طبق توافق صورت گرفته با وزارت نیرو

محدودیت برق سیمانی های تهران این هفته کمتر می شود

محدودیت برق سیمانی های تهران این هفته کمتر می شود آچار: دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان با اعلان اینکه موضوع افزایش قیمت سیمان در هفته گذشته، بدنبال سودجویی عده ای خاص و دلالان در کف بازار رخ داد که تولیدکننده در آن نقشی و منفعتی ندارد، بر ادامه عرضه و حتی افزایش عرضه در تیرماه نسبت به خردادماه تاکید کرده و از توافق با وزارت نیرو بر اساس کاهش محدودیت واحدهای مناطق مرکزی (تهران) از هفته جاری آگاهی داد.


علی اکبر الوندیان در گفت و گو با ایسنا، در ارتباط با روند تامین برق برای صنعت سیمان طی سه سال گذشته، اظهار داشت: این که طی سه سال اخیر، وضعیت تامین رو به رشد بوده، درست است؛ اما بخاطر داریم که بدترین سال به لحاظ تامین انرژی برای صنایع و خصوصاً صنعت سیمان، در تابستان سال ۱۴۰۰ اتفاق افتاد؛ بعد از آن در سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰ و از سال ۱۴۰۱ به ۱۴۰۲، روند صعودی را در تامین انرژی شاهد بودیم؛ همین بهبود تامین انرژی و این که وزارت نیرو توانست میزان انرژی مناسب را تامین کند، سبب شد که افزایش یکباره مصرف (علی الخصوص در سال گذشته)، اختلالی در بازار ایجا نکند و بازار آرامی را پشت سر گذاشتیم.
دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان ضمن اشاره به این که در سال ۱۴۰۲، شش میلیون تن بالاتر از سال ۱۴۰۱، سیمان به بازار ارائه شد، اظهار داشت: قریب به ۱۱ درصد افزایش مصرف رخ داد و به همین میزان هم افزایش تولید اتفاق افتاد؛ بدین سبب بازار گرفتار تنش نشد. در حقیقت همانطور که بارها هم تاکید کرده ایم، آن چه که بازار را آرام نگه می دارد، افزایش تولید است و در مقابل، کمبود تولید زمینه را برای ایجاد بازار سیاه فراهم می آورد.

امسال ۷۰ کوره متوقف شد

وی اشاره کرد: اما متاسفانه، سال جاری نسبت به سال گذشته، به شدت محدودیت های انرژی برای ما افزایش پیدا کرد و برق بسیاری کمتری را نسبت به سال قبل دریافت کرده ایم؛ اعمال محدودیت ها سبب مختل شدن تولید شده و متاسفانه طبق آخرین بررسی ها، با محدودیت های سال جاری حدود ۷۰ کوره از خط های تولید صنعت سیمان متوقف شده است؛ چونکه برق اختصاص یافته، کفایت ادامه ی تولید را نمی داد. الباقی هم که همچنان درحال کارند، با ظرفیت کم و راندمان پایین فعالیت می نمایند و خسارت سنگینی متوجه واحدهای تولیدی شده است.
الوندیان افزود: باوجود این که در تیر ماه سال جاری نسبت به خرداد ماه، اعمال محدودیت ها بیشتر بود اما تلاش شد تا تعادل عرضه برهم نخورد و عرضه را کاهش ندادیم. با عنایت به این که این فصل، اوج مصرف سیمان است و از طرف دیگر، فضاسازهایی در فضای مجازی اتفاق افتاد، هیجان بر بازار حاکم شد و گمانه زنی برای افزایش قیمت، قوت گرفت؛ فلذا منجر به ایجاد تلاطم بیشتر در بازار شد و التهاب بازار را فراهم نمود.
دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان اشاره کرد: نکته مهم اینجاست که قیمت تولیدکننده بالا نرفته است؛ چونکه قیمت سیمانِ تولیدکننده، تحت نظارت کنترلی بورس است و دولت هم بر آن نظارت دارد؛ در حقیقت هم اکنون فاصله قیمت بین تولیدکننده و قیمت کف بازار بالا رفته است. بدین سبب علاوه براینکه تولیدکننده به جهت توقف خیلی از کوره ها و کاهش تولید و کنترل قیمت، در فشار مضاعف است، بلکه مصرف کننده هم بدنبال سواستفاده دلالان، سیمان را با قیمت بالاتر تهیه می کند.
وی ادامه داد: در این بین تنها عده خاص از وضع موجود، سود می برند و بر آن دامن زنند تا بازار داغ تر باشد؛ حقیقت این است که افزایش ۹۰-۸۰ درصدی قیمت سیمان که هفته گذشته عنوان شد، در واقعیت اتفاق نیفتاده است؛ همان روز که اعلام نمودند سیمان در بازار به کیسه ای ۱۸۰ هزار تومان و بیشتر هم رسیده، قیمت هر کیسه ۵۰ کیلوگرمی سیمان در تهران، حدود ۱۴۰-۱۳۵ هزار تومان و در اطراف تهران ۱۲۰ هزار تومان بود.

راه اصلی، افزایش تولید است

این مقام صنعتی اشاره کرد: این شیوه که فضا را برای دلالان داغ تر کرد و به صورتی موج سواری رخ داد تا افزایش قیمت داشته باشند؛ علاوه بر افزایش تقاضا، اتفاقی که افتاد، بیشتر جنبه سوداگری داشت؛ بدین سبب راهِ اصلی ساماندهی بازار خصوصاً در عرصه سیمان، افزایش تولید است.
الوندیان اشاره کرد: براین اساس با هماهنگی و مساعدت وزارت نیرو در نهایت به این توافق رسیدیم که در گام نخست، برای شرکت های بزرگ تولیدی در مناطق مرکز (تهران) که گرفتار مشکل شده و ذخایر هم رو به پایان هستند، در راستای افزایش تولید و عرضه، از هفته جاری محدودیت برق کاهش پیدا کند؛ ما نیز تلاش خواهیم کرد که با افزایش عرضه سیمان به بازار، آرامش به بازار بازگردد.
دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان اشاره کرد: در هفته ی گذشته میانگین قیمت یک کیسه ۵۰ کیلوگرمی در بورس کالا در بیشتر نقاط کشور (در بالغ بر۸۰ درصد مناطق کشور) سیمان به قیمت کمتر از کیسه ای ۷۰ هزار تومان فروخته شده و در مناطق پرتقاضا همچون تهران، بین ۶۵ تا ۸۵ هزار تومان به ازای هر کیسه ۵۰ کیلویی بوده است.
الوندیان با اعلان اینکه متاسفانه هر کالایی که صحبت از کم شدن آن می شود، با افزایش متقاضی روبرو می شود، اظهار داشت: هفته گذشته، با گمانه زنی بر کاهش سیمان در بازار عنوان شد که بر افزایش قیمت کفِ بازار دامن زد؛ این در شرایطی است که صنعت سیمان کشور مازاد بر نیاز داخل ظرفیت دارد و امیدواریم با کاهش محدودیت برق، تولید و عرضه به میزانی باشد که هرکس به هر میزانی که نیاز دارد، بتواند خرید داشته باشد.
این مقام صنعتی اشاره کرد: افزایش قیمتی که در کف بازار رخ می دهد، هیچ منفعتی برای تولیدکننده ندارد و نقشی هم در آن ندارد. تولیدکننده به همان قیمت شفاف در بورس کالا و در کارخانه می فروشد؛ فلذا کنترل باید در زنجیره توزیع باشد تا محصول را با قیمت منطقی به مصرف کننده بفروش برساند.
الوندیان در ارتباط با این که طبق توافق انجام شده بر اساس کاهش محدودیت ها، بدین سبب احتمال کاهش تولید را ضعیف می کند، اشاره کرد: در حقیقت با عنایت به این که در نیمه مردادماه هستیم، باتوجه به سوابق و عبور از پیک مصرف خانگی، امیدواریم که از این هفته مناطق مرکزی (تهران) ساماندهی شده و از هفته آتی هم به تدریج برای صنعت محدودیت ها کاهش پیدا کند.


1403/05/15
14:51:50
0.0 از 5
230
تگهای خبر: بازار , تولید , خرید , سنگ
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار