بالاترین میزان فروش صنعتی در ۳۴ ماه گذشته

بالاترین میزان فروش صنعتی در ۳۴ ماه گذشته به گزارش آچار، با عبور از بحران کرونا و بازگشت نسبی ثبات به فعالیتهای صنعتی در ماه های پایانی سال گذشته، بررسی شامخ اسفند ۱۴۰۱ نشان داده است که واحدهای صنعتی ایران بالاترین میزان فروش خود در ۳۴ ماه گذشته را ثبت کرده اند.


به گزارش آچار به نقل از ایسنا، اتاق بازرگانی هر ماه عدد شامخ کل را محاسبه و اعلام می کند. شامخ در طیف عددی صفر تا ۱۰۰ قرار می گیرد و هرچه عدد از ۵۰ بالاتر باشد، نشان از حرکت به سمت رونق اقتصادی دارد. جدا از بهبود شامخ کل، اعداد به دست آمده از وضعیت صنعت هم نشان داده است که اسفند ماه سال گذشته، یکی از بهترین ماه ها در این بخش از نظر عملکرد و بهبود شرایط بوده است.
شاخص مقدار تولید محصولات بخش صنعت در اسفندماه (۶۳.۴۶)، به بالاترین مقدار ۱۰ ماهه خود از خردادماه رسیده است که نشان دهنده رونق فعالیتهای تولیدات صنعتی در ماه پایانی سال است. در اسفند تقریبا همه صنایع به جز پوشاک و چرم و سایر صنایع با افزایش در شاخص تولید روبرو بودند.
شاخص میزان سفارشات جدید مشتریان (۶۲.۱۴) همچنان مانند ماه گذشته اما با شدت کمتر، یکی از بیشترین مقادیر خویش را از فروردین ۱۴۰۰ (به غیراز اردیبهشت ماه) ثبت کرده است. به عقیده فعالان اقتصادی علاوه بر اثر دوره ای افزایش تقاضای پایان سال، انتظارات تورمی ناشی از جهش ارز برای طرف تقاضا در ماههای آینده سبب شده تا اغلب شرکت ها با افزایش تقاضا روبرو باشند. در بین فعالیت ها صنایع لاستیک و پلاستیک بیشترین افزایش در سفارشات را داشتند.
شاخص میزان استخدام و به کارگیری نیروی انسانی (۵۰.۷۳) در مرز خنثی ۵۰ قرار گرفته است. به قول فعالان اقتصادی به علت مهاجرت نیروی کار متخصص، خیلی از شرکت ها با کمبود نیروی کار ماهر مواجه خواهند بود و به علت شرایط تورمی انگیزه و بهره وری در بین نیروی کار بازار پایین است.
شاخص موجودی مواد اولیه خریداری شده در اسفندماه (۵۰.۲۵)، بعد از ۸ ماه روند کاهشی و رکود، در بعضی از صنایع وضعیت بهتری داشته و شاخص در محدوده خنثی ۵۰ قرار گرفته است و نشانه هایی از کاهش اختلال در زنجیره تأمین وجود داشته است.
شاخص میزان صادرات کالا (۵۶.۷۸) در اسفندماه بیشترین افزایش رشد را داشته و به بالاترین نرخ افزایش در خلال سری زمانی ۵۴ دوره رسیده است. باوجود بهبود رشد شاخص صادرات در بعضی از صنایع مانند کانی غیرفلزی، صنایع غذایی و نساجی، شاخص مذکور، در صنعت پوشاک و چرم کاهش داشته است.
شاخص موجودی محصول نهایی در انبار در اسفندماه (۴۲.۴۴) برای سومین ماه پی در پی کاهش داشته و به کمترین مقدار خود از فرودین ماه سال ۱۳۹۸ رسیده است. در شرایطی که برای دومین ماه پی در پی سفارشات مشتریان با شیب زیادی افرایش داشته و درحالی که هزینه های تأمین نهاده های تولید بشدت بالا رفته و غیرقابل پیشبینی است، شرکت ها برای تأمین تقاضای مشتریان به میزان بیشتری از موجودی انبار استفاده کردند.
شاخص میزان فروش محصولات در اسفند (۶۴.۲۴) در ۳۴ ماه گذشته به بیشترین مقدار از خردادماه ۹۹ رسیده است. بعد از رکود تقریبا ۷ ماهه در میزان فروش، شرکت ها در بهمن و اسفند با رونق در فروش روبرو بودند.




منبع:

1402/01/25
12:13:23
0.0 / 5
346
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , انبار , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار