نشان استاندارد دیگر بصورت الزامی اعطا نخواهد شد

نشان استاندارد دیگر بصورت الزامی اعطا نخواهد شد به گزارش آچار، رییس سازمان ملی استاندارد اظهار داشت: نشان استاندارد دیگر بصورت الزامی اعطا نخواهد شد، بلکه به صورت نشان تشویقی و در سطوح بالاتر کیفیت عرضه خواهد شد.



به گزارش آچار به نقل از مهر، فرزانه انصاری، امروز در بیست وهفتمین نشست هیات نمایندگان اتاق تجاری تهران بیان کرد: ایران موفق به دریافت گواهینامه هم ترازی بین المللی و تأیید صلاحیت از مرکز ملی تأیید صلاحیت کشور، سازمان بین المللی ILAC (اعتباردهی لابراتوار ها) و IAF (سازمان بین المللی اعتبارسنجی) شده است. او همین طور تاکید کرد که حتی در بعضی حوزه ها مانند شرکت های بازرسی آزمایشگاهی همکار، همچون لابراتوار هایی که آزمون مهارت انجام می دهند، گواهی هم ترازی گرفتن شده است.
رئیس سازمان ملی استاندارد همین طور با اشاره به گواهی های حلال و محصول ایزو ۱۷۰۶۵ گفت: موارد مورد نیاز کشور دراین خصوص ها شناسایی شده و مقدمات صدور این گواهی ها در حال انجام می باشد.
وی اضافه کرد: درباب مرکز ملی تأیید صلاحیت، طرح هایی تدوین و اقدامات مقدماتی انجام شده است. همین طور اظهار امیدواری کرد که با انعقاد تفاهم نامه هایی، خصوصاً با کشورهای همسایه، امکان دستیابی به هم ترازی قابل قبول و به رسمیت شناختن نتایج آزمون ها در سطح تجارت بین المللی برقرار شود.
انصاری با اشاره به موضوع استانداردهای اجباری، اشاره کرد: دیگر در سطح جهانی از این تکنیک برای ارزیابی و پایش محصولات و خدمات استفاده نمی گردد.
او با استناد به مطالعات تطبیقی اضافه کرد: با وجود ظرفیت ها و توانمندی های موجود، خصوصاً در عرصه صنعت، ایران هنوز در جایگاه مطلوبی قرار ندارد و نیازمند تحولی جدی در رویکرد به مقوله استاندارد است.
رئیس سازمان ملی استاندارد اشاره کرد: کشور ناگزیر است از استانداردهای الزامی فاصله بگیرد و به سوی مقررات فنی و تنظیم گری حرکت نماید. گزارش مربوط به این تغییر رویکرد به رییس جمهوری ارائه خواهد شد.
وی همین طور به جایگاه قانونی سازمان استاندارد اشاره نمود و با اعلان اینکه این سازمان نهادی فرابخشی است که باید با دستگاه های مختلف همکاری داشته باشد، اضافه کرد: ما امروز مدل جدید پایش محصولات را به رییس جمهوری ارائه می دهیم.
انصاری اضافه کرد: در سطح جهانی، ارزیابی محصولات به روشی که سازمان ملی استاندارد دنبال می کند، رواج دارد و در قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد نیز به صراحت به جایگاه فرابخشی این سازمان اشاره شده است؛ سازمانی که باید با صنایع مختلف در تعامل باشد.
او اظهار داشت: این موارد ضرورت حضور سازمان ملی استاندارد در هیات دولت را برجسته می کند. بهمین منظور، طی نامه ای به معاون اول رییس جمهور پیشنهاد داده ام تا با حاضرشدن در دولت، بتوانیم بهتر از حقوق همکاران مان در بخش صنعت دفاع نماییم و ماموریت های خودرا مؤثرتر پیش ببریم.
معاون رییس جمهور درباره ی مقررات فنی نیز بیان کرد: باتوجه به تکالیفی که قانون بر دوش ما گذاشته، سازمان ملی استاندارد دیگر نباید مستقیماً وارد تدوین استانداردهای الزامی شود، بلکه باید خاصیت های کالاها را تدوین و آنها را در اختیار دستگاه های اجرائی قرار دهد. این سازمان باید برمبنای میزان ریسک، از خوداظهاری تا نظارت عالیه، فرآیندها را سامان دهی کند.
او با تکیه بر این که بخش عمده ای از رصد و پایش باید توسط دستگاه های اجرائی صورت گیرد، اشاره کرد: سازمان ملی استاندارد نقش نظارت عالیه را برعهده دارد و به عنوان ناظر کلان عمل خواهدنمود. بنابراین، نشان استاندارد دیگر بصورت الزامی اعطا نخواهد شد، بلکه به صورت نشان تشویقی و در سطوح بالاتر کیفیت عرضه خواهد شد.

نقش استاندارد در توافق نامه های بین المللی


انصاری در ادامه اظهار داشت: قسمتی از سند تدوین شده است تا به شورای عالی استاندارد ارائه شود، چونکه این مساله از مطالبات صنعت شمرده می شود. باتوجه به ضرورت انطباق ضوابط داخلی با قوانین بین المللی – خصوصاً در شرایطی که مسایل سیاسی مانع تعاملات می شود – باید برای تسهیل تجارت، ساختار مقررات داخلی را هم راستا با استانداردهای جهانی طراحی نماییم. در این مورد، اقدامات مثبتی انجام شده است.
او به تجربیات پیشین کشور اشاره نمود و اضافه کرد: از سال ۱۳۹۴، ایران در توافق نامه ترجیحی با هشت کشور عضو گروه دی -۸ مشارکت داشته است. همچنین، موافقت نامه تجارت ترجیحی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (OIC) در دست اجراست.
انصاری اضافه کرد: ایران همین طور در توافق نامه های تجاری با سازمان همکاری اقتصادی (اکو) و توافق اخیر با اتحادیه اقتصادی اوراسیا حضور دارد.

حادثه در بندر شهید رجایی و اقدام ها


رئیس سازمان ملی استاندارد ضمن اشاره به حادثه تلخ در بندر شهید رجایی، اظهار کرد: این سازمان در بندر شهید رجایی دفتر فعال دارد و برای ممانعت از اختلال در روند واردات و صادرات، بخشهایی از اداره کل استاندارد تجهیز شده اند تا خدمات تجاری بدون وقفه ادامه یابد.




منبع:

1404/02/31
13:38:44
0.0 از 5
23
تگهای خبر: ارز , استاندارد , اقتصاد , تجارت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار

با سایت آچار، ابزار مورد نیاز خود را به راحتی پیدا کنید و از آخرین اخبار صنعت مطلع شوید. آچار، مرجع جامع ابزارآلات و اخبار صنعت