وال استریت ژورنال مطرح كرد
احتمال معافیت پروژه چابهار از تحریم های آمریكا
آچار: روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت: توقف فعالیت بندر چابهار چیزی است كه آمریكا بسیار برای انجام آن تمایل دارد اما این كار خلاف تلاش های این كشور برای تقویت دولت های هند و افغانستان است.
به گزارش آچار به نقل از ایسنا به نوشته روزنامه آمریكایی وال استریت ژورنال توسعه بندر چابهار واقع در جنوب ایران یكی از دوراهی های پیش روی سیاستگذاران آمریكایی در شرایطی است كه این كشور برای اجرای تحریم ها ضد تهران تلاش می كند. چابهار كه در موقعیتی استراتژیك قرار دارد جزو دسته بندی توسعه اقتصادی ایران به شمار می آید كه دولت ترامپ رئیس جمهور آمریكا می خواهد با اجرای تحریم هایش آنرا متوقف نماید. در صورت تكمیل پروژه چابهار كه بخشی از آن در دسامبر شروع شد این اتفاق می تواند به روابط اقتصادی ایران با جنوب و مركز آسیا كمك بسزایی كند و راهی برای صادرات نفت این كشور به آن سوی خلیج فارس تولید و بعنوان یك دارایی نظامی استراتژیك عمل كند. این پروژه به صورت همزمان برای افغانستان هم به لحاظ اقتصادی یك شاهراه به حساب می آید. كشوری كه آمریكا سال هاست برای تقویت دولت آن و در نتیجه بازگشت نیروهایش به خانه تلاش می كند.
به نوشته این روزنامه آمریكایی، این بندر به علاوه برای هند كه در حال تبدیل شدن به متحدی نزدیك برای آمریكا در آسیا است، یك موهبت تلقی می گردد. هند خواستار مستثنی شدن فعالیت های در رابطه با بندر چابهار از تحریم هاست. اغلب شركت های هندی در حال اجرا و فعالیت در پروژه چابهار هستند. اگر این بندر تكمیل شود انتظار می رود كه آنها در بین بزرگترین كاربران این بندر باشند و به بازسازی افغانستان كمك كنند، چیزی كه دولت ترامپ از هند خواسته است تا بیشتر از پیش در آن مشاركت داشته و حضور اقتصادی قوی تری در آسیای مركزی داشته باشند.
به نوشته وال استریت ژورنال، قانون تحریم ها به رئیس جمهور آمریكا اجازه می دهد تا پروژه هایی را كه به تقویت و بازسازی افغانستان كمك می نماید از تحریم ها معاف كند و این راهی است برای ادامه پروژه توسعه بندر چابهار. دولت ترامپ تابحال تصمیمی درباره معافیت این پروژه نگرفته است، اما اعلام نموده كه تمایلی برای تنبیه هند یا افغانستان برای (عدم همكاری با) این تحریم ها ندارد.
این روزنامه آمریكایی در خاتمه نوشت: مقامات بلندپایه ایران، هند و افغانستان هم در ماه های اخیر در پایتخت هایشان رفت و آمد كردند تا راه هایی برای ادامه این پروژه در صورتی كه هیچ معافیتی در نظر گرفته نشود بیابند. بندر چابهار یك مسیر جایگزین برای دسترسی افغانستان به دریا به شمار می آید كه هند و ایران هم مایل به توسعه آن هستند. در حقیقت جاده ها از شمال این بندر در ایران به مرز افغانستان و سپس به درون افغانستان كشیده شده اند تا به جاده هایی كه در سال های اخیر با كمك های بین المللی ساخته شدند متصل شوند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب