقتصاد ایران پا می گیرد.
عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی ضمن اشاره به همکاری دستگاههای دولتی با این صندوق برای توسعه محصولات دانش بنیان مورد نیاز صنایع، اظهار داشت: در این راه شاهد حضور وزیر نفت جهت راه اندازی پارک فناوری، مرکز رشد و ایجاد صندوق مالی با همکاری صندوق و ایجاد خط مالی ۲ هزار میلیاردی در یکی از بانکهای کشور بودیم تا محصولاتی که در شرکتهای دانش بنیان در حوزه صنعت نفت تولید می شوند، از جانب وزیر نفت ضمانت خرید شوند.
وی با تکیه بر این که در بخش صنعت چنین حرکتی را مشاهده نکرده ایم، ابراز امیدواری کرد که این حرکات در کشور تداوم داشته باشد و افزود: یکی از عوامل تداوم یافتن این حرکت، استانداردسازی و دارا بودن گواهینامه های بین المللی است و این استانداردها هم سهم حضور این شرکت ها را در بازارهای داخلی بالا می برد و هم حضور آنها را در بازارهای بین المللی تسهیل می کند؛ ازاین رو از ضروریات توسعه اقتصاد دانش بنیان استاندارد شدن محصولات است.
جهانگرد، استانداردسازی محصولات دانش بنیان را شرط اساسی موفقیت شرکت ها عنوان نمود و اظهار داشت: از طرفی خیلی از حوزه های فناوری، جدید هستند و ما برای آنها قواعد استاندارد مدونی نداشتیم و می توانیم با تحقیق و توسعه برای آنها استاندارد تدوین نماییم.
وی همکاری صندوق با سازمان ملی استاندارد را یک همکاری بسیار با شکوه دانست و ابراز امیدواری کرد که این همکاری بتواند در سطح ملی اقدامات مؤثری را اجرایی کند.
جهانگرد اظهار داشت: ما برای تداوم این مسیر همه نوع حمایت را عرضه کرده ایم و عرضه خواهیم داد. بعنوان نمونه ما تا سقف ۷۰ درصد از هزینه های ثبت پتنت و دریافت استانداردها در سطح ملی و بین المللی به شرکتهای دانش بنیان اعطا می نماییم و اگر شرکت ها به حمایت های بیشتری نیاز داشته باشند، قادریم که مورد به مورد به هیات مدیره برای تصویب ارجاع دهیم تا محصولاتی در ابعاد بین المللی تولید شوند.
جهانگرد خاطرنشان کرد: اگر نتوانیم محصول دانش بنیانی را استانداردسازی نماییم، قادر نخواهیم بود صنعتی را ایجاد کنیم؛ چون که پایه صنعتی شدن، استانداردشدن محصولات است و بدون استاندارد شدن، اقتصاد صنعتی و دانش بنیان معنایی ندارد؛ ازاین رو استاندارد شدن محصولات دانش بنیان از جنبه های مختلف برای ما مهم می باشد.




منبع:

1400/07/17
19:56:22
0.0 / 5
546
تگهای خبر: استاندارد , اقتصاد , بازار , بانك
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار