نحوه نگهداری کاکتوس

نحوه نگهداری کاکتوس به گزارش آچار، اگر در خانه یا آپارتمان کاکتوس دارید حتما برای شما هم این سوال پیش آمده است که چگونه باید از این گیاه نگهداری کرد تا به خوبی رشد کرده و خشکیده نشود.



به گزارش آچار به نقل از ایسنا، کاکتوس ها گیاهان گوشتی و مقاوم به کم آبی و خشکی از رده دولپه ای های جداگلبرگ هستند. ساقه این گیاهان بسیار ضخیم بوده و از حالت استوانه ای خارج شده است. برگ های آن شکل اصلی خویش را از دست داده و به صورت خار و تیغ های کوچکی درآمده اند. این گیاه مقاوم اما سالهاست که بعنوان گیاهان زینتی وارد آپارتمان و خانه ها شده اند و سوال اینجاست که چگونه باید از آنها نگهداری کرد؟

در ادامه به بعضی از نکات نگهداری از این گیاه اشاره شده است:

*کاکتوس ها نیاز دارند در طول روز سه تا چهار ساعت در معرض نور غیرمستقیم خورشید باشند. پنجره جنوبی ساختمان ها بهترین نور را برای کاکتوس ها تأمین می کند و اگر شرایط تأمین نور غیر مستقیم خورشید در خانه فراهم نبود میتوان از نور مصنوعی هم استفاده نمود.

*کاکتوس ها به هیچ عنوان نباید طولانی مدت در معرض نور خورشید قرار بگیرند. کاکتوس ها در محیط گلخانه و در شرایط متعادل پرورش داده می شوند و اگر مدت طولانی در معرض نور مستقیم خورشید باشند می سوزند.

* کاکتوس ها گیاهان مقاومی هستند که می توانند در دمای پنج درجه تا مثبت ۵۰ درجه تاب بیاورند اما بهترین دما برای رشد کاکتوس ۱۵ تا ۲۷ درجه سانتی گراد است. دمای پنج درجه سانتی گراد سبب خوابیدن گیاه و توقف رشد آن می شود.

* کاکتوس ها توانایی نگهداری آب در خودشان را دارند تا در مواقع ضروری از آن بهره گیرند. باید این گیاه به نحوی آبیاری شود که سیراب شده و آب اضافی از انتهای گلدان بیرون برود. در واقع باید کل خاک بستر مرطوب شود. بهترین زمان آبیاری هم زمانی است که خاک گلدان کاملا خشک شده باشد.

*در تابستان به سبب گرمای هوا خاک گیاه زود خشک می شود و نیاز داریم آب بیشتری به آنها بدهیم. در حالیکه هر چه به فصل پاییز و زمستان نزدیک می شویم احتیاج به آبیاری هم کمتر احساس می شود.

*در فصول سرد سال که گیاهان به خواب زمستانی می روند بایستی آب و کود کمتری به آنها داده شود.

*برای این که خاک آب زیادی جذب نکند یا در گلدان آب جمع نشود و گیاه پوسیده نشود باید خاک زهکش مناسب داشته باشد، در ترکیب خاک از مقدار زیادی ماسه استفاده گردد و ته گلدان با پوکه یا سنگ های درشت پر شود و با ایجاد این زه کش آب اضافی از بستر خاک بیرون برود. از طرفی باید گلدانی تهیه شود که سوراخ های ریزی در پایان آن بوجود آمده باشد تا آب از آنجا بیرون برود.

* دراز شدن کاکتوس و خارج شدن از فرم عادی یکی از بیماری کاکتوس است که با تغییر نور در گیاه ایجاد می شود. یعنی زمانی که کاکتوس دور از نور قرار می گیرد به سمت نور کشیده می شود و تغییر فرم می دهد. بهترین کار اینست که گلدان پشت پنجره را بچرخانیم تا همیشه از یک زاویه به گیاه نور نتابد.

*گاهی پوشش سفید رنگی روی کاکتوس می نشیند که به آن شپشک آردآلود می گویند. این شپش با سم پاشی قابل رفع است. همینطور میتوان به وسیله یک گوش پاک کن شپش را از روی گیاه برداشت و از محیط دور کرد.

*بیماری دیگری به نام لکه گرد قهوه ای رنگ وجود دارد که در وسط ساقه و برگهای کاکتوس ایجاد می شود. عامل ایجاد آن شپشک سپردار قهوه ای است که میتوان آنرا هم با سمپاشی از بین برد.

* وقتی خاک کاکتوس مناسب نباشد و زهکش مناسبی نداشته باشد پایه و ساقه گرفتار پوسیدگی می شود.

*وقتی کاکتوس بیش از اندازه آبیاری شود خصوصا در فصل زمستان، چروک می شود. ازاین رو نباید بیش از اندازه به کاکتوس آب داد.

*بیماری لکه های برنزی بر روی کاکتوس نشان دهنده وجود کنه روی کاکتوس است که میتوان از سم برای از بین بردن این آفت بهره برد.

*زمان مناسب برای عوض کردن گلدان کاکتوس فصل بهار و تابستان است. وقتی ریشه های گیاه از حفره های داخل گلدان بیرون برود میتوان گلدان آنرا عوض کرد. البته باید توجه داشت که سایز گلدان جدید یه سایز بزرگتر از گلدان قبلی باشد. چونکه اگر گلدان بزرگتری انتخاب گردد گیاه به خوبی رشد نمی کند.

*برخی گونه هایی از کاکتوس در بازه زمانی ۲۰ تا ۳۰ساله گل می دهند ولی برخی دیگر پس از دو سه سال وارد فضای گلدهی می شوند. ازاین رو گلدهی به نوع کاکتوس بستگی دارد.

*برای بذر گرفتن از کاکتوس میتوان با گوش پاک کن یا قلمو گرده های یک کاکتوس را گرفت و به کاکتوس دیگر منتقل کرد.



1402/01/04
14:40:28
0.0 / 5
313
تگهای خبر: سنگ , متر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار