آغاز توزیع ۱۰۰ هزار تن برنج خارجی در بازار

آغاز توزیع ۱۰۰ هزار تن برنج خارجی در بازار به گزارش آچار مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی از آغاز توزیع ۱۰۰ هزار تن برنج تایلندی، هندی و پاکستانی در سطح فروشگاه های زنجیره ای، تعاونی های مصرف و اتحادیه ها اطلاع داد.


به گزارش آچار به نقل از ایسنا، یزدان سیف در یک برنامه تلویزیونی اظهار داشت: خشکسالی طی ۵۰ سال قبل بی نظیر بوده و صدمه جدی به کشت های مختلف کشاورزی همچون برنج زده و منجر به کاهش حدود ۱۸ تا ۱۹ درصدی تولید برنج داخلی شده که این وضعیت سبب افزایش قیمت برنج داخلی شده است. البته ذخایر استراتژیک کشور در سطح مطلوبی است و برای کنترل قیمت و تأمین کسری برنج پیشبینی شده از ذخایر استراتژیک برنج در کشور توزیع شود.
وی با اشاره به اینکه علاوه بر توزیع برنج برای سازمان های پرمصرف مثل ارتش، بیمارستان ها، دانشگاه ها، طرح های مومنانه و غیره ادامه دارد، اضافه کرد: علاوه بر این ها، از امروز با آغاز توزیع برنج در سطح کشور نزدیک به ۱۰۰ هزار تن از این محصول از نوع هندی، تایلندی و پاکستانی از راه فروشگاه های زنجیره ای، تعاونی های مصرف کارگری، کارمندی، اتحادیه و... در اختیار مردم قرار می گیرد و هیچ کمبودی در مورد برنج برای مصرف خانوار وجود ندارد.
مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی تصریح کرد که در بخش تأمین برنج از ذخایر، وضعیت خوبی حاکم است و واردات خوبی هم پیش از ممنوعیت برنج در فصل کشت انجام شده و وضعیت بازار برنج وارداتی در شرایط متعادلی است.
او ابراز امیدواری کرد که در این شرایط از شتاب افزایش قیمت در بازار برنج داخلی هم کاسته شود.
بررسی آماری که به تازگی مرکز آمار ایران در ارتباط با متوسط قیمت اقلام خوراکی اعلام نموده بود، در ارتباط با برنج نشان داده است که هر کیلو برنج ایرانی در مردادماه سال جاری به صورت متوسط ۳۸ هزار و ۶۰۰ تومان فروش رفته اما این کالا تا ۴۶ هزار و ۵۰۰ تومان هم قیمت خورده است؛ در حالیکه در مرداد ماه سال گذشته هر کیلو برنج ایرانی به صورت متوسط حدود ۲۷ هزار تومان قیمت داشت و در تیرماه سال جاری به ۳۷ هزار و ۳۳۰۰ تومان رسیده بود. براین اساس، برنج ایرانی در مقایسه با سال قبل ۴۲.۹ و نسبت به تیرماه ۳.۴ درصد گران شده است.
اما در مورد برنج خارجی که عمده افزایش قیمت آن از زمان حذف ارز ۴۲۰۰ تومان از این کالا شروع و ادامه دار شد آمار از این حکایت دارد که هر کیلو در مردادماه سال قبل به صورت متوسط حدود ۱۸ هزار و ۱۰۰ تومان بوده ولی در تیرماه سال جاری ۲۴ هزار و ۸۰۰ تومان و در مردادماه به ۲۵ هزار و ۱۰۰ تومان رسیده است، برنج وارداتی تا کیلویی ۳۰ هزار و ۸۰۰ تومان هم فروش رفته است. براین اساس، افزایش قیمت برنج خارجی نسبت به تیرماه ۱.۳ و در مقایسه با مرداد ماه سال گذشته ۳۸.۷ درصد است.
گفتنی است که حالا دوره ممنوعیت فصلی است که از آغاز مردادماه شروع شده و تا آبان ماه ادامه دارد؛ با این وجود در این زمان با عنایت به کاهش ذخایر برنج و افت ۶۹ درصدی واردات امسال و اهمیت تنظیم بازار مقرر شد که ممنوعیت فصلی اجرا شود ولی برای برنج هایی که تا پیش از ۳۱ مردادماه قبض انبار یا تاریخ ورود آنها به گمرک و بنادر ثبت شده در صورت داشتن ثبت سفارش ترخیص شود.
با این وجود پیش از ممنوعیت، حدود ۱۰ کشتی حاوی برنج از کشورهای مبدأ به سمت بنادر ایران حرکت کرده بودند و با این که بخشی از آنها تا ۳۱ تیرماه به ایران رسیدند، اما قبض انبار و تاریخ ورود پس از این تاریخ صادر شده بود و گرچه صاحبان کالا درخواست داشتند که این محموله ها ترخیص شود ولی در هر صورت با وجود مکاتباتی که بین دستگاههای ذیربط همچون گمرک، وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت جهاد کشاورزی صورت گرفت هنوز توافقی در مورد تعیین تکلیف برنج های وارداتی در بنادر صورت نگرفته است.



1400/06/16
11:20:42
0.0 / 5
513
تگهای خبر: ارز , اقلام , انبار , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار