در جلسه مشترك با وزیر صمت؛

نگاهداری: شفافیت با اهمیت ترین دشمن تعارض منافع است

نگاهداری: شفافیت با اهمیت ترین دشمن تعارض منافع است به گزارش آچار رییس مرکز پژوهش های مجلس یکی از اشکالات دوگانه های سیاستی را تعارض منافع دانست و اظهار داشت: شفافیت با اهمیت ترین دشمن تعارض منافع است.



به گزارش آچار به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، جلسه مشترک مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی و وزارت صنعت، معدن و تجارت با حضور «بابک نگاهداری» رییس مرکز پژوهش های مجلس و «سیدرضا فاطمی امین» وزیر صنعت، معدن و تجارت و تعدادی از معاونان طرفین اجرا شد.
بابک نگاهداری در این جلسه با اشاره به نقش مرکز پژوهش های مجلس در ارائه نظرات مشورتی و به نمایندگان مردم در خانه ملت، اظهار داشت: مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی درباب تمامی طرح ها و لوایحی که به مجلس تقدیم می شود نظر کارشناسی خودرا بیان می کند.
وی اضافه کرد: مرکز پژوهش های مجلس در دوره ی جدید فعالیت خود تلاش دارد تا از کارگزار پیرو به شکل تهیه اظهارنظرهای کارشناسی به کارفرمای پیش رو با تدوین اولویت های پیشنهادی به کمیسیون های تخصصی مجلس و تهیه برخی پیش نویس طرح های مورد نیاز کشور، تغییر رویکرد دهد که در همین راستا پیش نویس ۷۷ را تهیه و در اختیار مجلس شورای اسلامی قرار داده ایم.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس با اشاره به روند حکمرانی در کشور، تصریح کرد: متأسفانه رویکردها و ابزارهای متناسبی در حکمرانی نداریم و همین موجب می شود تا دوگانه های سیاستی در زمینه های مدیریتی کشور برجا گذاشته شود.
نگاهداری اشاره کرد: رفع دوگانه های سیاستی نیازمند تصمیم گیری است چونکه در صورت عدم توجه به کل بدنه کشور تسری پیدا می کند.
وی یکی از اشکالات دوگانه های سیاستی را تعارض منافع دانست و اظهار داشت: شفافیت با اهمیت ترین دشمن تعارض منافع است و برخی تلاش می کنند تا در امتداد منافع خود از اجرای حکمرانی هوشمند جلوگیری نمایند.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس با اعلان اینکه برخی مشکلات کشور به سبب پیچیدگی های آن مسئله، ماهیت ابرچالشی پیدا کرده اند، اشاره کرد: در مرکز پژوهش های مجلس با تعریف ابرچالش های کشور همچون ناترازی بانک ها، ناترازی بودجه ها و بحران صندوق های بازنشستگی، به بررسی شبکه علی و معلولی آنها پرداخته ایم که این می تواند در ارتقای سطح حکمرانی کشور مؤثر باشد.
نگاهداری با اشاره به اهمیت همکاری این مرکز با سازمان ها و وزارتخانه های کشور در امتداد بررسی ابرچالش های کشور بمنظور دستیابی به فهم و راهکار مشترک، پیشنهاد تهیه توافقنامه همکاری بین وزارت صنعت، معدن و تجارت را مطرح و ابراز امیدواری کرد تا این توافقنامه به ارتقای امر پژوهش و کار کارشناسی در پروسه قانونگذاری و نظارت کمک نماید.
سیدرضا فاطمی امین نیز در این جلسه با اشاره به این که مرکز پژوهش های مجلس در ارائه اظهارنظرهای کارشناسی به نمایندگان مردم در مجلس نقش مهمی برعهده دارد از توسعه تعامل با این مرکز استقبال کرد و اظهار داشت: امید است تا نشست های دوجانبه بین مرکز و وزارت صنعت، معدن و تجارت بصورت دوره ای اجرا شود و به توافقنامه همکاری در امتداد رفع مسائل کشور منتهی شود.
وی با بررسی عوامل زمینه ساز مسائل کشور، اشاره کرد: با وجود سرمایه گذاری ها و اقدامات انجام شده در بخش های مختلف کشور، یکی از دلیلهای بروز مشکلات کشور، ضعف در مدیریت علم و فناوری جامعه است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به افزایش حجم تجارت خارجی کشور در سال ۱۴۰۰، تصریح کرد: در سال قبل در بخش صادرات غیرنفتی، به رقم ۴۸ میلیارد دلار و در واردات نیز به رقم ۵۲ میلیارد دلار دست یافته ایم.
فاطمی امین با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه مختلف صنعتی و آمارهای تجاری، اشاره کرد: اقتصاد کشور از نفت جدا شده است.
وی با اشاره به سرمایه گذاری های انجام شده در زمینه های صنعتی و معدنی کشور، اشاره کرد: متأسفانه در ایجاد بخش های صنعتی کشور به زیرساخت های موجود به درستی توجه نکرده ایم که همین موضوع موجب بروز مسائلی شده است.
وزیر صمت اظهار داشت: روند فعالیت ما متمرکز بر حکمرانی نوین است و تلاش داریم تا با همکاری سازمان های دیگر عرض حکمرانی نوین گسترش پیدا کند.
فاطمی امین با استقبال از ایجاد زمینه همکاری بین این وزارتخانه و مرکز پژوهش های مجلس، اشاره کرد: این همکاری به تغییر ریل حکمرانی در کشور کمک خواهدنمود.
شایان ذکر است در ادامه این جلسه معاونان مرکز پژوهش های مجلس و وزارت صنعت، معدن و تجارت، به بیان و بررسی مطالبی چون فاکتورهای پایش صنعت، وضعیت خودرو، توسعه و سرمایه گذاری و هدف گذاری در عرصه تولید محصول پرداختند و قرار شد تا نشست های هماهنگی بمنظور بررسی روند جلسات تا دستیابی به توافق همکاری مشترک و ارتقای سطح تعاملات ادامه داشته باشد.


منبع:

1401/05/10
10:42:40
0.0 / 5
429
تگهای خبر: ابزار , اقتصاد , بانك , پیچ
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار