گزارشگر ویژه سازمان ملل:

تحریم های آمریکا نقض آشکار حقوق مردم ایران است

تحریم های آمریکا نقض آشکار حقوق مردم ایران است آچار: گزارشگر ویژه سازمان ملل با استناد به گزارش های اتاق ایران، اعلام نمود: تحریم های آمریکا مقابل ایران، نقض آشکار حق دسترسی مردم به غذای مناسب و کافی بوده است.


به گزارش آچار به نقل از اتاق تجاری ایران، آلنا دوهان در گزارش خود که بتازگی پخش شده، از دولت آمریکا خواسته تا تحریم ها مقابل جمهوری اسلامی ایران را متوقف نماید و از سازمان ملل نیز دعوت کرد تا با او برای ایجاد چارچوبی مفهومی برای سازوکارهای جبران خسارت، غرامت و اصلاح لطمه قربانیان نقض حقوق بشر ناشی از اقدامات قهری یک جانبه همکاری کند.
دوهان در جریان سفر ۱۱ روزه به تهران در اردیبهشت ۱۴۰۱ که با هدف بررسی آثار تحریم های یک جانبه آمریکا بر مردم ایران و برای اولین بار انجام شد، در ۲۰ اردیبهشت ماه با حضور در اتاق ایران با غلامحسین شافعی، رییس اتاق ایران نیز دیدار و گفت و گو کرد.
محور این دیدار که سه ساعت به طول انجامید، بحث درباره ی مسائل اقتصادی و آثار تحریم بر مردم ایران و مهاجران حاضر در کشورمان خصوصاً مهاجران افغانستانی بود و شافعی، گزارش های کارشناسی و مطالعات انجام شده در اتاق ایران را بمنظور روشن شدن تأثیر تحریم ها بر شرایط و معیشت مردم به گزارشگر ویژه سازمان ملل ارائه کرد.
در گزارش های اتاق ایران، با استناد به آمارهای رسمی و مطالعات کارشناسی و میدانی، ابعاد مخرب تحریم ها بر معیشت آحاد مردم ایران و همچون ۵ میلیون نفر مهاجر افغانستانی حاضر در ایران احصا شده بود و گزارشگر ویژه سازمان ملل از این اطلاعات و مستندات برای ارائه گزارش نهایی خود بهره برده است.
دوهان در قسمتی از گزارش خود به گزارش های انتشار یافته از طرف اتاق تجاری، صنایع، معادن و کشاورزی ایران استناد کرده و نوشته است: اعمال مجدد تحریم ها در سال ۲۰۱۸ با ایجاد اختلال در واردات حداقل ۱۰ میلیون تن محصولات کشاورزی، امنیت غذایی ایران را به خطر انداخته است. این محصولات شامل نهاده های دامی، دانه های روغنی و روغن پخت وپز بوده که نقض آشکار حق انسان ها برای دسترسی به غذای مناسب و کافی است.
در قسمتی از این گزارش آمده است: آمریکا، تحریم های اقتصادی، تجاری و مالی را با ممنوعیت همه جانبه تجارت از سال ۱۹۹۵ و اقدامات قابل توجهی بمنظور انزوای ایران در نظام تجاری و مالی بین المللی، بوسیله اعمال تحریم های ثانویه بر نهادها و موسسات مالی غیرآمریکایی اعمال کرده است. با این وجود، از اواسط دهه ۲۰۰۰، مجموعه ای از دستورهای اجرائی و قوانین خاص، چارچوب گسترده و پیچیده ای از ممنوعیت ها و موانع را ایجاد کردند که بعد از سال ۲۰۱۰ تشدید و به بخش انرژی و سایر بخش های کلیدی اقتصادی تسری یافت. تحریم ها مقابل بخش مالی ایران شامل قرار دادن در لیست تحریمی و انسداد دارایی ها بود که بر بانک مرکزی ایران و بانکهای تجاری تأثیر گذاشت.
بر اساس گزارش گزارشگر ویژه سازمان ملل، اثرات نامطلوب تحریم های یک جانبه بر مراقبت های بهداشتی با ویروس کرونا تشدید شده است، بطوریکه ایران با بیش از ۱۳۱ هزار قربانی تا آخر سال ۲۰۲۱ در بین کشورهای لطمه دیده قرار گرفته است. اعمال مجدد تحریم های یک جانبه در سال ۲۰۱۸ با محدودیت های تجاری و مالی مربوطه، تبعیت بیش ازحد تجار خارجی، بازرگانان و موسسات مالی سبب اختلال در تهیه بذر، کود و تجهیزات برای تولیدات کشاورزی شده است. این امر منجر به استفاده از سازوکارهای مبادله کالا و تجارت بشردوستانه شده که توأمان با تورم و کاهش ارزش پول ملی، سبب افزایش قیمت مواد غذایی شده است.
بر اساس گزارش گزارشگر ویژه سازمان ملل، ایران میزبان بیش از پنج میلیون مهاجر و پناهنده است که بیشتر آنها افغانستانی بوده و نیاز مبرمی به کمک های بشردوستانه دارند. تأثیر اقتصادی تحریم ها، محدودیت های موجود در تراکنش های مالی و تحویل کمک ها، و کاهش علاقه گزارش شده اهداکنندگان (که با شیوع همه گیری همراه شده است) بر ظرفیت دولت جهت صیانت از این قشر و توانایی بازیگران بشردوستانه برای اجرای پروژه ها، همچون تامین کالاهای اساسی و ساخت مدارس و مراکز بهداشتی تأثیر منفی گذاشته است.




منبع:

1401/06/24
12:26:05
0.0 / 5
343
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بانك , پیچ
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
آچار a4f.ir
a4f.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آچار محفوظ است

آچار

مرکز فروش ابزار