آشنایی با چیلرجذبی و مزایای آن

آشنایی با چیلرجذبی و مزایای آن تسلا تجهیز به شما در تامین یک سیستم چیلر جذبی کمک کند تا با یک مسیر خوب و روشن برای کسب بازده سرمایه معقول و بالا، بهترین چیلرجذبی موردنیاز خود را با نازل ترین قیمت تهیه نمایید.


چیلر جذبی چیست؟

هر چیلر برای انتقال گرما به یک محیط با دمای بالا از یک محیط دمای پایین به مقداری نیروی خارجی احتیاج دارد که در چیلرهای الکتریکی این وظیفه بر عهده کمپرسور می باشد. اما چیلرهای جذبی، کمپرسور را با بخار، آب گرم یا هر منبع حرارت خارجی دیگری جایگزین می کنند.

طراحی اصلی چیلر جذبی به افرادی مانند فردیناند کاره، کارل مونترز و بالتزار فون پلاتن، دانشمندان مشهوری که کار خود را بین دهه های 1850 و 1920 انجام دادند، نسبت داده می شود. چیلر جذبی با چیلرهای دیگر متفاوت است زیرا کمپرسور ندارد. در عوض از گرما برای تولید خنک کننده استفاده می کند. مایکل فارادی ایده چیلر جذبی را بر اساس این مفهوم در سال 1824 مطرح کرد. اصل فرآیند جذب جداسازی و ترکیب مجدد با سیالات (مبرد و جاذب) برای ایجاد یک اثر خنک کننده است.

یک چیلر جذبی عملکرد بسیار ساده ای دارد. در واقع چیلر جذبی نوعی از چیلر است که در آن ژنراتور از یک منبع انرژی با دمای بالا، معمولاً بخار یا آب داغ استفاده می‌کند، که سپس از طریق لوله ها جریان یافته و مبرد را به بخار تبدیل می کند. بخار به سمت کندانسور حرکت می کند و محلول غلیظ به جاذب باز می گردد. در جاذب، بخار مبرد توسط محلول جذب شده و به بخار تبدیل می شود و گرمایی را که در اواپراتور به دست می آورد آزاد می کند.

نکته جالبی که در رابطه با چیلرهای جذبی وجود دارد این است که چیلر جذبی از مبردهای معمولی استفاده نمی کند، در عوض از آب به عنوان مبرد استفاده می کند و این با آمونیاک یا لیتیوم بروماید مخلوط می شود. که باید این را نیز بدانید که لیتیوم بروماید از آنجا که ایمن تر و غیر سمی می باشد استفاده از آن در چیلرهای جذبی رایج تر است.

 

استفاده از لیتیوم بروماید در چیلر جذبی

لیتیوم بروماید (LiBr) یک ترکیب شیمیایی از لیتیوم و برم است که خاصیت رطوبت سنجی فوق العاده ای دارد. این خاصیت سبب می شود که از لیتیوم بروماید به عنوان یک ماده خشک کننده در سیستم های تهویه مطبوع خاص استفاده شود.

در چیلرجذبی از آب و لیتیوم بروماید استفاده می شود. دلیل استفاده از این دو ماده آن است که آب دارای گرمای ویژه بسیار بالا و گرمای نهان تبخیر است که آن را به یک مبرد عالی تبدیل می کند. وقتی آب را می جوشانیم از حالت مایع به بخار تبدیل می شود. آب در دماهای مختلف تحت فشارهای مختلف می جوشد. اگر فشار را افزایش دهید، آب در دمای بسیار بالاتر و اگر فشار را کاهش دهید، آب در دمای بسیار پایین تری به جوش می آید. در نتیجه در چیلرهای جذبی با تغییر فشار در اطراف داخل چیلر جذبی، آب و لیتیوم بروماید به راحتی قادر به تغییر فاز بین مایع و بخار هستند که برای ایجاد یک اثر خنک کننده ضروری است. از طرف دیگر لیتیوم بروماید یک نمک است و نمک رطوبت را جذب می کند. بنابراین اگر لیتیوم بروماید را در مقداری بخار آب اسپری کنیم، این دو به یکدیگر جذب شده و با هم مخلوط می شوند. بنابراین می توان نتیجه گرفت که آب و لیتیوم بروماید را می توان با هم مخلوط کرد، اما باید توجه داشت که اگر حرارت را اضافه کنیم، از هم جدا می شوند. آب بالا می رود و تبخیر می شود و لیتیوم بروماید به پایین فرو می رود.

چیلرهای جذبی فشارهای داخلی را به میزان قابل توجهی کاهش داده اند تا از دمای پایین جوش آب استفاده کنند. فشار داخلی چیلر جذبی می تواند از 0.1 اتمسفر (atm) تا زیر 0.01 atm باشد.

 

مزایای استفاده از چیلر جذبی

چیلرهای جذبی این مزیت را دارند که فاقد کمپرسورهای الکتریکی هستند، به این معنی که می توانند ظرفیت خنک کنندگی قابل توجهی را برای یک تأسیسات بدون کمک به اوج تقاضای الکتریکی فراهم کنند. از سویی دیگر به دلیل کمبود کمپرسور در چیلرجذبی، صدا و ارتعاش به میزان قابل توجهی در ساختمان کاهش می یابد و محیطی آرام با قابلیت اطمینان بالا فراهم می کند.

چیلرهای جذبی برای عملکرد به یک جریان بزرگ و ثابت گرمای اتلاف نیاز دارند. بنابراین استفاده از آن ها در تاسیسات تولید صنعتی و هم چنین در دانشگاه ها، مجتمع های بیمارستانی بزرگ، هتل های بزرگ، ادارات و ... بسیار رایج می باشد. ثابت شده است که چیلرهای جذبی جایگزینی ایده آل برای چیلرهای کمپرسور در مکان هایی هستند که برق غیرقابل اطمینان، در دسترس یا پرهزینه است، گرمای اتلاف در دسترس است، یا جایی که محدودیت های نویز چیلرهای کمپرسور را بی فایده می دانند.

یکی دیگر از مهم ترین مزایای استفاده از چیلرهای جذبی آن است که مبردهایی که عمدتاً در چیلر جذبی مورد استفاده قرار می گیرند، باعث گرم شدن کره زمین و تخریب لایه ازن نمی شوند و از سویی دیگر چیلر جذبی تقریباً به طور کامل از حرارتی که قبلاً هدر می رفت، تغذیه می کند.

چیلرهای جذبی برای تولید آب سرد و گرما، برق مصرف نمی کنند بنابراین استفاده از چیلر جذبی می تواند سبب کاهش هزینه برق، آب گرم، گرمایش و سرمایش تاسیسات شود.

همانطور که پیش تر گفته شد، چیلرجذبی از لیتیم بروماید استفاده می کند، درنتیجه می توان گفت که چیلر جذبی امنیت لایه ازن را تضمین کرده و ازن را تخریب نمی کند. بنابراین تاثیر مخرب بر محیط زیست را به حداقل می رساند زیرا با استفاده از لیتیوم بروماید، مصرف برق را کاهش می دهد و اثر گلخانه ای و در نتیجه گرم شدن زمین را شامل نمی شود.

مبردهای اصلی مورد استفاده در چیلرهای جذبی هیچ اثر منفی بر گرمایش جهانی یا تخریب لایه اوزون ندارند. یک چیلر جذبی تقریباً به طور کامل از گرما تغذیه می کند و برای تولید آب سرد یا گرما نیازی به انرژی ندارد.

 

تسلا تجهیز به شما در تامین یک سیستم چیلر جذبی کمک کند تا با یک مسیر خوب و روشن برای کسب بازده سرمایه معقول و بالا، بهترین چیلرجذبی موردنیاز خود را با نازل ترین قیمت تهیه نمایید.

1403/02/10
21:24:56
0.0 / 5
163
تگهای خبر: رپورتاژ , چیلر , سیستم , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۲
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار