رئیس اتحادیه صادركنندگان صنعت چاپ:

گرانی ارز صادرات را رونق نمی دهد

گرانی ارز صادرات را رونق نمی دهد آچار: رئیس اتحادیه صادركنندگان صنعت چاپ با تاكید بر اینكه افزایش نرخ ارز در بلندمدت بطور قطع به نفع صادرات كشور نخواهد بود، اظهار نمود: اكنون با عنایت به شرایط موجود در بسیاری بخش های بازار اعتماد لازم برای فعالیت وجود ندارد.



بابك عابدین در گفت و گو با ایسنا اظهار نمود: متاسفانه در ماه های گذشته نوعی ركود شدید در بازار صنعت چاپ شكل گرفته است كه در این مورد تنها نوسانات نرخ ارز دخیل نیست، بلكه نگرانی از تبعات این تغییرات شرایطی بوجود می آورد كه فعالان اقتصادی توان تصمیم گیری ندارند.

وی با اشاره به اینكه صنعت چاپ هم تحت تاثیر سایر صنایع فعالیت می كند، اظهار داشت: فعالیت های اصلی ما با صادرات كالاهای مختلفی مانند مواد غذایی، بهداشتی، دارویی، شوینده ها، مواد صنعتی و... مرتبط می باشد تا با بسته بندی های مناسب، این نوع كالاها در بازارهای بین المللی عرضه شوند اما اكنون به نظر می رسد در این بخش ها هم نوعی ركود وجود دارد، بر این اساس امیدواریم تمهیداتی در این زمینه اندیشیده شود.

رئیس اتحادیه صادركنندگان صنعت چاپ اضافه كرد: یك تصور نادرست آن است كه با افزایش نرخ ارز صادرات هم رونق پیدا می كند اما باید توجه داشت كه این اتفاق ممكن است در مقطع اولیه فروش یك كالا رخ دهد اما بعد از آن افراد ملزم می شوند برای واردات كالای اولیه هزینه های بیشتر و به روز را پرداخت كنند ودر نهایت تغییر چندانی در شرایط آنها حاصل نمی گردد.

اعتماد خریدار داخلی را هم جلب نكرده ایم

عابدین تصریح كرد: طبق تحقیقات صورت گرفته در اتحادیه ما ثبات ارز در بین مدت به مراتب بیشتر از افزایش نرخ ارز به صادرات كمك می نماید چون كه در این شرایط امكان برنامه ریزی وجود دارد. ازاین رو افزایش نرخ ارز در بلندمدت هیچ كمكی به صادرات نخواهد كرد.

این فعال اقتصادی اظهار نمود: پشتیبانی از تولید تعاریف خاص خویش را دارد اما متاسفانه در دهه های گذشته شیوه هایی كه در این زمینه به كار گرفته شده، به گونه ای بوده است كه حتی در بسیاری موارد منجر به جلب اعتماد خریداران داخلی هم نشده است. حال در چنین شرایطی نمی توان با تولید محدودیت های تعرفه ای برای واردات كالاهای مختلف مشكلات را رفع كرد. بلكه نیاز به آن است كه الگوهای مناسب تری به كار گرفته شود و از جانب دولت راهكارهای موثری در این زمینه اعمال شود.

رئیس اتحادیه صادركنندگان صنعت چاپ اضافه كرد: سال قبل در ۹ ماهه اول ما به نسبت شرایط خوبی در بخش صادرات داشتیم اما در سه ماه پایانی ۱۰ تا ۱۵ درصد افت صادراتی را تجربه كردیم. امسال هم اصلا نمی توان برای صادرات رقمی ذكر كرد چون كه فعالیت در این بخش به شدت محدود شده و در نهایت بخش قابل توجهی از صادرات ما به مواد پلیمری كه به صورت خام صادر می شوند، مربوط بوده است.

وی اظهار داشت: حتی اكنون برخی خریداران مانند عراق درخواست دارند كه پرداخت های خویش را به ریال انجام دهند در حالیكه ما مواد اولیه خویش را با ارز ۶۲۰۰ تومانی وارد می نماییم و آنها به دنبال آن هستند كه بهای ارز را به قیمت ۴۲۰۰ تومان محاسبه كنند.

عابدین در پاسخ به این سوال كه آیا ارز تك نرخی به این اتحادیه تعلق نمی گیرد، توضیح داد: برای دریافت ارز تك نرخی اولویت هایی وجود داشته و ممكن است دریافت این رقم به صورت مثال حدود ۲ ماه به طول بینجامد اما در این مدت افراد برای استمرار فعالیت های خود مجبور به تهیه ارز آزاد می شوند.

به گزارش آچار به نقل از ایسنا، با عنایت به تغییرات صورت گرفته در نرخ ارز شرایطی تجاری كشور به سمتی رفته كه با وجود منفی بودن هفت میلیارد دلاری تراز تجاری در سال گذشته، در نخستین ماه سال جاری میزان صادرات غیر نفتی كشور در قیاس با واردات ۶۰۴ میلیون دلار بیشتر بوده است، موضوعی كه به قول كارشناسان و فعالان اقتصادی بی گمان با شرایط ارزی بی ارتباط نبوده است.




1397/02/30
13:40:38
5.0 از 5
5985
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بازار , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار