گزارش آچار؛

روایت آماری از بهبود روابط تجاری ایران و روسیه

روایت آماری از بهبود روابط تجاری ایران و روسیه بررسی وضعیت تجارت ایران و روسیه در 9 ماه سال جاری نشان میدهد که صادرات به روسیه 58 درصد بالا رفته است که 62 درصد را محصولات کشاورزی و مواد غذایی شامل می شود.



به گزارش آچار به نقل از مهر، ایران با روسیه که پهناورترین کشور جهان شمرده می شود بوسیله دریای خزر، مرز آبی دارد. ایران در جنوب و روسیه در شمال دریای خزر، با داشتن دسترسی های راهبردی به مناطق و آب های آزاد جهان، هر دو کشوری پر همسایه هستند.
رشد ۵۸ درصدی صادرات به روسیه
بر این اساس، بررسی آخرین وضعیت تجارت ایران و روسیه نشان میدهد که در ۹ ماه نخست امسال ۸۲۸ هزار و ۶۰۲ تن کالا به ارزش ۴۳۲ میلیون و ۸۸۷ و ۳۹۲ دلار صادرات داشته ایم و در مقابل ۲ میلیون و ۷۲۹ هزار و ۸۸۹ تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۲۲۴ میلیون و ۱۱۹ هزار و ۹۳۰ دلار واردات انجام شده است.
همچنین در ۹ ماهه سال گذشته، ۵۴۸ هزار و ۵۷۷ تن کالا به ارزش ۲۷۵ میلیون و ۲۹۳ هزار و ۲۸۱ دلار صادرات به روسیه داشتیم و در مقابل ۲ میلیون و ۴۶۸ هزار و ۱۵۰ تن کالا به ارزش ۸۰۱ میلیون و ۹۷۰ هزار و ۳۲۷ دلار واردات انجام شده بود.
به این ترتیب میزان صادرات به این کشور در ۹ ماه سال جاری در قیاس با زمان مشابه پارسال، رشد ۵۸ درصدی در ارزش و رشد ۵۱ درصدی در وزن، همین طور واردات از روسیه نیز رشد ۱۱ درصدی در وزن و ۵۳ درصدی در ارزش داشته است.
۶۲ درصد صادرات محصولات کشاورزی و مواد غذایی است
همچنین بررسی ها نشان میدهد که در مجموع ۶۲ درصد کالاهای صادراتی به روسیه را محصولات کشاورزی و مواد غذایی شامل شیلات و لبنیات تشکیل می دهد.
به این صورت که در ۹ ماه سال جاری ۴۴۱ هزار و ۲۶ تن محصول کشاورزی به ارزش ۲۵۵ میلیون و ۳۲ هزار و ۶۳۱ دلار به روسیه صادر شده که نزدیک به ۵۹ درصد از کل صادرات را شامل می شود.
همچنین در طول این مدت ۴ هزار و ۵۴ تن شیلات به این کشور صادر شده که ۳ هزار و ۱۷۱ تن به ارزش ۹ میلیون و ۶۳۲ هزار و ۹۸۷ دلار از آن مربوط به میگو می شود. ۲ هزار و ۵۳ تن لبنیات به ارزش ۲ میلیون و ۵۷۳ هزار و ۷۷۲ دلار صادر گردیده است.
از دیگر کالاهای صادراتی به روسیه می توان به مواد معدنی همچون نمک، سولفات روی و انواع سنگ معدنی اشاره نمود. همین طور پلی اتیلن، ذغال اکتیو شده، سیمان، مصالح ساختمانی، دارو، رنگ، شامپو، ورق های پلاستیکی، پوشاک، کیف چرم، لوازم آشپزخانه، کف پوش، لوازم خودرو، الیاف، فرش، سنگ ساختمان، سنگ های صنعتی، انواع شیشه، کاشی و سرامیک، بخاری، در و پنجره، لوازم خانگی، آهن آلات، مخزن گاز و آب، ماشین آلات صنعتی و نانوایی، رادیاتور، مبل، ساعت، صندلی، تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی از دیگر اقلام صادراتی به روسیه است.
میزان فلفل های بازگشتی چقدر بود؟
بر این اساس، باتوجه به اهمیت موضوع برگشت محصولات کشاورزی صادراتی، باید اشاره شود که در ۹ ماه سال جاری ۴۷ هزار و ۴۰۵ تن فلفل دلمه ای به ارزش ۲۰ میلیون و ۶۶۰ هزار و ۳ دلار بوده که از این مقدار هزار و ۲۰۰ تن فلفل دلمه ای به کشور برگشت خورده بود.
رشد تجارت همراه با تراز تجاری منفی
از سویی دیگر بررسی آمار نشان میدهد که تراز تجاری بین دو کشور ۷۹۱ میلیون و ۲۳۲ هزار دلار به نفع روسیه منفی است. با این وجود تجارت دو کشور تقریباً بصورت یکسان بالا رفته است؛ یعنی هم صادرات ایران به روسیه ۵۸ درصد و هم صادرات روسیه به ایران ۵۱ درصد رشد کرده است که بهبود پروسه تجاری بین دو کشور را نشان میدهد.
در این رابطه، محمد اکبری کارشناس اقتصادی به مهر اظهار داشت: بااینکه تراز تجاری دو کشور به نفع روسیه است اما آمارها نشان میدهد که دو کشور رشد تجارت یکسانی داشته اند. ما و روسیه هر دو تحریم هستیم و از طرفی دیگر تقریباً در همسایگی هم قرار داریم، اگر دو کشور بتوانند روابط تجاری فیمابین را گسترش دهند نه فقط منجر به بی اثر شدن تحریم ها می شود بلکه به سبب نزدیکی ها، می توانیم تجارتی داشته باشیم که به نفع هر دو طرف تمام شود.
وی اضافه کرد: یک زمانی ما فقط از کشور برزیل نهاده وارد می کردیم اما اکنون قسمتی از نهاده های دامی را از کشور روسیه تامین می نماییم. همین مسائل سبب افزایش وابستگی دو کشور به یکدیگر و البته کشورهای دیگر همچون کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا می شود که این مساله در نهایت ثبات منطقه را به دنبال خواهد داشت.
این کارشناس اقتصادی اظهار داشت: وقتی بتوانیم کالاهای بیشتری به کشورهای اطراف و همسایه ارسال نماییم، موجب می شود که موارد در رابطه با دلار و مشکلات بانکی بی اثر شود و با پول ملی و یا بوسیله تهاتر کالاهای بیشتری را تبادل نماییم که هم نیاز خودمان و هم نیاز کشورهای هدف، برطرف شود و هم محدودیت هایی که نظام سلطه برای ما به وجود آورده تبدیل به فرصت شود و ارزآوری بهتری داشته باشیم و بازارهای جدیدی را برای صادرات انتخاب نماییم.


منبع:

1400/10/20
13:45:17
0.0 / 5
566
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , اقلام , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار