بروز مشكل در راه صادرات كفش

بروز مشكل در راه صادرات كفش آچار: رئیس هیئت مدیره جامعه صنعت كفش ایران از افزایش قیمت یك نوع ماده اولیه مورد استفاده در صنعت چرم مصنوعی و پلاستیك آگاهی داد كه موجب افزایش قیمت بعضی از انواع كفش صادراتی نیز شده است. به ادعای وی، این افزایش قیمت سبب شده بازار افغانستان را در این صنعت از دست بدهیم و عراق نیز واردات خود از ایران را كاهش داده است.


محمد عرب در گفت و گو با ایسنا، مهمترین مشكلی كه صنعت كفش و چرم مصنوعی كشور را تحت فشار قرار داده، كمبود و افزایش قیمت یك نوع ماده اولیه اعلام و اظهار نمود: این ماده اولیه (۲eh) یك نوع الكل است كه در تولید محصولات پلاستیكی، چرم مصنوعی، كابل، شیلنگ و دمپایی و چكمه پلاستیكی استفاده می شود و تنها توسط یك واحد پتروشیمی در اراك تولید می شود. برای مثال قیمت این محصول در قیمت چكمه های پلاستیكی كه در كشاورزی استفاده می شود، حدود ۵۰ درصد تأثیر دارد.
بگفته وی، قیمت پایه این محصول در صنایع پایین دستی ۹، ۸۰۰ تومان است اما هم اكنون قیمت آن در بورس به بیشتر از ۲۸ هزار تومان رسیده است.
رئیس هیئت مدیره جامعه صنعت كفش ایران با اشاره به اینكه در مقایسه با قیمت های جهانی، هم اكنون قیمت این مواد در بورس با دلار بیشتر از ۱۷ هزار تومان معامله می شود، اظهار نمود: محدودیت های بانك مركزی برای واردات و همین طور وقفه در تولید این محصول در ماه های پایانی سال قبل كه موجب ایجاد ۴ تا ۵ هزار تن كسری در تولید واحد اراك شد، سبب افزایش قیمت مواد اولیه شده است.
عرب با بیان افزایش قیمت هفتگی این ماده اولیه، اظهار نمود: افزایش قیمت این ماده اولیه، تولید داخل را گرفتار مشكل كرده و اثرات منفی در صادرات نیز داشته است.
بگفته وی، افزایش قیمت بعضی از انواع كفش و محصولات پلاستیكی صادراتی به كشورهای همسایه سبب شده بازار افغانستان در این صنعت از دست برود و عراق نیز واردات خود از ایران را كم كند.
رئیس هیئت مدیره جامعه صنعت كفش ایران با اشاره به اینكه تنها مصرف كننده و تولیدكننده نهایی در این میان متضرر می شوند، اشاره كرد: با گذشت بیشتر از هفت ماه و برگزاری جلسات و انتقال مشكلات به وزارت صنعت و مسئولان صنعت پتروشیمی، تابحال اقدامی برای رفع این مشكل انجام نشده است.
عرب در ادامه راهكار حل این مشكل را افزایش عرضه از طرف واحد تولیدی اراك یا تعیین سقف قیمت از طرف بورس كالا عنوان نمود و اظهار داشت: هم اكنون واحد اراك در هفته ۱۱۰۰ تن از این ماده اولیه عرضه می كند كه اگر عرضه این محصول به ۱۶۰۰ تن در هفته برسد، مشكل برطرف خواهد شد.
او همینطور با اشاره به اینكه در صورت ورود واردكنندگان به این عرصه امكان دارد عرضه زیاد موجب كاهش قیمت ها و ضرر واردكنندگان و تولیدكنندگان این ماده اولیه شود، اشاره كرد: واحد اراك می تواند با واردات ماهیانه ۲۰۰۰ تن از این ماده اولیه و تلفیق قیمت آن با قیمت تولید داخل، نیاز كشور را تأمین كند.




منبع:

1398/03/20
11:29:21
5.0 از 5
4827
تگهای خبر: بازار , بانك , تولید , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار