معاون وزیر صنعت:

طرح خرید كالای با دوام داخلی

طرح خرید كالای با دوام داخلی به گزارش آچار، به نقل از پرتال وزارت صنعت معدن و تجارت، طرح خرید كالای با دوام داخلی اجرا می شود و همچنین ادامه طرح رونق تولید در سال جاری شروع شد


محسن صالحی نیا در نشست خبری كه در آستانه گرامیداشت روز ملی صنعت و معدن برگزار شد افزود كه طرح رونق تولید بر اساس برنامه ابلاغی معاون اول رییس جمهور و در چارچوب سیاساتهای اقتصاد مقاومتی از دوروز كلید خورد و بر اساس ابلاغیه بانك مركزی در طرح رونق تولید نوسازی و بازسازی واحدها و تكمیل واحدهای نیمه تمام در دستور كار قرا رگرفت و این موضوع  به دبیران كارگروههای استانی و استانداران ابلاغ شده است.
وی افزود : بر این اساس كلیه واحدهای صنعتی و معدنی مطابق رویه مشابه سال گذشته امكان ورود به سامانه ثبت نام و طی روال را دارند.
صالحی نیا یادآور شد : بر اساس ابلاغیه بانك مركزی 30 هزار میلیارد تومان بدین منظور اختصاص یافت و پیش بینی می شود 10 هزار میلیارد تومان برای 10 هزار واحد كوچك و متوسط ، حدود 10 هزار میلیارد تومان برای تكمیل 6 هزار طرح نیمه تمام  و یك سوم نیز برای نوسازی و بازسازی و بروز رسانی و نیز رقابت پذیری حدود 5 هزار واحد صنعتی اختصاص یابد.
 وی اضافه كرد : در سال گذشته جمعا 25 هزارواحد تولیدی ( بخش كشاورزی و صنایع تبدیلی و واحدهای صنعتی و معدنی ) مشمول دریافت تسهیلات شدند كه از این تعداد 3 هزا رو 700 طرح پیشرفت فیزیكی بالای 60 درصد داشتند.
به گفته  صالحی نیا از كل واحدهای مشمول دریافت تسهیلات رونق تولید در سال گذشته حدود 21 هزا رو 500 واحد خواست سرمایه در گردش داشتند كه 15 هزا رمیلیارد تومان بدین منظور پرداخت شد.
 همچنین مبلغ پرداختی به سرمایه ثابت حدود 2 هزارو 800 میلیارد تومان و جمعا 17 هزا رمیلیارد تومان تسهیلات رونق تولید پرداخت شده است.
وی در این زمینه میانگین تسهیلات پرداختی نظام بانكی در واحدهای صنعتی و معدنی را یك میلیارد و 100 میلیون تومان و در واحدهای كشاورزی 300 میلیون تومان برشمرد و افزود : متوسط كل پرداختی در طرح رونق تولید 701 میلیون تومان بوده است.
به گفته صالحی نیا بانكهای : ملی ، صادرات ، ملت ، صنعت و معدن ، تجارت ، سپه، توسعه تعاون ،‌رفاه ، كشاورزی ، توسعه صادرات و ... در ردیف اول پرداخت تسهیلات قرار دارند.
 
به گفته وی در بخش تسهلات پرداختی به بخش كشاورزی بانك كشاورزی در ردیف اول قرار داردو بعد به ترتیب ، صادرات ، ملت ، صنعت و معدن ، تجارت ، سپه،  توسعه تعاون ،‌رفاه ، ملی و  توسعه صادرات و .. قرارد دارند.
صالحی نیا در ادامه از  اجرای روش نظارتی در طرح رونق تولید خبر داد و گفت : ا زمجموع 25 هزار واحد در یافت كننده تسهیلات 13 هزارواحد ، كشاورزی و 12 هزارواحد ، صنعتی  بوده اند كه از این تعداد واحد صنعتی 6 هزار و 600 واحد نظارت شده اند.
 وی نتایج این پایش را تشریح كرد و افزود : نتایج پایش نشان می دهد كه 11 هزار نفر اشتغال اضافه شده است و تعداد واحدهایی كه توانستند افزایش اشتغال داشته باشند حدود 2 هزا رو 300 واحد بوده است.
به بیان وی 4 هزار واحد اشتغالشان ثابت است و تثبیت اشتغال انجام شده كه از اهداف اقتصاد مقاومتی  است و 203 واحد كاهش اشتغال هم داریم.
 
طرح بهبود یافته خرید كالای مصرفی با دوام اجرا می شود 
معاون وزیر صنعت ،‌معدن و تجارت در ادامه نشست خبری امروز از شروع اجرای طرح خرید كالای مصرفی با دوام داخلی به صورت اعتباری و فعال سازی این طرح با شاخصها و روشهای بهبوبد یافته تا آخر خرداد ماه جاری خبر داد.
صالحی نیا گفت : مكلف هستیم با هماهنگی بانك مركزی ، سازمان مدیریت و شركتهای تولیدی ظرف یكی دو هفته آینده این طرح را اجرایی كنیم.
وی همچنین از ادامه فعالیت كارگروه های تسهیل و رفع موانع تولیدی در سال جاری خبر داد و افزود : بر این اساس امسال نیز نشست های هفتگی برگزار می شود و مسائل مالیاتی ، تامین اجتماعی ، زیر ساختها و شهركها و ... بررسی می شود.
در ادامه نشست صالحی نیا با اشاره به اقدامات حمایتی از كالاهای تولید داخل گفت : 3 هزا رو 300 ردیف كالایی از مجموع 7 هزار  ردیف كالایی در چارچوب نظام تعرفه ای مشمول ارز مبادلاتی نمی شوند و باید از ارز متقاضی یا ... استفاده كنند و ثبت سفارش 478 ردیف كالا ممنوع است.
این مقام مسوول تقویت پتانسیل های صادراتی را با توجه به ظرفیتهای اشباع شده داخلی در بسیاری از صنایع ضروری دانست و گفت : تولیدات صادرات محور را از دو مسیر با هماهنگی بانكها  به ویژه بانكهای تخصصی برای پرداخت تسهیلات به خصوص برای تامین سرمایه در گردش پیگیری می كنیم.
وی ادامه داد :  در بسیاری از كالاهای  سرمایه ای كه صادراتش مربوط به تامین منابع مالی برای كشورهای هدف است  اینكار را با صندوق توسعه ملی انجام می دهیم  واز منابع  این صندوق با ارائه طرحهای توجیه پذیر ا زمنابع به عنوان اعتبار خریدار یا فروشنده برای اهداف صادراتی استفاده می شود.
وی یادآور شد : سامانه ای برای شناسایی امكانات و قابلیتها و توانمندی تولید داخل سامانه ای طراحی شده و كلیه واحدهای صنعتی می توانند وارد شده و كالاها ی خود را معرفی كنند .كارگروهی با هماهنگی تشكلهای بخش خصوصی به صورت روزانه نیاز سنجی می كنند .
 
خبرنگار: منصوره قنبری
1396/04/07
14:24:19
5.0 از 5
6562
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار