رئیس سازمان نظام صنفی رایانه ای خبر داد؛

رشد 2 برابری تجارت الکترونیک ایران تا پایان 1404

رشد 2 برابری تجارت الکترونیک ایران تا پایان 1404 به گزارش آچار، رییس سازمان نظام صنفی رایانه ای اظهار داشت: برآوردها نشان میدهد حجم مبادلات دیجیتال کشور در سال ۱۴۰۴ از مرز ۹۰۰۰ همت عبور کرده و رشدی نزدیک به دو برابر خواهد داشت.



به گزارش آچار به نقل از مهر، علی حکیم جوادی عضو انجمن تجارت الکترونیکی ایران امروز در نشست خبری اظهار داشت: ما در کشوری زندگی می نماییم که در عرصه تجارت الکترونیک جزو پیشروان منطقه است و امیدواریم با فعالیت انجمن های تخصصی، به رتبه اول هم نائل شویم، چون که شایسته این جایگاه هستیم. همینطور در حوزه جایگزینی رمز ارزها با پول فیزیکی، حرف اول را در منطقه می زنیم. تلاش ما ثبت روز ملی تجارت الکترونیک و اقتصاد دیجیتال بوده و امیدواریم در آینده هفته ای اختصاصی برای تجارت الکترونیک داشته باشیم، هرچند که از نظر ما هر روز، روز تجارت الکترونیک است.
وی ضمن اشاره به اهمیت فرهنگ سازی و توسعه ابزارهای الکترونیک بجای ابزارهای سنتی اضافه کرد: قبل تر بیشتر جوانان از این حوزه استفاده می کردند، اما حالا استفاده افراد مسن هم افزایش پیدا کرده است و این روند بعد از کرونا در جهان هم مشهود بود. جامعه انتظار دارد خدمات دیجیتال ۲۴ ساعته در دسترس باشند و نباید هیچگاه قطع شوند که خوشبختانه حالا این وضعیت برقرار است.
حکیم جوادی همینطور به تجربه جنگ ۱۲ روزه اشاره نمود و اظهار داشت: در آن مقطع اغلب گروه ها تعطیل بودند، اما تنها کسب وکارهایی که در بستر تجارت الکترونیک فعالیت می کردند، به عرضه خدمات ادامه دادند؛ از دارو گرفته تا سایر کالاها. این تجربه نشان داد نقش تجارت الکترونیک چقدر حیاتی و اثرگذار است.
رئیس سازمان نظام صنفی رایانه ای در رابطه با رشد تجارت الکترونیک در کشور هم اظهار داشت: با وجود نبود آمارهای منسجم، روند رشد مثبت است. در سال ۱۴۰۲ حدود ۳۱۸۸ همت در بستر تجارت الکترونیک مبادله شد که رشدی حدود ۷۳ درصدی داشت. در سال ۱۴۰۳ این رقم به ۴۵۰۰ همت رسید و پیشبینی می شود در سال ۱۴۰۴ از ۹۰۰۰ همت عبور کند که رشد قابل توجهی است.
در بخش دیگری از نشست، محمد وحیدی، مدیر معیارهای تجارت الکترونیکی، در رابطه با تاب آوری کسب وکارهای دیجیتال توضیح داد: نخستین فروش الکترونیکی ایران در شهریور ۱۳۸۳ انجام شد. در آن زمان مقاومت های زیادی در مقابل تجارت الکترونیک وجود داشت، چونکه نگاه ها به این حوزه محدود بود. خوشبختانه تابحال پیشرفت خوبی رخداده و الان شاهد نوعی انقلاب جدید هستیم، خصوصاً با ظهور هوش مصنوعی. بنابراین، تداوم کسب وکارها باید باتوجه به این فناوری بررسی شود.
وی اضافه کرد: ایجاد کسب وکارهای جدید اهمیت زیادی دارد. نیازهای کشور جدی است و خیلی از خدمات عرضه شده درآمدی است که به چندین دستگاه متعلق می باشد. هم بخش دولتی و هم بخش خصوصی باید نگاه خویش را بازبینی کنند و اگر حاکمیت محدودیتی ایجاد نکند، بخش خصوصی راه خویش را پیدا خواهدنمود.
وحیدی در رابطه با تاب آوری تجارت ها اظهار داشت: خود تجارت الکترونیک می تواند عامل پایداری سایر کسب وکارها باشد. برای تضمین تداوم، خود تجارت الکترونیک هم باید تاب آور باشد و این مورد اهمیت زیادی برای کشور دارد. یکی از راه حل ها، ایجاد اینترنت ملی است که البته به معنای قطع کامل اینترنت جهانی نیست. همینطور تجارت الکترونیک نباید تنها بعنوان یک صنف دیده شود، بلکه باید در تمامی اصناف بعنوان یک ابزار مورد توجه قرار گیرد. وقتی در رابطه با تداوم کسب وکار صحبت می نماییم، منظور این است که حتی در وضعیت چالش برانگیز، با ابزار تجارت الکترونیک فضا بهبود یابد. تفاوت HE و BCP هم در همین است. اگر همه کسب وکارها به این مساله حساس باشند و راهکار عرضه کنند، می توانستیم شرایط را در ایام اخیر تا حد قابل توجهی بهبود ببخشیم. به اجمال، هم بخش دولتی و هم بخش خصوصی باید نگاه خویش را بازنگری کنند و اگر حاکمیت محدودیتی ایجاد نکند، بخش خصوصی راه خویش را پیدا خواهدنمود. یکی از راه حل ها، ایجاد اینترنت ملی است که البته به مفهوم قطع کامل اینترنت جهانی نیست.

منبع:

1404/07/08
11:03:14
0.0 از 5
36
تگهای خبر: ابزار , ارز , اقتصاد , اینترنت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار

با سایت آچار، ابزار مورد نیاز خود را به راحتی پیدا کنید و از آخرین اخبار صنعت مطلع شوید. آچار، مرجع جامع ابزارآلات و اخبار صنعت