ماكنعلی:

خط تولید واكسن آنفلوانزای پرندگان و تب برفكی فردا به بهره برداری می رسد

خط تولید واكسن آنفلوانزای پرندگان و تب برفكی فردا به بهره برداری می رسد به گزارش آچار مرکزی رئیس سازمان دامپزشکی کشور اظهار داشت: در حوزه عشایر برنامه ملی بهبود بهداشت و تولید دام عشایر را نهایی کرده ایم و تا آخر همین ماه این برنامه عملیاتی می شود.


دکتر علی صفر ماکنعلی چهارشنبه 17 دیماه در دیدار با استاندار مرکزی با اشاره به شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در تالاب میقان اراک، اقدامات و هماهنگی مجموعه استان برای کنترل این بیماری را بسیار مطلوب عنوان نمود و اضافه کرد: در 40 سال اخیر برخی اقدامات در کشور انجام شد که تا حدودی بر طبق محاسبات دقیق تخصصی نبوده است، برای مثال ایران در فرایندی خودرا در رتبه تک رقمی تولید تخم مرغ جهان قرار داده و هم اکنون از نظر رنکینگ جزو 10 کشور برتر دنیا در عرصه تولید تخم مرغ هستیم.
وی با اعلان اینکه نادانسته در هفت استان آذربایجان شرقی، قزوین، البرز، تهران، قم، مرکزی و اصفهان متراکم ترین جغرافیای مرغ تخم گذار دنیا را بوجود آورده ایم، اظهار داشت: از طرفی در حوزه اکوسیستم یک کشور منحصر به فرد در دنیا و دارای اکوسیستم های ویژه ای همچون دریای خزر، زاینده رود، دریاچه ارومیه و... هستیم.
ماکنعلی با اعلان اینکه 621 نقطه در ایران وجود دارد که تحت عنوان IBA شناخته می شود، اظهار نمود: در استان مرکزی میقان یک اکوسیستم ویژه است. در فاصله 31 شهریور 95 تا 31 شهریور 96 موج شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان صورت گرفت و در 18 آذر تالاب میقان درگیر این بیماری شد، دو روز بعد اصفهان و قم هم درگیر شدند و 33 درصد مزارع صنعتی و 11 درصد روستاها درگیر این بیماری شدند.
وی اظهار نمود: آن زمان که دلار حدود هزار تومان بود دولت 324 میلیارد تومان غرامت فقط بابت مرغ ها و نهاده هایی که معدوم شدند پرداخت کرد که معادل امروزی آن 4250 میلیارد تومان است، دولت همین طور در آن زمان هفته ای 3500 تن تخم مرغ وارد می کرد تا بتواند بازار را تنظیم کند.
ماکنعلی اضافه کرد: ایران کشوری است که عارضه DPPA و 621 نقطه IBA دارد، وقتی فعالیت را بعنوان رئیس سازمان دامپزشکی کشور آغاز کردم، برنامه ای را چیدیم که یک قسمت آن ایجاد کمربند ایمنی در 7 استان کشور همچون استان مرکزی بود. بر طبق این برنامه مزارع مرغ مادر و تخمگذار را واکسینه کردیم در صورتیکه تمامی سیستم های نظارتی مخالف این برنامه بودند ولی این برنامه را عملیاتی کردیم.
ماکنعلی اضافه کرد: امسال با ورود آنفلوانزا عملیاتی در چهار سطح شروع شد که نخستین سطح آن گزارش دهی است و محیط زیست استان مرکزی در این سطح بی نظیر عمل کرد. سطح دوم، مکانیزم تشخیص است که قبلا پروسه بسیار سختی داشت که یکماه طول می کشید ولی ما برمبنای اقدامات انجام شده در این برنامه 4 مرحله ای موفق شدیم شرایطی را ایجاد نماییم که عملیات تشخیص در 16 نقطه کشور ظرف کمتر از 24 ساعت صورت گیرد که این مهم در استان مرکزی هم صورت گرفت.
وی با اعلان اینکه مرحله سوم عملیات، مهار بیماری است که در استان مرکزی به نحو مطلوبی با بهره بردن از هلی کوپتر و تراکسول و هاورکرافت انجام شد، اظهار نمود: با اقدامات انجام شده پدیده جلوگیری از مواجهه پرندگان مهاجر و طیور اهلی به خوبی انجام شد. از طرفی تیم های ممیزی واحدهای مرغ تخمگذار و مادر را از قبل پایش کردند و اگر شرایط برای جوجه ریزی از نظر امنیت زیستی در یک واحد وجود نداشت اجازه جوجه ریزی نمی دادند. از طرف دیگر طیور 100 درصد واکسینه شده بودند و در نتیجه ضعف امنیت زیستی در استان مرکزی با سیاست هایی که دامپزشکی چیده بود و با کمک مرغداران برطرف شد.
ماکنعلی با اعلان اینکه اوج تهدید آنفلوآنزا تا اختتام هفته سوم بهمن ماه است، اظهار داشت: در اقدامی دیگر، نامه ای برای وزارتخانه های کشاورزی و بهداشت و سازمان پدافند غیرعامل ارسال و ممنوعیت توسعه کمی و ایجاد واحدهای پرورش مرغ تخم گذار و مادر در برخی از استانها که یکی از آنها استان مرکزی است اعلام گردید.
راه اندازی سایت پشتیبان ملی مقابله با بیماریهای نوپدید در مجاورت میقان
ایشان سپس با اعلان اینکه تجربه اقداماتی که امسال برای کنترل آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در میقان با بهره گیری از هلی کوپتر، تراکسول و هاورکرافت انجام شد، این ایده را ایجاد کرد که یک سایت پشتیبان تحت عنوان سایت پشتیبان ملی برای مقابله با بیماریهای نوپدید و تهدیدات زیستی در مجاورت این تالاب راه اندازی شود اضافه کرد: اقدامات مربوطه در حال انجام می باشد و امید است که این سایت در سال آینده راه اندازی شود.
ماکنعلی در ادامه با اعلان اینکه "مختومه کردن" چهارمین مرحله برنامه چهارگانه کنترل آنفلوانزای فوق حاد پرندگان است که حدودا تا اختتام هفته سوم بهمن انجام می شود، اظهار داشت: پیش بینی می شود که از 31 شهریور 99 تا 31 شهریور 1400 بین 5 تا 10 واحد صنعتی درگیر این بیماری شود که تا حالا سه واحد درگیر شده است.
ماکنعلی در ادامه با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه مقابله با تب برفکی اظهار داشت: جمعیت هدف در این بخش سه دسته است که دسته اول واحدهای صنعتی هستند و ما برای نخستین بار در ایران سیستم واکسیناسیون به روش آماده باش را راه اندازی کرده ایم. در این بخش که به صورت ایجابی انجام می شود دامدار اجازه دارد با نظارت دامپزشکی و برمبنای سیاست این سازمان واکسن بخرد، نگهداری و تزریق کند که هم اکنون 100 درصد واحدهای صنعتی در این حوزه پوشش داده شده اند.
برنامه ملی بهبود بهداشت و تولید دام عشایر نهایی شده
وی با اعلان اینکه دسته دوم دام های عشایر است و از کل استان های کشور تنها کردستان عشایر ندارد، اظهار داشت: در حوزه عشایر برنامه ملی بهبود بهداشت و تولید دام عشایر را نهایی کرده ایم و تا اختتام همین ماه این برنامه عملیاتی می شود. 23 هزار نفر از عشایر در این برنامه کارت مهارت می گیرند و اشتغالزایی برای آنها انجام می شود و با اینکار 96 میلیارد تومان هزینه تولیدشان کاهش پیدا می کند. در حوزه تب برفکی پکیج مربوط به آنها کامل است.
ماکنعلی با اعلان اینکه ستون سوم این برنامه ملی، ایجاد نگرش در دامدار برای واکسیناسیون دام است، اظهار داشت: در این بخش استان مرکزی هر تعداد دام دارد واکسن رایگان دریافت می کند و انتظار می رود در مقابل، سازمان مدیریت استان در بحث اقدامات پیشگیرانه به دامپزشکی استان کمک نماید.
وی اظهار نمود: اگر در سال 400-99 باتوجه به تجربه پدیده سال 95 در حوزه پیش گیری از آنفلوانزای پرندگان برنامه ریزی نمی کردیم، با شرایط پیچیده ای که بر تولید و خرید واکسن حاکم است، مجبور می شدیم خسارات زیادی را متقبل شده و برای مثال 4 هزار میلیارد تومان غرامت مرغ هایی که معدوم می شد را بپردازیم.
بهره برداری از خط تولید واکسن تولید داخل آنفلوانزا و تب برفکی/تولید بذر و آنتی ژن واکسن تب برفکی
ماکنعلی اظهار داشت: فردا ساعت 11 بهره برداری از خط تولید واکسن تولید داخل آنفلوانزا با حضور رئیس جمهور شروع می شود و با اینکار در حقیقت سال آینده این توان را داریم که علاوه بر استان های خاص، واحدهای پرورش طیور که نزدیک منابع آب کشاورزی هستند را واکسن بزنیم.
وی ادامه داد: در حوزه تب برفکی با همه سختی ها دو کار بزرگ در تاریخ دامپزشکی ایران صورت گرفت. اول اینکه بذر واکسن تب برفکی تولید شد و با اینکار در سال آینده مازاد کمی این واکسن در کشور را خواهیم داشت و فردا خط تولید واکسن تب برفکی پایه روغنی شش بریفیلدی 4 گانه توسط رئیس جمهور افتتاح می شود.
ماکنعلی اظهار نمود: این بذر تولید شده و در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته و به او کمک شده که خط تولید واکسن را راه بیندازد که فردا افتتاح می شود. کار دوم تولید آنتی ژن مورد نیاز این بیماری است. ما قبلا 110 هزار یورو آنتی ژن وارد می کردیم ولی هم اکنون می توانیم سه برابر نیازمان تولید نماییم. هر دوز واکسن پایه روغنی تب برفکی نیز که 2760 تومان خریداری می شد، هم اکنون با هزینه 2000 تومان در کشور ایجاد می شود. هم اکنون سه شرکت دانش بنیان واکسن تب برفکی تولید می کنند.
وی اظهار داشت: در حوزه عشایر نیز برنامه داریم که یک میلیون بره مازاد بر تولیدی که سال قبل انجام می شده در سال 1400 تولید شود و صادرات دو میلیون راس به قطر نیز نهایی شده است.
ماکنعلی اشاره کرد: سال 99 آرامترین سال بهداشتی تاریخ پس از انقلاب است.




منبع:

1399/10/18
00:12:09
0.0 / 5
642
تگهای خبر: اشتغالزایی , بازار , پیچ , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار